Messi, record istoric intr-un meci de vis pentru Argentina (Video)

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 09:31
5849 citiri
Messi, record istoric intr-un meci de vis pentru Argentina (Video)
Foto: Facebook/ Lionel Messi

Atacantul Lionel Messi a devenit cel mai bun marcator din istoria selectionatei de fotbal a Argentinei, dupa ce a reusit sa inscrie al 55-lea sau gol international in partida castigata cu scorul de 4-0 (2-0) in fata reprezentativei Statelor Unite, marti seara la Houston (Texas), in semifinalele turneului Copa America 2016.

Messi, care a disputat, la 28 de ani, al 112-lea sau meci in tricoul echipei Argentinei, a marcat al doilea gol al intalnirii, printr-o executie superba din lovitura libera, in minutul 32.

Acesta a fost cel de-al cincilea sau gol in aceasta competitie, gratie caruia l-a devansat pe fostul international argentinian Gabriel Batistuta (54 goluri), pe care il egalase in partida cu Venezuela, din sferturile de finala, castigata cu 4-1 de argentinieni.

"Sunt fericit, desigur, insa acest record apartine echipei, inainte de toate, precum si coechipierilor mei, gratie carora am ajuns aici", a declarat Messi, starul si capitanul nationalei Argentinei, cu care va disputa a treia finala de turneu international intr-un interval de trei ani, dupa Cupa Mondiala 2014 si Copa America 2015, ambele pierdute.

In partida cu SUA, argentinenii au condus cu 2-0 la pauza, gratie reusitelor lui Ezequel Lavezzi (min.3) si Lionel Messi (min.32). In repriza secunda a iesit la la rampa atacantul Gonzalo Higuain, jucatorul echipei Napoli, care a reusit o dubla in minutele 50 si 86.

Argentina va avea ca adversara in finala Copei America 2016 castigatoarea intalnirii dintre selectionatele statului Chile, detinatoarea trofeului, si Columbiei, programata miercuri seara la Chicago.

Lionel Messi, care va implini sambata 29 de ani, are 112 selectii in nationala, fiind la doar trei de pozitia a treia in clasamentul all-time, ocupata de Roberto Ayala. Un alt fotbalist al Barcelonei care a jucat in partida cu SUA, Javier Mascherano, se afla pe locul 2 in acest top, cu 128 de prezente.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Lionel Messi record goluri, #Lionel Messi Copa America, #Argentina finala Copa America , #nationala Argentina