Se schimba schimbarea in Liga 1? Cluburile mici nu mai vor play-off

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 11:39
3165 citiri
Se schimba schimbarea in Liga 1? Cluburile mici nu mai vor play-off
Foto: Gazeta Sporturilor

Cluburile mici din Liga 1 insista pentru renuntarea la sistemul competitional cu play-off si play-out, care ar trebui sa intre in vigoare din sezonul urmator.

Conducatorii mai multor formatii aflate in zona retrogradarii sunt profund nemultumiti de schimbarea sistemului si, mai ales, de faptul ca la finalul campionatului in curs vor retrograda nu mai putin de sase echipe.

Astfel, cei de la Concordia Chiajna au depus deja o propunere pentru renuntarea la schimbarea sistemului competitional.

Presedintele clubului ilfovean sustine ca schimbarea schimbarii in plin campionat nu ar incalca niciun articol din regulamente.

"Da, e regulamentar! Sa ni se arate unde scrie ca nu se poate! Va citesc eu: Articolul 9, formula de organizare a campionatelor. La aliniatul 2 se spune ca modificarea formulei competitionale si a sistemului de promovare - retrogradare pentru Liga 1, Liga a 2-a si Liga a 3-a va fi aprobata de Comitetul Executiv al FRF. Deci nu spune daca in timpul sau dupa terminarea competitiei", a declarat Tanase pentru ProSport.

Acesta mai spune ca sistemul de joc cu play-off si play-out a esuat in alte campioate si chiar in Liga 2 romana.

"S-a jucat asa in Turcia, Elvetia si Austria. Dupa un an s-a renuntat. De ce? Pentru ca nu da roade. O echipa precum Steaua poate ajunge sa joace peste 50 de meciuri intr-un sezon. Calendarul va fi plin, unde mai gasesti timp si pentru programul echipei nationale? Noi am propus sa ramana Liga 1 cu 18 sau 16 echipe. Nu am zis ca Romica Pascu, despre care vad ca se aminteste in comunicat, sa nu mai cada nimeni! Sa pice doua sau patru. Sezonul trecut a fost experimentat sistemul play-off si play-out la Liga a 2-a. 90 la suta dintre presedinti au fost nemultumiti. Erau echipe care nu mai aveau bani pentru ultima etapa. Sau altele care nu mai pot ajunge nici sus, nici jos si atunci e lipsa de interes si cheltuieli aiurea de bani", a explicat oficialul de la Chiajna.

Mai multe echipe s-au alaturat acestui demers, care este sustinut, pe langa Chiajna, si de Pandurii, CSMS Iasi, Otelul Galati, FC Brasov, Ceahlaul si Viitorul lui Hagi.

Este vorba despre echipe aflate in subsolul clasamentului, care au sanse mari sa ia drumului ligii secunde la finalul sezonului.

Echipele care se lupta pentru titlu si cupele europene sustin insa noul sistem si se vor opune mentinerii unui numar mare de cluburi in Liga 1, astfel ca in acest moment este greu de anticipat ce se va intampla.

De asemenea, compania malteza care a cumparat drepturile TV ale Ligii 1 insista pentru play-off in campionatul nostru, existand chiar o prevedere in acest sens in contractul de achizitie.

Din sezonul 2015/2016, Liga 1 va avea numai 14 echipe, un sezon regulat si un final de campionat in care participantele in cupele europene si echipele retrogradate vor fi decise dupa play-off si play-out.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Liga 1 sistem, #Liga 1 play off, #Liga 1 echipe retrogradate , #stiri Liga I