Probleme mari pentru un club din Liga 1: Deturnare de fonduri cu banii de la UEFA?

Sambata, 22 Decembrie 2018, ora 17:55
6959 citiri
Probleme mari pentru un club din Liga 1: Deturnare de fonduri cu banii de la UEFA?
Foto: Politehnica Iasi

O formatie din Liga 1 se confrunta cu probleme uriase, investitorul care trebuia sa salveze clubul transformandu-se in omul care ingroapa echipa in datorii.

Poli Iasi anunta in vara acestui an un parteneriat cu omul de afaceri Horia Sabo, acesta asumandu-si suplimentarea bugetului cu sume impresionante. Nu doar ca nu a reusit sa faca ce a promis, dar ar fi implicat clubul in probleme grave.

Presedintele executiv al lui Poli, Adrian Ambrosie, sustine ca Sabo a dispus ca banii primiti de la UEFA pentru dezvoltarea fotbalului juvenil au fost redirectionati catre plata salariilor, ceea ce ar fi ilegal, putand fi incadrat la deturnare de fonduri.

"Ultima manevra pe care a facut-o domnul Sabo a fost astazi. Drepturile salariale nu au fost achitate pe data de 15 decembrie, asa cum era normal si asa cum a promis jucatorilor, ca nu vor fi intarzieri salariale. Si a dat o dispozitie, care a fost semnata pentru legalitate de avocatul Dan Idita, prin care a obligat departamentul financiar contabil sa schimbe destinatia banilor pe care i-am primit de la UEFA cu destinatia speciala de finantare a clubului de juniori din cadrul clubului. Aceasta schimbare a destinatiei consideram ca ar putea fi o deturnare de fonduri.

Noi ne bucuram ca jucatorii si-au primit drepturile salariale, dar sa faci aceasta schimbare poate fi o deturnare de fonduri. Si credem ca amenintarile pe care le adreseaza compartimentului financiar-contabil, de a face cu prioritate unele plati, si in special firmei lui Tibor Selymes, mii de euro pe care acesta ar trebui sa ii incaseze lunar.... noi credem ca datoriile pe care le-am acumulat pana in acest moment pot atrage neacordarea licentei. A incercat sa invrajbeasca jucatorii, unora le-a dat salariile inainte, altora le-a zis sa vina sa ia salariile de la club si nu va spun ce atmosfera proasta a fost inaintea acestui joc. Sunt unii din octombrie care nu au primit drepturile salariale.

Este un investitor fictiv. Este posibil sa riscam blocarea conturilor si chiar sa nu primim licenta. Datoriile sunt foarte mari, nu vom permite o asemenea situatie", a acuzat Ambrosie, potrivit Telekomsport.

De altfel, Polo Iasi i-a solicitat public lui Sabo rezilierea contractului semnat in vara si plecarea din conducerea clubului, insa acesta nu a raspuns pana in momentul de fata.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Poli Iasi investitor, #Horia Sabo Poli Iasi, #deturnare fonduri Liga 1 , #stiri Liga I
Comentarii