Schimbare majora in Liga 1

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 14 Mai 2012, ora 21:11
5189 citiri
Schimbare majora in Liga 1

Liga 1 ar putea avea, in sezonul urmator, numai 17 echipe, daca Poli Timisoara va ocupa la finalul campionatului diviziei secunde un loc promovabil.

Mircea Sandu, presedintele FRF, a anuntat, luni, ca Poli si-a retras dosarul de licentiere si, prin urmare, echipa din Timisoara nu va putea juca in sezonul urmator al Ligii 1.

In mod normal, locul vacant ar fi revenit fie uneia dintre cele 4 formatii care retrogradeaza din prima divizie, fie uneia dintre cele care au ratat promovarea din Liga 2.

Insa "Nasul" vrea ca acel loc sa ramana liber si primul esalon sa se dispute astfel cu numai 17 echipe. El vede acest lucru ca un prim pas catre trecerea la sistemul cu 16 cluburi in Liga 1, pe care vrea sa-l introduca peste cativa ani.

Dragomir se opune

Reducerea numarului de echipe din Liga 1 ar insemna, automat, reducerea numarului de meciuri din fiecare etapa si, implicit, mai putini bani din drepturile TV.

De aceea, Dumitru Dragomir a anuntat deja ca va propune Federatiei ca acel loc vacant din Liga 1 sa fie ocupat pana la urma, pentru ca gruparile sa nu aiba de suferit din punct de vedere financiar.

"Numai la propunerea Ligii sau a televiziunilor, Comitetul Executiv decide altceva. Sa ramana locul 15, sa promoveze locul 3 sau baraj intre ele. Momentan vor ramane doar 17 echipe daca nu intervine altceva. Poli Timisoara nu va primi licenta, iar ideea lui Mircea Sandu a fost ca in Liga 1 sa ramana 17. Eu voi face propunere sa fim 18, dar depinde de decizia FRF", a spus Dragomir la GSpTV.

Nu ar fi pentru prima data cand, din cauza licentei, nu se pot completa locurile din Liga 1. Ba chiar, in sezonul acesta, in prima divizie a jucat Vointa Sibiu, formatie clasata pe locul 4 in Liga 2!

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#schimbare majora Liga 1, #17 echipe Liga 1, #echipe retrogradate liga 1, #echipe promovate Liga 1 , #stiri Liga I