Schimbare majora in Liga 1: "Campioana retrogradarii" ar putea juca in Europa

Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 10:27
10136 citiri
Schimbare majora in Liga 1: "Campioana retrogradarii" ar putea juca in Europa
Foto: Arhiva

Federatia Romana de Fotbal pregateste o schimbare majora a formatului Ligii 1, vizate fiind echipele care joaca in play-off.

Potrivit unui anunt facut de Razvan Burleanu, Federatia isi doreste ca meciurile din play-off si play-out sa se incheie in acelasi timp, renuntand la decalajul care exista in prezent.

Mai mult, el vrea ca echipa care va castiga play-out-ul sa dispute un baraj cu formatia care ocupa ultima pozitie de cupe europene din play-off pentru accederea in preliminariile Europa League.

"Ne dorim sa imbunatatim actualul sistem competitional, propunerile noastre au fost deja avansate Ligii Profesionsite de Fotbal. Consideram ca nu este in regula sa ai o castigatoare de campionat si in acelasi timp competitia sa continue. O competitie trebuie sa se termine in momentul in care ai un castigator. Ne dorim ca play-off-ul sa se termine in acelasi timp cu play-out-ul. O alta problema este lipsa mizei pentru echipele din play-out.

In momentul de fata, ai cateva echipe care se bat pentru retrogradare, iar celelalte echipe nu au miza. Dorim sa cream o punte, un meci de baraj care sa se joace pe terenul ultimei echipe calificate pentru Europa League cu cea mai buna echipa din play-out, astfel incat sa dam o miza sportiva si play-out-ului. Printr-o asemenea masura am putea sa crestem miza din play-out, ceea ce ar insemna un numar mai mare de spectatori si aidiente TV mai mari. Se discuta la nivelul LPF si nu cred ca vor spune nu unei asemenea propuneri", a explicat Burleanu, citat de Telekomsport.

In momentul de fata, in play-off merg primele sase clasate din sezonul regulat, in timp ce in play-out joaca ultimele opt.

Asta face ca play-off-ul sa aiba zece etape, in timp ce play-out-ul are 14, terminandu-se mult dupa ce Liga 1 isi decide campioana si echipele participante in cupele europene.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Liga 1 sistem, #Liga 1 program meciuri, #Liga 1 modificari , #stiri Liga I