Neprofesionistii din Romania organizeaza liga de fotbal pe gheata

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 20 Decembrie 2016, ora 18:58
4183 citiri
Neprofesionistii din Romania organizeaza liga de fotbal pe gheata

Daca sunteti microbisti probabil ca nu ati ratat scenele de un amuzament grotesc din weekend, atunci cand Liga 1 ne-a propus prima repriza de fotbal pe gheata la nivel profesionist din istorie. Dar daca la fotbal pe gheata sa recunoastem ca ne asteptam, tupeul organizatorilor admit ca nu l-am prevazut.

Partida dintre ASA Targu Mures si Pandurii Targu Jiu, din etapa cu numarul 21, a tinut o repriza. Gorjeni au deplasat la Targu Mures un lot incropit si s-au trezit in ziua meciului ca doi oameni de baza refuza sa intre pe terenul inghetat. In mod firesc, pensionarii platiti inca din bani publici ai ASA-ului au marcat doua goluri pana la pauza.

Probabil ca acesta ar fi fost rezultatul si daca suprafata de joc era buna, pentru ca juniorii Pandurilor nu le puteau face fata la nesfarsit experimentatilor de la ASA. Dar problema este ca terenul nu a fost perfect, ci inghetat!

Acest lucru s-a vazut inclusiv de la televizor, stiut fiind faptul ca transmisia TV pacaleste de multe ori spectatorul in privinta starii gazonului. Dar si din fata micului ecran am putut sa vedem un gazon cu portiuni apreciabile sticloase pur si simplu. Am putut toti sa vedem cu jucatorii nu numai ca nu incearca vreo executie tehnica, ci incearca doar sa isi pastreze echilibrul. Si chiar si la TV s-a vazut cum arbitrul care a considerat ca se poate juca in aceste conditii, Marius Avram, a alunecat pe gheata si a cazut in, ma scuzati, fund!

Sunt lucruri pe care toata lumea interesata de fotbal le-a putut vedea, asa ca in acest caz nu mai vorbim despre interpretari subiective, ci despre o certitudine.

Din partea LPF, organizatorul Ligii 1, a iesit sa comenteze situatia secretarul general, fostul avocat Justin Stefan. Acesta, cu un tupeu pe alocuri incredibil, a incercat sa deturneze atentia de la rusinea de la Targu Mures, criticand televiziunile ca nu ofera reluari suficiente in timpul partidelor!

Va dati seama? O echipa refuza sa joace un meci oficial din cauza conditiilor terenului, iar omul numarul 2 din structura organizatorului se razboieste cu televiziunile! Care televiziuni, din motive care imi scapa, au ales sa plateasca o suma enorma pentru susele de coltul blocului care sunt de cele mai multe ori partidele din Liga 1.

Si-a mai facut ceva domnul Stefan, in aceeasi nota. A pasat responsabilitatea cazului catre Comisia de Disciplina a FRF, care va judeca speta si, probabil, va da meci castigat cu 3-0 pentru ASA Targu Mures. O rusine!

Fostul avocat nu a reusit insa sa explice convingator cum a ajuns ASA Targu Mures sa joace pe un teren inghetat din moment ce in dosarul de licentiere scrie ca este obligatoriu ca echipele prim-divizionare sa aiba suprafete de joc incalzite! Iar stadionul din Targu Mures se pare ca nu are deloc instalatia de incalzire.

Sigur, muresenii au beneficiat de una dintre multele derogari pe care oficialii din fotbalul romanesc le fac pentru a-si multumi votantii. Pentru ca la noi regulamentele sunt facute doar pentru cei care sunt suficient de naivi sa creada ca se pot descurca fara prieteni.

In acelasi timp, Comisia Centrala a Arbitrilor, care sufera de o forma severa de autism dupa ce grecul Vassaras a fost parasutat in functia de presedinte de catre Razvan Burleanu, nu a anuntat nici pana acum ce masuri ia impotriva unui arbitru de centru care a incalcat evident regulamentul. Regulament care prevede ca suprafata de joc este impracticabila si se impune amanarea partidei si in cazul in care "terenul are una sau mai multe portiuni acoperite de gheata care constituie pericol pentru integritatea corporala a jucatorilor si arbitrilor".

In caz ca domnul Vassaras nu a fost atent la partida, exista pentru posteritate imaginile in care "centralul" Avram aluneca de parca era pe derdelus si cade in, ma scuzati, fund.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#fotbal gheata Liga 1, #LPF fotbal gheata, #meci gheata fotbal Liga 1 , #stiri Liga I