Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Noul stadion Cluj Arena ar putea fi demolat

Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 11:28
8242 citiri
Noul stadion Cluj Arena ar putea fi demolat

Vesti absolut incredibile de la Cluj-Napoca! Desi se pregatesc de o inaugurare fastuoasa a noului stadion, autoritatile locale ar putea fi fortate sa darame noul Cluj Arena in cauza problemelor cu autorizatia de constructie.

Desi e putin probabil sa fie pus in aplicare, acest scenariu trebuie luat in calcul dupa ce un grup de arhitecti a contestat autorizatia de constructie semnata de fostul primar Emil Boc, la data de 7 ianuarie 2009, indicand instantei mai multe pretinse incalcari ale legilor de reglementare a disciplinei in constructii, informeaza Libertatea.

Arhitectii clujeni au depus dosarul de autorizare a stadionului Cluj Arena la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strabourg, dupa ce li sa respins dreptul la judecata in Romania, in contradictie cu legile europene, iar institutia a confirmat primirea acestuia.

Doua instante din Cluj au respins cererea arhitectilor, motivand ca acestia nu au calitatea de a ridica asemenea probleme in justitie, iar dosarul nu a fost judecat pe fond in Romania.

Totul a pornit de la numarul locurilor de parcare amenajate pentru stadion, care, conform normelor in vigoare, ar fi trebuit sa ajunga la 6.000 (pentru o arena de 30.000 de locuri). In documentatia initiala pentru autorizare, la stadion figurau doar 155 de locuri de parcare, iar numarul lor a crescut pana acum la 2.000, dar acestea se bazeaza pe alte locatii din apropiere, conditionate de lipsa activitatilor sportive.

Avocatul petentilor, Calin Stegaroiu, sustine ca dosarul depus de arhitecti la CEDO ar putea duce inclusiv la demolarea contructiei, daca se va constata ilegalitatea autorizatiei.

"CEDO ar putea cere rejudecarea dosarului si este posibil sa se ajunga la anularea autorizatiei de constructie, cu posibila finalitate, inclusiv demolarea arenei sau reautorizarea constructiei.", afirma avocatul Calin Stegaroiu, pentru sursa citata.

In acealasi timp, beneficiarul stadionul din Cluj, Consiliul Judetean, opineaza ca, odata finalizata arena, demersul nu mai are niciun sens: "Acest demers este lipsit de efect juridic concret, intrucat obiectivul va fi finalizat la data de 30 septembrie. Ca atare, orice solutie data dupa finalizare nu va produce efecte", declara Victor Popa, purtator de cuvant al Consiliului Judetean Cluj.

Autoritatile clujene sunt acuzate si de faptul ca au emis autorizatia de constructie in lipsa reglementarilor urbanistice si ca planul zonal, realizat ulterior, nu ar respecta zona de protectie a Parcului Central, considerat monument istoric.

In cazul in care nu vor aparea probleme, noul stadion Cluj Arena va fi inaugurat in data de 8 octombrie, cu ocazia unui concert sustinut de renumita formatie rock Scorpions.

Probleme si la National Arena

Nici cel mai modern stadion din tara nu este scutit de probleme. Cu doar cinci zile inaintea inagurarii, presedintele Otelului Galati, Marius Stan, a facut un anunt soc: stadionul din Capitala nu poate gazdui meciuri din Liga Campionilor.

Marius Stan arunca bomba: National Arena nu poate gazdui meciuri din Liga Campionilor!

Otelul Galati (Champions League), Steaua si Rapid (Europa League) isi vor disputa meciurile de acasa din cupele europene pe National Arena.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#demolare Cluj Arena, #Cluj Arena CEDO , #stiri Liga I