Dragnea sustine ca Tariceanu n-are de ce sa isi faca griji: Nu vom pierde majoritatea. Liviu Pop anunta racolarea de noi parlamentari

Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 10:51
5203 citiri
Dragnea sustine ca Tariceanu n-are de ce sa isi faca griji: Nu vom pierde majoritatea. Liviu Pop anunta racolarea de noi parlamentari
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PSD, Liviu Dragnea, sustine ca "nu se pierde majoritatea parlamentara", dupa excluderea din partid a lui Adrian Tutuianu si Marian Neacsu.

Asta in contextul in care presedintele Senatului si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat, luni seara, ca mai multi colegi sunt ingrijorati de faptul ca nu cumva majoritatea parlamentara sa fie afectata, lucru care il preocupa si pe el.

Intrebat marti dimineata daca ingrijorarile venite din partea ALDE sunt justificate, Dragnea a raspuns negativ: "Nu. Dar eu stiu ca domnul Tariceanu a facut in timpul zilei de ieri o declaratie ca nu este preocupat. Nu se pierde majoritatea".

De altfel, si senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, a dat asigurari in acest sens si a afirmat ca, saptamana viitoare, in grupul PSD vor veni parlamentari de la alte grupuri.

"Nu, astazi nu exista acest pericol (de a pierde majoritatea parlamentara - n.red.) si, mai mult, saptamana viitoare vor mai fi parlamentari care vor veni in grupul PSD. De la alte partide sau parlamentari independenti. O informatie 100%", a precizat Pop pentru RFI Romania.

Intrebat daca parlamentarii care vor veni la PSD sunt din Opozitie, Pop a explicat ca "n-o sa vina de la ALDE, cu siguranta".

"Sunt convins ca si la ALDE vor veni alti parlamentari. Asteptam saptamana viitoare, cand vom vedea cu exactitate care sunt acei parlamentari care in plenul Senatului sau al Camerei vor anunta trecerea in grupul PSD", a mai spus fostul ministru.

Amintim ca presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, referitor la excluderea lui Adrian Tutuianu si a lui Marian Neacsu din PSD, ca mai multi colegi sunt ingrijorati de faptul ca nu cumva majoritatea parlamentara sa fie afectata, lucru care il preocupa si pe el.

"Suntem in coalitie si nu ar fi normal sa ma amestec in treburile celor de la PSD. Am avut azi discutii cu cativa colegi de ai mei care au venit preocupati, ingrijorati, si stau si isi pun problema daca nu cumva va fi afectata majoritatea parlamentara. Nu va ascund ca este si preocuparea mea.

Evident ca la voturi, pentru ca orice proiect guvernamental ajunge tot la vot. Din aceasta perspectiva e o preocupare", a afirmat Calin Popescu Tariceanu, luni seara la TVR 1.

Consiliul Executiv al PSD a decis luni, cu 53 de voturi pentru si 9 impotriva, excluderea lui Adrian Tutuianu si Marian Neacsu, ultimul dintre ei anuntand ca nu va lupta impotriva partidului, dar va contesta decizia.

"Nu ni s-a explicat din ce motive s-a luat decizia. Au fost niste motivatii aiuritoare, fara sens, asa ca mi-e greu sa ma exprim. Da, e o functie influenta in partid, castigata in Congres. Daca votul celor 4.000 de colegi in Congres nu a contat, asta este", a spus Neacsu.

Totodata, Tutuianu a comentat: "Dupa 20 de ani s-au gasit colegi sa spuna ca nu am servit corespunzator interesele acestui partid", completand ca "va discuta cu membrii organizatiei de Dambovita".

Marian Neacsu a detinut functia de secretar general al PSD, dupa votul de la congresul din martie 2018, in timp ce Adrian Tutuianu era vicepresedinte al partidului.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Dragnea majoritate parlamentara, #Tariceanu ingrijorari majoritate parlamentara , #Calin Popescu Tariceanu