Ziare.com

Liga 1, decimata de licenta? Avertismentul lui Gino: Cluburile isi pot pierde locul din campionat!

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 21:25

   

Liga 1, decimata de licenta? Avertismentul lui Gino: Cluburile isi pot pierde locul din campionat!
Campionatul national de fotbal ar putea fi decimat dupa procesul de licentiere, mai multe echipe din primul esalon avand probleme financiare.

Liga Profesionista de Fotbal a trimis o adresa la UEFA prin care solicita suspendarea licentierii pentru acest sezon, insa exista riscul ca forul continental sa nu fie de acord si sa avem o avalansa de retrogradari administrative.

De altfel, presedintele LPF, Gino Iorgulescu, i-a atentionat miercuri pe conducatorii cluburilor.

"Eu nu am facut altceva decat sa fiu vocea presedintilor din Liga 1. Licentierea este benefica fotbalului si trebuie sa o mentinem. Am discutat si am incercat sa gasim solutia pentru o perioada scurta. Intre timp poate apar facilitati fiscale care ar mai relaxa platile pentru jucatori. In conditiile acestea ar intra in normal fotbalul si tot sportul romanesc.

UEFA n-a trimis inca nici un raspuns. Noi am atras atentia cluburilor sa ia masuri pentru ca raspunsul ar putea fi negativ si isi pot pierde locurile in Liga 1. Ideea este sa mai pasuim cluburile cu aceste datorii. Dar ultimul cuvant il are UEFA", a spus presedintele LPF, conform site-ului gsp.ro.

Liga isi doreste suspendarea licentierii in acest sezon pentru foarte multe cluburi au probleme financiare si nu pot lua licenta.

Potrivit oficialilor de la Federatiei, doar sase formatii din Liga 1 au dosarele de licentiere complete si nu au emotii, celelalte 12 avand probleme destul de mari.

Dosarele pentru licentiere trebuie depuse la FRF pana la finalul lunii martie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1033 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ziare.com, decimare inseamna altceva

Ziare.com aveti macar idee ce inseamna decimare?

Decimarea era o pedeapsa aplicata soldatilor romani pentru razvratire sau dezertare. Insemna fiecare a 10-a parte.

Cohortele romane din care erau aflati ca provin dezertorii erau impartite in grupuri de cate 10 persoane. Se tragea la sorti si fiecare al 10-lea solat era omorat de colegi prin aruncare cu pietre.

Cand o cohorta era amenintata cu decimarea singurul lor tel era supravietuirea in fata colegului.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor