O echipa din Liga 1 poate fi depunctata si chiar exclusa din campionat

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 08:47
3265 citiri
O echipa din Liga 1 poate fi depunctata si chiar exclusa din campionat
Foto: Arhiva

O echipa cu pretentii din Liga 1 ar putea fi depunctata si chiar exclusa din campionat.

FC Vaslui, formatia care i-a administrat Stelei prima si singura infrangere din acest sezon, trebuie sa ii plateasca lui Adrian Salageanu, fostul fundas stanga al echipei aproximativ 100.000 de euro, restante financiare.

Desi are o decizie definitiva in acest sens, sportivul nu a vazut niciun ban, si solicita acum sanctionarea gruparii din Moldova, anunta ProSport.

Potrivit Regulamentului, in aceste cazuri sanctiunile incep cu o amenda si merg progresiv pana la excluderea din campionat.

Iata ce prevede Regulamentul FRF, potrivit sursei citate:

"Pentru abaterile prevazute de articolul 23, literele i si j (nerespectarea obligatiei si a termenelor de plata a drepturilor stabilite de catre comisiile FRF, LPF, AJF, dupa caz, pe baza clauzelor contractelor sau conventiilor incheiate cu jucatorii - n.red.), in cazul in care un club nu isi executa obligatiile in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii definitive si executorii, acesta va fi sanctionat, in ordine, astfel:

a) va fi obligat la plata unei penalitati de 7.000 - 10.000 lei si i se va acorda un termen de gratie de 5 zile pentru executarea integrala a obligatiilor de plata;

b) i se va interzice dreptul de a transfera si / sau legitima jucatori in calitate de club cesionar si i se vor scadea puncte. Scaderea de puncte se aplica asupra celor acumulate in campionat de echipa de categoria cea mai ridicata, urmand ca la fiecare 15 zile calendaristice de intarziere la plata, echipei in cauza sa i se scada cate doua puncte.

c) Sanctiunile aratate la litera b se aplica timp de 90 de zile, dupa care echipa clubului respectiv va fi exclusa din toate competitile. In cazul in care clubul debitor are mai multe echipe de seniori, toate echipele clubului de seniori ale respectiv vor fi excluse din competitii."

FC Vaslui se confrunta cu mari probleme financiare, jucatorii amenintand ca nu se prezinta la meciurile din Liga 1 in cazul in care nu isi primesc salariile restante.

De altfel, la derbiul cu Steaua ei au facut deplasarea in Bucuresti in ziua partidei.

Vasluiul s-a impus cu scorul de 1-0 in Ghencea, veteranul Temwanjera marcand in minutul 85.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#FC Vaslui depunctata, #FC Vaslui exclusa Liga 1, #Steaua Vaslui rezultat, #FC Vaslui jucatori greva , #stiri Liga I