Echipele nou-promovare au primit licenta de Liga 1

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 17:56
2354 citiri
Echipele nou-promovare au primit licenta de Liga 1

Cele patru cluburi nou-promovate in Liga 1, CSMS Iasi, Viitorul Constanta, Gloria Bistrita si Gaz Metan Severin, au primit licenta pentru sezonul 2012-2013 din partea Departamentului de licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal.

Iata comunicatul remis de FRF:

"Astazi, 8 iunie 2012, s-a incheiat procesul de licentiere pentru cluburile participante in Liga a 2-a, care au solicitat licenta de Liga I pentru sezonul competitional 2012-2013.

I. Au formulat cereri de acordare a licentei catre Comisia de licentiere a cluburilor 14 cluburi participante in competitie si SC Fotbal Club U Craiova SA, care, in data de 20 iulie 2011, a fost exclusa provizoriu din FRF de Comietul Executiv al FRF. Aceasta hotarare a fost validata de Adunarea Generala Ordinara a FRF din data de 14 mai 2012.

1. Comisia de licentiere a cluburilor - instanta de fond a acordat licenta urmatoarelor cluburi:

- CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL STUDENTESC IASI

- F.C. VIITORUL CONSTANTA S.A.

- ASOCIATIA CLUB FOTBAL GLORIA 1922 BISTRITA

- C.S. GAZ METAN SEVERIN

- CLUB SPORTIV "FOTBAL CLUB" BIHOR ORADEA

- CLUBUL DE FOTBAL BRAILA S.A.

- FOTBAL CLUB ARGES S.A.

2. Comisia a refuzat acordarea licentei urmatoarelor cluburi:

- FOTBAL CLUB "DELTA" - motive: neindeplinirea criteriilor financiare (art. 45 si 47);

- FOTBAL CLUB UTA SA - motive: neindeplinirea conditiei de membru afiliat la FRF de cel putin 3 ani consecutivi (art. 11 alin. 2) si neindeplinirea criteriilor financiare (art. 45, 47, 48 si 49);

- POLITEHNICA TIMISOARA SA - motive: retragerea dosarului;

- FOTBAL CLUB CHINDIA TARGOVISTE - motive: neindeplinirea conditiei de membru afiliat la FRF de cel putin 3 ani consecutivi (art. 11 alin. 2) si neindeplinirea criteriilor de infrastructura - art. 23;

- ASOCIATIA FOTBAL CLUB SAGEATA NAVODARI - motive: neindeplinirea criteriilor de infrastructura (art. 23), de personal si administrative (art. 29, 30, 31, 32, 35), juridice (art. 42 alin. 2. lit. d) si financiare (art. 45, 46, 47, 48, 49);

- ASOCIATIA FOTBAL CLUB BOTOSANI - motive: neindeplinirea criteriilor de infrastructura (art. 23 alin. 1) si criteriile financiare (art. 47);

- ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV ALUMINIU ALRO - SLATINA - motive: neindeplinirea criteriilor de infrastructura (art. 23);

- SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA - motive: lipsa calitatii procesuale a solicitantului de licenta si pentru neindeplinirea criteriilor sportive, de infrastructura, de personal si administrative, juridice si financiare.

II. Impotriva hotararilor instantei de fond au fost formulate contestatii la Comisia de Apel de urmatorii solicitanti de licenta:

- FOTBAL CLUB "DELTA"

- ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV ALUMINIU ALRO - SLATINA

- SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA

Comisia de Apel a solutionat contestatiile astfel:

1. A admis apelul formulat de clubul FOTBAL CLUB "DELTA", a desfiintat Hotararea nr. 32/25 mai 2012 si a acordat licenta de Liga I pentru sezonul 2012-2013 clubului FOTBAL CLUB "DELTA".

2. A respins apelul formulat de clubul ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV ALUMINIU ALRO - SLATINA ca tardiv formulat si a mentinut dispozitiile Hotararii nr. 26/25 mai 2012 a Comisiei de licentiere a cluburilor.

3. A respins apelul formulat de SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA ca fiind netaxat si a mentinut dispozitiile Hotararii nr. 33/25 mai 2012 a Comisiei de licentiere a cluburilor.

- Deciziile Comisiei de Apel sunt definitive si executorii pe plan national.

- Deciziile Comisiei de Apel pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne."

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#licenta liga 1, #promovare Liga 1, #Liga 1 FRF , #stiri Liga I