Dosarul "Referendumul", la final - Dragnea ar putea afla astazi sentinta - procurorii cer inchisoare cu executare UPDATE (Video)

Vineri, 08 Aprilie 2016, ora 08:29
17072 citiri
Dosarul "Referendumul", la final - Dragnea ar putea afla astazi sentinta - procurorii cer inchisoare cu executare UPDATE (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, vineri, ultimul termen din dosarul "Referendumul", in care, pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.

UPDATE 10:00 Liviu Dragnea a venit in jurul orei 09:40 la Inalta Curte.

"Cred cu tarie in nevinovatia mea si de asemenea cred cu tarie in dreptul romanilor de a participa la vot si de a fi prezenti la vot, ca si principiu fundamental al democratiei", a afirmat Liviu Dragnea inainte de a intra in sediul instantei supreme. Raspunzand unei intrebari, Dragnea a spus ca nu ia in considerare o condamnare cu executare, informeaza Agerpres.

UPDATE 11:00 Procurorul DNA cere pentru Dragnea o pedeapsa mai mare, cu executare, precizand ca fapta lui Dragnea se pedepseste cu 3 pana la 5 ani, informeaza televiziunile de stiri.

Vicepresedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat, joi, ca social-democratii sunt preocupati in ceea ce priveste sentinta pe care o va primi presedintele PSD, Liviu Dragnea, dar spera ca "deznodamantul sa fie unul fericit", scrie News.ro.

"Suntem toti preocupati, dar ii tinem pumnii. Ii uram mult succes, suntem alaturi de dumnealui. Suntem convinsi ca nu a facut niciun lucru rau, dar asteptam ca instanta sa se pronunte si sa avem in sfarsit o decizie in legatura cu acest dosar si va dati seama ca ne-am dori cu totii si ar fi de preferat pentru noi toti (...) ca deznodamantul in acest dosar sa fie unul fericit", a spus Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea, urmarit penal de DNA

La termenul anterior, in 31 martie, mai multi martori au declarat ca nu au fost la referendumul pentru suspendarea fostului presedinte Traian Basescu, dar s-au regasit cu semnaturile falsificate pe listele de vot. Au fost prezenti 10 martori, iar cinci au trimis acte medicale potrivit carora nu se pot deplasa deoarece sunt bolnavi.

Dragnea, un an cu suspendare in prima instanta

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul". In acelasi dosar, 45 de inculpati au fost achitati, dintre care opt au fost presedinti de sectii de votare si 37 au fost membri ai unor sectii de votare.

Sentinta in dosarul "Referendumul", amanata: Cand afla Dragnea daca face inchisoare (Video)

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

Anchetatorii mai spun ca Dragnea a fost sustinut in fraudarea referendumului de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt. Acestia au fost trimisi in judecata pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Liviu Dragnea dosar referendum, #sentinta dosar referendum Dragnea , #condamnat