Inca un club din Liga 1 intra in insolventa

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 09:21
3694 citiri
Inca un club din Liga 1 intra in insolventa

Exemplul Rapidului poate da nastere unei noi tendinte in Liga 1, un alt club prim-divizionar anuntand ca are sanse mari sa ceara in instanta declansarea procedurilor de insolventa.

Actionarul majoritar al Universitatii Cluj, Ioan Marginean, incearca sa vanda echipa de aproape un an de zile, fara succes.

Omul de afaceri poarta, in aceste zile, ultimele discutii cu potentiali invrestitori si, daca nu va avea succes, va cere insolventa "sepcilor rosii".

"Avand in vedere faptul ca singura solutie in momentul de fata pentru asigurarea continuarii activitatii clubului ramane atragerea unui nou actionar capabil din punct de vedere financiar si dornic de implicare, inteleg sa-mi canalizez eforturile in acest sens. Aparitia unor evenimente neprevazute a fost de natura a ingreuna si chiar impiedica finalizarea tratativelor ce se aflau in derulare.

Precizez ca efectuez si in momentul de fata toate demersurile in sensul cooptarii unui nou investitor, motiv pentru care ma aflu la Bucuresti, deoarece exista o totala indiferenta si lipa de interes a oamenilor de afaceri din judetul Cluj si chiar din Transilvania, fata de implicarea in mentinerea in viata a Universitatii Cluj - simbolul fotbalului ardelean.

In cazul in care acest lucru nus e va realiza, insa, pana la sfarsitul anului 2012, vom fi obligati sa solicitam deschiderea procedurii generale a insolventei si reorganizarea judiciara", a anuntat Marginean prin intermediul unei adrese trimisa catre ceilalti actionari ai Universitatii.

Rapid Bucuresti este primul club din Liga 1 care adopta masura insolventei pentru a evita falimentul si, eventual, desfiintarea.

Giulestenii sunt condusi acum de un administrator judiciar numit de tribunal si se chinuie sa reduca majoritatea cheltuielilor, incepand cu salariile fotbalistilor.

Rapidul trebuie insa sa prezinte un plan de reorganizare aprobat pana la sfarsitul lunii martie, in caz contrar formatia "visinie" urmand a nu primi licenta si a fi trimisa in Liga III.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Universitatea Cluj insolventa, #club Liga 1 insolventa, #Rapid insolventa, #Marginean Universitatea Cluj actiuni , #stiri Liga I