Un patron din Liga 1 socheaza: Am fost singurul fraier!

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 13:41
3386 citiri
Un patron din Liga 1 socheaza: Am fost singurul fraier!
Foto: Fanatik

Patronul formatiei Petrolul Ploiesti, Dan Capra, a reactionat dupa ce un grup de fani a intrerupt antrenamentul de joi al "lupilor".

Prin intermediul unei scrisori deschise, Capra a explicat cum au fost facute transferurile din ultimul an si cum a finantat gruparile de de "ultrasi" care acum il contesta.

Iata mesajul patronului de la Petrolul:

"Imi pare rau ca trebuie sa ma folosesc de acest moment pentru a face, abia acum, anumite precizari referitoare la viata clubului nostru. Dupa un sezon 2012-2013, considerat cel mai bun din ultimii 49 de ani, la finele caruia am facut fericiti zeci de mii de ploiesteni, am plecat la drum in actualul campionat cu ambitia si speranta ca impreuna cu voi vom depasi, sau macar egala, performantele sezonului trecut.

Totul a mers conform planului nostru pana la sfarsitul anului trecut, fiind in grafic in ambele competitii in care eram angrenati, asta dupa ce avusesem un parcurs remarcabil in Europa League.

In pauza competitionala, am fost nevoiti sa luam anumite decizii cu privire la campania de transferuri, iar toate hotararile le-am luat impreuna cu antrenorul Cosmin Contra. Din nefericire, unele dintre mutari s-au dovedit neinspirate, iar acest lucru mi-l asum in totalitate. Suporterii nostri trebuie sa stie ca deciziile nu au avut nicidecum la baza ratiuni financiare.

Totusi, adevarul este ca sumele incasate pe fotbalistii transferati ne-au ajutat enorm in stabilitatea financiara a clubului, puternic afectata de evenimentele din luna februarie. Si aici fac referire la blocarea virarii catre Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" a diferentei de 1,2 milioane de euro de catre Consiliul Local, in urma anchetei DNA. Astfel, clubul nostru a fost obligat sa plateasca aceasta suma, fara de care nu am fi primit licenta pentru participarea in urmatoarea editie a cupelor europene si, mai grav, nici pentru urmatorul sezon al Ligii I.

Tin sa repet: nu sunt un om bogat, sunt un om simplu si am vrut sa ma implic in acest proiect acum doi ani, cand echipa era aproape retrogradata, clubul avea datorii si nimeni nu dorea sa investeasca, desi se vehiculau nume de milionari, miliardari, insa, in cele din urma, eu am fost singurul fraier care a acceptat.

Impreuna cu oamenii alaturi de care am lucrat in tot acest timp suntem astazi in urmatoarea situatie: clubul a ajuns la o stabilitate financiara care asigura linistea echipei si, in premiera va spun, fotbalistii sunt platiti in avans, inclusiv luna aprilie, luna ce trebuia achitata pana la jumatatea lui mai. Pe plan sportiv am trait, aseara, o mare dezamagire, dar in Liga I avem sanse mari de a ocupa locul 2, pe care il vizam cu totii.

Toti suporterii ploiesteni trebuie sa stie ca tensiunea creata la antrenamentul de dimineata al echipei nu este intamplatoare si este doar un ultim episod al presiunilor la care am fost supus de catre un grup restrans de suporteri. Recunosc, inca de la inceput, ca am sustinut financiar deplasarile suporterilor si, subliniez, am facut-o din dorinta ca si fanii cu posibilitati financiare reduse sa asiste la partidele Petrolului din deplasare si sa sustina echipa. Acesta este adevarul, dar nu cred ca pot fi acuzat pentru asta, intentiile mele fiind dintre cele mai bune.

Totul a degenerat din momentul in care sumele cerute erau din ce in ce mai mari, de multe ori nejustificate, ducandu-ma cu gandul ca destinatia banilor poate fi si alta, totul culminand cu solicitarea de a contribui cu suma de 200 de milioane de lei vechi pentru coregrafia de la meciul cu Dinamo, de acasa. Suma parandu-mi destul de mare, l-am intrebat la acel moment pe Octav Preda, persoana in care am mare incredere, cu ce pot sa-l ajut din punct de vedere financiar pentru coregrafia respectiva. Cu o sinceritate debordanta, Octav mi-a spus ca nu are nevoie de nimic. Concluziile le trageti dumneavoastra...

Ma astept sa fiu contestat puternic in perioada urmatoare, dar imi asum acest lucru, cum si faptul ca nu v-am comunicat toate aceste aspecte mult mai devreme voua, adevaratilor suporteri, care sustineti Petrolul neconditionat si dezinteresat."

Petrolul a fost eliminata dramatic in semifinalele Cupei Romaniei, dupa ce a pierdut meciul retur cu Astra Giurgiu, scor 2-1.

In aceste conditii, "lupii" nu mai au practic nicio sansa de a castiga un trofeu in acest sezon, in clasamentul Ligii 1 aflandu-se pe locul al treilea.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Capra Petrolul Liga 1, #Capra patron Petrolul, #Petrolul scandal stadion , #stiri Liga I