Scandal urias in fotbalul romanesc: Amenintari cu plangeri penale si inchisoare

Vineri, 27 Martie 2015, ora 14:07
4929 citiri
Scandal urias in fotbalul romanesc: Amenintari cu plangeri penale si inchisoare
Foto: Gazeta Sporturilor

Fotbalul romanesc este lovit de un nou scandal urias dupa ce Liga Profesionista de Fotbal a reactionat la informatiile potrivit carora mai multe cluburi vor forta schimbarea sistemului competitional al Ligii 1 in cadrul Adunarii Generale a FRF.

Prin vocea secretarului general, Justin Stefan, LPF ameninta cu plangeri penale care pot duce la condamnari la ani "grei" de inchisoare.

Stefan isi incepe adresa trimisa pe adresa Federatiei si intitulata Opinie Juridica prin a reaminti faptul ca Adunarea Generala nu poate modifica sistemul competitional.

"Singurul organism competent sa aprobe sistemul competitional, inclusiv principiile de promovare-retrogradare, precum si modificarea acestora, este Comitetul Executiv FRF.

Modificarea formulei de desfasurare a Campionatului National Liga 1 pentru sezonul 2015-2016 prin cresterea numarului de echipe participante de la 14 la 16 sau la 18, contravine, in mod flagrant, principiului meritului sportiv si regulilor de promovocare-retrogradare care au fost stabilite deja de Comitetul Executiv al FRF la inceputul sezonului 2014-2015."

Oficialul LPF explica apoi ca forul pe care il reprezinta poate pierde contarctul de difuzare a meciurilor din Liga 1 in cazul modificarii sistemului competitional.

Acesta incheie avertizand asupra riscurilor la care se supun cei care ar putea forta modificarea in cadrul Adunarii Generale a FRF.

"In situatia in care modificarea de desfasurare a Ligii 1 se va decide de un organism necompetent, respectiv Adunarea Generala a FRF, vor fi disponibile urmatoarele actiuni: formularea unor plangeri penale pentru infractiunea de abuz in serviciu, sanctionata cu inchisoare de la 2 la 7 ani impotriva tuturor celor care vor vota introducerea unei astfel de chestiuni pe ordinea de zi, respectiv pentru modificarea formulei de desfasurare.

Formularea unor actiuni privind angajarea raspunderii civile a persoanelor care vor vota pentru modificarea formulei de desfasurare a Campionatului National, respectiv obligarea lor la repararea prejudiciului creat LPF si cluburilor din Liga 1 prin intreruperea contractului de valorificare a drepturilor de difuzare in valoare de 142.500.000 euro + TVA."

Liga 1 ar urma sa aiba 14 echipe si sisteme play-off si play-out din sezonul urmator, insa mai multi conducatori de cluburi doresc mentinerea numarului actual de 18 formatii in primul esalon.

Sunt informatii ca acestia ar putea forta adoptarea unei asemenea hotarari in cadrul Adunarii Generale a FRF, care este programata in data de 30 martie.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#scandal fotbal romania, #lpf frf plangeri penale, #FRF echipe Liga 1 , #stiri Liga I