Liga I: Victorie la intoarcerea acasa: Steaua - CSMS Iasi 3-1

Duminica, 07 Aprilie 2013, ora 23:35
165119 citiri
Liga I: Victorie la intoarcerea acasa: Steaua - CSMS Iasi 3-1

Steaua a castigat meciul cu CSMS Iasi, scor 3-1 in etapa cu numarul 25 a Ligii I, intr-un meci in care Steaua s-a intors pe stadionul din Ghencea.

Dornica sa se distanteze de Astra la 16 puncte si deci sa isi apropie cat mai mult titlul, Steaua pornea meciul cu Iasi din postura de mare favorita. Cu 5000 de fani in spate, zgribuliti pe o ploaie torentiala de primavara, gazdele nu porneau deloc bine, primind gol in chiar minutul 14.

A fost un penalty scos de Chipciu, care a tras clar de tricou un adversar si apoi Claudiu Tudor a batut bine lovitura de la punctul cu var, pentru 1-0. Steaua nu s-a simtit bine cam toata prima repriza, rareori ea punctand ocazii la poarta lui Irimia. Doar pe final cand Tatu si Chipciu au tras succesiv, oaspetii scotand pe rand de pe linia portii..

Si totusi egalarea a venit inainte de pauza, cand acelasi Chipciu, erou negativ la poarta sa, a devenit erou in adevaratul sens al cuvantului la poarta adversa. Dupa sutul din careu al lui Adi Popa, Irimia a respins gresit in fata, Chipciu a venit bine si a egalat cu sange rece.

Partea secunda a avut-o numai pe Steaua in rol principal, golul neintarziind sa apara pentru gazde, in mintul 58. Atunci cand Pintilii marca frumos din pasa lui Chipciu, plasand frumos mingea in dreapta lui Irimia.

Insistand doar cat este cazul, fara sa aiba mari emotii la poarta lui Tatarusanu, Steaua a securizat aceasta victorie, pe final, in minutul 84, cand Leandro Tatu marca, din, culmea, lovitura de cap. Acest lucru a fost posibil dupa ce Latovlevici a centrat de pe flancul stang, Irimia a iesit gresit sa boxeze si din capul lui Tatu, mingea a intrat in plasa.

Dupa aceasta victorie, Steaua face 63 de puncte si merge la 16 puncte de Astra, asteptand marele derbi cu Rapid de duminica viitoare.

De remarcat faptul ca la pauza, Rusescu si Parvulescu au fost dusi la Spitalul Militar pentru analize amanuntite, Rusescu sangerand dupa un duel cu Chipciu la final de prima repriza, in timp ce Parvulescu a fost lovit la nivelul coastelor de Tatarusanu, la un duel la cap.

Iata filmul partidei din Ghencea:

FINAL: STEAUA - CSMS IASI 3-1

Min.88: Incearca Tanase un gol de la distanta, ramane insa 3-1.

Min.84: GOL Steaua! 3-1 pentru gazde, care securizeaza o noua victorie in Liga I. A fost o centrare in careu de pe flancul stang a lui Latovlevic, Tatu reluand cu capul dupa o iesire proasta a lui Irimia.

Min.80: Sut bun Tanase la coltul lung din coltul careului, Irimia scoate bine in lateral.

Min.75: Jucatorii Stelei asteapta victoria, are loc si ultima schimbare la Iasi acum, iar Bourceanu trage din nou peste poarta.

Min.70: A intrat si Latovlevic la Steaua. Jucatorii lui Reghe forteaza, dar e clar ca nu e ziua lor, nu se prea leaga nimic.

Min.67: Bun sut de la distanta Bourceanu, dar mingea ia din nou inaltime si zboara peste.

Min.64: Inca o schimbare la oaspeti, iese Tudor si intra Keita.

Min.60: Iese Onofras, intra Mihalachioaie. Mare ocazie mai devreme pentru Iasi, Mitici a tras in plin Tatarusanu din plin careu.

