Un antrenor cu doua promovari consecutive lanseaza acuzatii grave: Cum il obliga FRF sa plece de la echipa

Duminica, 16 Aprilie 2017, ora 13:51
6277 citiri
Un antrenor cu doua promovari consecutive lanseaza acuzatii grave: Cum il obliga FRF sa plece de la echipa
Foto: Juventus Bucuresti

Un antrenor care are doua promovari la activ, luand o echipa din Liga 3 si ducand-o pana in Liga 1, este obligat sa paraseasca postul.

Daniel Oprita, fostul atacant al celor de la Steaua, a preluat-o pe Juventus Bucuresti atunci cand echipa din Colentina era in al treilea esalon valoric.

A promovat cu bucurestenii in Liga 2, iar acum este lider al clasamentului din divizia a doua, cu 16 puncte avans in fata locului 3, echipa fiind ca si promovata in Liga 1.

Insa Oprita este obligat sa renunte la banca tehnica pentru ca nu are licenta Pro, obligatorie in prima divizie.

"Nu am licenta PRO, conform regulamentului ar trebui sa promovez echipa si sa ma duc inapoi la Liga a 2-a. Sau a 3-a, pentru ca am inteles ca s-au schimbat regulile si se va cere licenta PRO si la Liga a 2-a. Am luat echipa din esalonul al 3-lea si am dus-o in Liga 1, dar nu mai exista derogare, va trebui sa ii las altui antrenor echipa facuta direct pe tava. Culmea e ca eu am vrut, dar nu am avut voie sa ma inscriu la cursile pentru licenta PRO. Mi-am luat licenta A la inceputul acestui an si trebuie sa astept 2 ani pana cand pot da examen pentru urmatoarea categorie. Daca esti jucator in activitate nu poti sa te inscrii la nicio licenta, apoi trebuie sa astepti un anumit numar de ani. Nu e problema, mai promovez inca o data cu una, o las, cu alta, o las si pe aia...

Pentru noi nu se poate face nimic, desi in alte tari sunt ajutati cei care vor si pot sa munceasca. Eu am luat-o de jos si am dus echipa in Liga 1, iar la licenta PRO sunt unii care antreneaza la sala de sport. Joci sute de meciuri in Liga 1, ajungi intr-o semifinala de Cupa UEFA, ai meciuri la nationala si o iei de la zero. Sunt prea multi cu licenta PRO si nu au unde sa antreneze. Asa am avut un raspuns: Pai, noi ce facem? Noi unde mai antrenam? Pai, din cauza mea nu antrenati? Daca ai valoare de antrenor, te duci la Liga a 3-a, iei o echipa, muncesti mult si urci echipa in Liga 1, nu astepti sa te cheme lumea sa te puna direct la masa intinsa.

Nu stiu cat de corect este. Eu nu am licenta ca altii, dar am doua promovari la rand, deci rezultate am... Raspunsul a fost Cu astia cu PRO ce facem, nu trebuie sa ii lasam si pe ei? O sa ii dau unuia cu licenta PRO, care nu antreneaza de 7 ani, sa imi preia echipa, ca sa antreneze el. Inainte s-a putut, se dadea o derogare, se facea orice, acum nu se mai poate. Nu e normal, sa vina unul cu licenta PRO si eu sa fiu trecut ca secund, pentru ca asta e solutia legala la care sunt impins. La noi se asteapta 2 ani, in Moldova sau in alte tari perioada dintre licente e de doar 1 an. Cred ca ar trebui sa citim regulamentele si in spiritul legii nu numai dupa litera ei. Toate regulamentele UEFA sunt interpretate in Romania in cel mai drastic mod posibil. In Italia, lui Inzaghi i-au dat direct licenta A, iar lui Radoi, care a jucat si el la nationala, a fost la Euro 2008, a reprezentat ceva la Steaua, nu i-au dat nimic, nici macar carnetul de antrenor, a trebuit sa o ia efectiv de la zero! Eu am fost in clasa cu niste copii de 19-20 de ani... Am jucat la Steaua, am semifinala de cupa europeana si am pornit efectiv ca si cum as fi venit de pe strada. De exemplu, pe cele 30 de locuri intra antrenori care pregatesc copii de 7 ani. Nu stiu cata nevoie au ei de licenta PRO acolo! Trebuie sa antreneze aia, care au licenta PRO si nu au echipe. De parca ii tin eu acasa, din cauza mea nu antreneaza ei", a spus Oprita la Sport.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Oprita antrenor Liga 1, #Oprita Juventus Liga 1, #antrenor licenta Pro Liga 1 , #stiri Liga I