Premiera in Romania: Cluj Arena isi vinde numele

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 20:47
2669 citiri
Premiera in Romania: Cluj Arena isi vinde numele

Cluj Arena ar putea deveni primul stadion din Romania care poarta numele unei companii, dupa ce oficialitatile locale au hotarat sa vanda numele stadionului pentru a amortiza o parte din cheltuielile de intretinere.

Moderna arena din Cluj ar putea primi numele Bancii Transilvania, insa totul depinde de tratativele ce se poarta in aceasta saptamana in birourile Consiliului Judetean.

"Suntem in discutii cu mai multe societati din Cluj, printre care se afla si Banca Transilvania, insa nu am luat inca o decizie in acest sens. Asteptam sa vedem de la cine putem obtine mai multi bani.", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, pentru Ziarul Financiar.

Oficialii clujeni vor sa obtina aproximativ 60.000 de euro lunar pentru a acoperi cheltuielile de intretinere, aproape jumatate din suma fiind deja asigurata din contractul semnat cu formatia Universitatea Cluj.

Initiativa reprezinta o premiera in Romania, dar este o practica obisnuita in vestul Europei, acolo unde cluburi precum Arsenal Londra (Emirates Stadium), Bayern Munchen (Allianz Arena) sau VfB Stuttgart (Mercedes-Benz Arena) obtin zeci de milioane de euro anual din vanzarea numelui stadioanelor.

Deschiderea oficiala a Cluj Arena va avea loc in data de 1 octombrie, cand clujenii vor putea vizita stadionul pana in jurul orei 24:00. Totodata, la inaugurarea stadionului Cluj Arena au fost invitate sa cante formatiile Scorpions si Smokie, in data de 8, respectiv 9 octombrie, in timp ce pe 11 octombrie formatia "U" Cluj va juca un amical cu gruparea antrenata de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Două rezerve au marcat în două minute: cum s-a terminat meciul dintre Universitatea Cluj și Petrolul
Două rezerve au marcat în două minute: cum s-a terminat meciul dintre Universitatea Cluj și Petrolul
Echipa Petrolul Ploieşti a învins sâmbătă seara, în deplasare, scor 2-1, formaţia Universitatea Cluj, în etapa a patra din play-out-ul Superligii. Petrolul a marcat golurile victoriei în...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Cluj Arena, #Cluj arena vanzare nume, #Cluj Arena Banca Transilvania, #universitatea cluj , #stiri Liga I