Min.58: GOL Steaua! 2-1 pentru gazde, Pintilii provoaca desprinderea pe tabela a stelistilor. Sutul sau din pasa lui Chipciu s-a dus in dreapta lui Irimia si gol sec.

Min.52: Tanase cade in careu, cere penalty, dar primeste doar galben.

Min.50: Inceput in forta al Stelei, care preseaza, e ofensiva, dar lipsesc ocaziile.

INCEPE REPRIZA SECUNDA

PAUZA

Min.45: GOL Steaua! 1-1, sut bun Adi Popa din careu, Irimia scoate prost in fata, Chipciu vine la fix si este egalitate pe tabela.

Min.43: Imensa ocazie Steaua, Iasiul scoate de pe linia portii doua suturi ale Stelei, Tatu si Chipciu sunt foarte aproape de gol, dar nu se intampla asta si ramane 0-1..

Min.41: Rusescu cere penalty dupa un contact in careul oaspete, dar nu prea se merita, practic s-a impiedicat singur de iesean.

Min.39: Sut bun Tanase din coltul careului, Irimia scoate in fata, apoi iese corner pentru Steaua.

Min.37: Steaua ataca steril, nicio mare ocazie la poarta lui Irimia.

Min.35: Accidentare periculoasa a lui Parvulescu in careul stelist, totul insa se rezolva cu bine.

Min.30: Adi Popa intra in careu, centreaza spre stanga, dar prea tare si Tanase nu poate controla balonul.

Min.27: Trage Chipciu de la 25 de metri, balonul ia mare inaltime si se duce peste bara.

Min.25: A iesit Rapa, pentru a intra Tanase. S-a schimbat si sistemul Stelei, care e acum mult mai ofensiva.

Min.21: Ingrijorare pe banca Stelei, jocul nu merge si Reghe pregateste prima schimbare, va intra Cristi Tanase.

Min.17: Sut bun din lovitura libera Bourceanu, balonul trece usor alaturi.

Min.15: GOL Iasi! Fara emotii marcheaza Claudiu Tudor, 1-0 pentru ieseni si deja o mare surpriza..

Min.14: Penalty Iasi, dupa ce Chipciu trage de tricou un adversar. Galben chiar pentru ex-brasovean!

Min.12: Parvulescu il incearca si el pe Irimia, dar acesta prinde din nou cu usurinta.

Min.10: Prim sut pe poarta al Stelei, Bourceanu trage de la distanta, prinde lejer Irimia.

Min.8: Sut de la distanta Mitici, balonul se scurge mult alaturi.

Min.6: Momentan echipele se tatoneaza, nimic periculos la cele doua porti.

Min.4: Ploua torential in Bucuresti, gazonul din Ghencea rezista insa bine.

Min.1: Tatu surprins in offside la prima faza ofensiva a Stelei.

INCEPUT DE MECI!

Partida va incepe la ora 21.30 si va fi televizata pe DigiSport 1.

Pe de alta parte, CSMS Iasi ocupa un loc retrogradabil, 16, la doua puncte de salvare, 22 de puncte fata de primul loc salvator, ocupat de Ceahlaul, cu 24 de puncte.

Echipele de start:

STEAUA: Tatarusanu - Rapa, Szukala, Chiriches, Parvulescu - Prepelita, Bourceanu - Adi Popa, Rusescu, Chipciu - Tatu.

Rezerve: Cojocaru, Gardos, Latovlevici, Pintilii, Filip, Tanase, Iancu.

Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

CSMS IASI: I.Irimia - Mitic, Al. Cretu, Avramia, Vladu - Straton, Milea - Onofras, Tudor, Moutinho - Patulea.

Rezerve: Lungu, Mihalachioaie, Mitrea, Ciucur, Ionescu, Herghelegiu, Keita.

Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#steaua csms iasi live, #etapa 25 live steaua iasi, #steaua acasa ghencea iasi, #steaua se intoarce acasa , #stiri Liga I
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Min.90: Şi scoru' putea fi mult mai mare, dacă juca şi Tănase!