Liga 1, intre greva si faliment!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 09:43
1829 citiri
Liga 1, intre greva si faliment!

Campionatul intern de fotbal se zbate in continuare in eterna mediocritate, eclipsata episodic de zvacniri ale dorintei de performanta. Totusi, in acest moment, lucrurile parca stau mai rau decat in trecut, greva generalizata si perspectiva falimentului fiind tot mai prezente.

Scandalul fara sfarsit din Liga 1 s-a acutizat in ultimele zile iar sefii de cluburi ameninta cu greva daca nu se vor aduce arbitri straini la meciurile din acest sezon.

Problema "fluierasilor" este si ea una acuta, insa posibila greva a formatiilor din prima divizie ar fi o decizie fara precedent, care s-ar putea lasa chiar cu sanctiuni din partea UEFA.

In timp ce asa numitii patroni apar de cateva ori pe zi la TV, acum amenintand cu greva, echipele se zbat la limita existentei, amenintarea falimentului fiind tot mai prezenta.

Concret, "investitorii" din fotbalul romanesc sunt, de fapt, un fel de camatari care pozeaza in salvatori ai fenomenului. "Investitiile" in cluburi sunt, in realitate, imprumuturi acordate societatilor care administreaza echipele. Imprumuturi care, mai devreme sau mai tarziu vor fi recuperate, fie prin bani primiti de la UEFA pentru participarile in cupele europene, fie prin vanzarea jucatorilor, fie prin cedarea cluburilor.

Acest fapt ingrijorator pentru orice federatie din lume a fost relevat de cel mai recent proces de licentiere, insa la FRF nimeni nu pare afectat.

Nici macar exemplul Unirii Urziceni, echipa aparuta de nicaieri, care a luat un titlu si care mai apoi s-a desfiintat, dupa ce si-a atins totusi obiectivul financiar impus de patron, nu pare sa le dea de gandit conducatorilor fotbalului romanesc.

De asemenea, faptul ca tot mai multe grupari din ligile secunde se retrag din campionat este vazut ca o "selectie naturala" si nu ca o parte mare a problemei fotbalului.

In aceste conditii, cand fotbalul romanesc se rezuma la aparitiile televizate ale patronilor, cand "atacurile" dintre conducatori sunt mai dorite decat meciurile propriu-zise, cand spectatorii sunt indepartati, sub diverse pretexte, de pe stadioane, viitorul pare mai mult decat sumbru.

Si, din nefericire, cei implicati si care au putere de decizie lasa impresia ca exact acest lucru isi doresc.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Liga 1 greva, #Liga 1 faliment, #investitii fotbal romanesc, #patroni echipe liga 1 , #stiri Liga I