Ce spune Leo Messi dupa calificarea Argentinei in semifinalele Copa America si cum vede presa argentiniana marele derbi cu Brazilia

Sambata, 29 Iunie 2019, ora 14:04
6446 citiri
Ce spune Leo Messi dupa calificarea Argentinei in semifinalele Copa America si cum vede presa argentiniana marele derbi cu Brazilia
Foto: Marca.com

Presa argentiniana nu este deloc incantata de jocul aratat de Argentina pana acum la Copa America, dar are totusi sperante inainte de marele derbi cu Brazilia, din semifinale, acolo unde ii cere lui Leo Messi, marele star de la FC Barcelona, sa se trezeasca pentru a decide calificarea intr-o finala pe care "pumele" nu au mai castigat-o din 1993.

Argentina a trecut vineri de Venezuela cu 2-0 pe Maracana din Rio de Janeiro, dupa un joc mai degraba fad si fara stralucire: "Nu jucam la nivelul la care speram. Brazilia e favorita, are jucatori ce fac diferenta, dar valorile sunt egale", si-au inceput analiza cei de la Ole, cel mai important cotidian sportiv din tara tangoului.

"Atitudine, mandrie si ceva fotbal, umilinta, transpiratie si determinare au fost atributele etalate in templul mondial al fotbalului. E prematur sa dam verdicte, dar macar exista speranta, dupa atatea deceptii, inaintea El Clasico", au continuat cronica jurnalistii amintiti mai sus.

Argentina lui Leo Messi ajunge in semifinalele Copa America, acolo unde va da piept cu marea rivala Brazilia

Chiar Leo Messi recunoaste ca este departe de nivelul sau cel mai bun, intr-o declaratie facuta pentru ziarul citat mai sus, imediat dupa terminarea partidei cu Venezuela, la zona mixta: "Nivelul meu de joc nu e cel mai bun, nu am evoluat cum ma asteptam. E greu pentru echipele care ataca, care vor sa domine si sa construiasca la acest turneu. Este complicat sa dai o favorita in semifinale, valorile sunt egale, dar Brazilia e gazda.

O respect si cred ca are prima sansa, bazandu-se pe destui fotbalisti tehnici, ce fac diferenta, insa si pe forta echipei. Si ei au avut destule probleme cu Paraguay, dovada ca oricine poate bate pe oricine aici".

Marele star al Barcelonei, cu 5 Baloane de Aur in palmares, a tinut sa critice dur si terenurile pe care se joaca la aceasta Copa America din Brazilia: "Terenurile sunt foarte proaste, e rusinos sa joci in aceste conditii. Nu te ajuta sa ai posesia, nu poti controla mingea, parca e iepure, sare in toate directiile. Am fost insa solizi in aparare si ne-am creat destule ocazii".

Argentina a spart o serie de 3 meciuri la rand fara victorie in fata Venezuelei, inainte de partida de vineri din sferturile Copa America.

Brazilia - Argentina are loc pe 3 iulie, in plina noapte in Romania, incepand cu 3.30, LIVE pe EuroSport.

Ultima victorie intr-un meci oficial al "pumelor" cu marea rivala a venit abia in 2005.

D.A.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ce declara Leo Messi dupa calificare, #ce declara presa Argentina inainte de , #stiri Lionel Messi