Jenanta replica a unui condamnat si a unui inculpat

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 12:50
10613 citiri
Jenanta replica a unui condamnat si a unui inculpat

Daca as fi in pielea domnilor Dragnea si Tariceanu - bine ca nu sunt - nu m-as fi incumetat sa semnez replica la scrisoarea Departamentului de Stat al SUA cu privire la incetinirea luptei anticoruptie in Romania si la modificarea Legilor Justitiei.

Cred ca, daca replica acestor domni a ajuns deja in capitala SUA, a avut toate motivele sa starneasca uimire, dar si ilaritate. Uimire, pentru ca doua persoane fizice se erijeaza in insasi institutia Parlamentului, in numele careia se exprima ca un fel de "l'etat c'est moi", si ilaritate pentru ca institutia nu le-a dat nicio imputernicire in acest sens, n-a fost convocata in plen, nu s-a citit acolo scrisoarea catre SUA si nu s-a pus la vot, macar pentru ca sa stim cati din parlamentari au sustinut-o si cati nu.

Chiar daca sunt presedinti ai celor doua Camere, domnii Dragnea si Tariceanu n-au nicio calitate sa vorbeasca in numele celor alesi, decat daca iau act de opinia lor. Altfel, demersul este o impostura. Jenant.

Dar exista si un motiv mult mai serios pentru care ar fi fost indicat ca presedintii celor doua Camere sa se fi abtinut de la a trimite ei raspunsul catre Departamentul de Stat al SUA.

Prin replica data, dansii incearca sa-i convinga pe cei de la Whashington contrariul a ceea ce rezulta din scrisoarea primita la Bucuresti: ca in Romania lupta contra coruptiei continua cu si mai mare ardoare, ca lupta contra abuzurilor se inteteste, ca intransigenta justitiei devine si mai apriga. Iar replica o semneaza - cine credeti? Un condamnat definitiv cu suspendare, aflat pe rol cu alte doua cauze, precum si un inculpat care tocmai isi asteapta judecata.

Sa nu te crucesti cand afli cine apara statul de drept in Romania? In fata acestor realitati, mi se pare ca palesc orice argumente ar prezenta cei doi, in favoarea revizuirii Legilor Justitiei de catre ei, laolalta cu camarila lor.

Intr-o pledoarie vadit pro domo, presedintii celor doua Camere isi permit sa invinuiasca Justitia, cea laudata de americani si ponegrita de noi. Invedereaza interceptari masluite, santaje, protocoale de colaborare intre servicii de siguranta si magistrati, influentarea magistratilor cu solutii sugerate din afara.

Totul la modul general, fara nimic palpabil, fara a pune degetul pe rana, fara subiect si predicat, numai cu scopul vadit de a decredibiliza Justitia noastra.

Ca sa vedeti unde am ajuns, ne defaimam noi insine cu singurul lucru pentru care pana acum ne lauda nu numai Europa, dar si America: statul de drept si lupta anticoruptie. Ca din senin, ne-a venit sa indreptam ceea ce mergea foarte bine. Cine sa indrepte? Evident Iordache, evident Tudorel Toader si evident cei doi corifei din fruntea Camerelor, plus traseista Olguta, plus traseistul Codrin si alte pesoane de pripas, parasutate la PSD.

Ca sa le dea peste nas interlocutorilor americani, dnii Dragnea si Tariceanu atrag atentia ca "dezbaterile, deciziile si voturile din Parlament se desfasoara in numele suveranitatii poporului si nu pot face obiectul niciunei forme de presiune".

Adica, vezi Doamne, noi suntem poporul si peste noi nu-i nimeni, nu primim sugestii nici din America, nici din Europa, Asia, Africa sau Antarctica.

Ca sa se dea mari, presedintii celor doua Camere intreaba retoric Departamentul de Stat daca situatii precum cele de la noi ar putea sa fie tolerate in SUA. Daca domnii Dragnea si Tariceanu ar fi ceva mai cititi decat vor sa para, fara indoiala si-ar aduce aminte ca in America au fost cazuri mult mai complicate decat ale noastre. Dar nu le-a contestat nimeni si s-au rezolvat.

Poate exemplul cel mai elocvent este cel al unui fost presedinte al SUA, care in exercitiu fiind, a fost implicat in celebrul scandal Watergate. A declarat la televizor ca demisioneaza pentru binele tarii si a cerut natiunii sa-l sustina pe noul presedinte, Gerald Ford. Scurt.

Ce elegant ar fi din partea dlui Dragnea sa declare ca demisioneaza pentru binele tarii, indemnandu-ne sa-l sustinem pe urmasul sau. Dar nu-mi dau seama cine-i poate urma lui Dragnea. A facut tot posibilul sa nu fie nimeni in jur, totul in preajma sa ramana pustiu. Olguta? Nicolae? Codrut? Sa fim seriosi!

Niste anonimi, dupa cum, sa-mi fie iertat, tot anonim este in fata lumii si Dragnea, impreuna cu lacheul sau Tariceanu. Parca-i vad pe cei de la Departamentul de Stat, cum, primind raspunsul de la Bucuresti, se vor intreba: astia cine mai sunt?

Cum, cine? Sunt cei doi lideri romani, colegii nostri din Europa, unul condamnat definitiv cu suspendare si amandoi inculpati deocamdata in asteptare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Departametul de Stat al SUA scrisoare, #scandal Watergate, #Liviu Dragnea , #condamnat