Fotbalul romanesc, in pragul schimbarii radicale! Cum vor arata Liga 1 si Liga 2?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 22:00
4171 citiri
Fotbalul romanesc, in pragul schimbarii radicale! Cum vor arata Liga 1 si Liga 2?

Fotbalul din Romania se afla in pragul unor schimbari radicale, primele doua divizii urmand a fi restructurate din temelii.

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au constientizat faptul ca banii care vin catre sport sunt tot mai putini iar multe echipe au de suferit din aceasta cauza, motiv pentru care cei doi au intocmit un plan de salvare a fotbalului romanesc.

In principiu, ideea lor presupune reducerea drastica a numarului de echipe din primele doua ligi, sperand ca astfel vor ramane in competitie doar cele mai puternice si ca nu vom mai avea situatia din ultimii ani, cand, la Liga 2, nu a existat sezon fara ca macar o echipa sa se retraga din motive financiare.

Daca Sandu si Dragomir isi vor duce la bun sfarsit acest plan, Liga 1 ar urma sa aia 14 sau, cel mult, 16 echipe, in timp ce la Liga 2 va fi o singura serie cu 18 sau 20 de formatii.

"Vrem sa restructuram campionatul, sa-l aducem la 16 sau 14 echipe. Ne gandim la acest lucru, eu si Mircea Sandu, pentru ca echipele dispar... La anul nu vom avea nici 20 de echipe in Liga 2, o sa vedeti.

Vom lua in discutie tema asta la prima Adunare Generala a LPF. Daca vom reusi, va fi o Divizie B foarte tare, cu 18 sau 20 de echipe, iar la prima liga idealul e de 14 echipe, dar bine ar fi si cu 16. E o gandire a noastra... a mea, a lui Mircea Sandu si a catorva patroni care au bagat bani in echipe. Daca nu as da banii din drepturile TV in ianuarie, patru echipe ar disparea... e Bistrita, Iasul, Severinul, "U" Cluj... sunt multe probleme.

Mircea Sandu se gandeste chiar la 12 echipe in Liga 1, cu sistem de playoff si playout. Divizia B trebuie restructurata si lupta pentru promovare sa devina puternica, intre echipe din orase mari", a dezvaluit Dragomir la DigiSport.

Totusi, sefii fotbalului romanesc au o mare problema in acest moment - televiziunile. Acestea au platit bani grei, peste 100 de milioane de euro, pentru o Liga 1 cu 18 echipe si un campionat cu 34 de etape, astfel ca e greu de crezut ca vor accepta un sistem cu 14 sau 16 formatii si numai 26 sau 30 de runde.

Merita remarcat si faptul ca nu este pentru prima data cand se aduce in discutie restructurarea la nivelul primelor doua ligi, insa pana acum nu s-a luat vreo masura.

In momentul de fata, in Liga 1 sunt 18 echipe, in timp in Liga 2 avem 27 de formatii impartite in doua serii. Dintre aceste grupari de esalon secund, doua - Unirea Alba Iulia si Vointa Sibiu, si-au anuntat retragerea in ultima saptamana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#schimbari Liga 1, #modificare Liga 1, #reducere echipe Liga 1 Liga 2, #numar echipe Liga 1 Liga 2 , #stiri Liga I