Liviu Dragnea da in judecata Inalta Curte si colegiul ei de conducere

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 08 Octombrie 2018, ora 14:34
41912 citiri
Liviu Dragnea da in judecata Inalta Curte si colegiul ei de conducere
Foto: Facebook/Partidul Social Democrat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a contestat la Curtea de Apel Bucuresti decizia Colegiului de conducere al Inaltei Curti in cazul constituirii completului de 5 judecatori care judeca apelul impotriva sentintei sale de condamnare.

Potrivit portalului instantei, Liviu Dragnea a deschis, pe 5 octombrie, proces impotriva Inaltei Curti si a Colegiului de Conducere al Inaltei Curti si cere anularea Hotararii de Colegiu nr. 89/4 septembrie 2018.

Procesul nu a primit deocamdata un termen de judecata.

Surse din magistratura au explicat pentru Ziare.com ca acest dosar a fost repartizat judecatorului Vasile Bicu. Magistratul a fost implicat, in 2003, intr-un dosar penal, pentru posibile fapte de coruptie. Vasile Bicu a fost achitat definitiv in acest caz si s-a intors in magistratura in 2008.

Apelul lui Liviu Dragnea, impotriva condamnarii la 3 ani si 6 luni de inchisoare, ar fi trebuit sa se judece astazi, dar cazul a fost amanat pentru ca liderul PSD, dar si alti inculpati din dosar, sa-si angajeze avocati alesi.

Completele de 5 judecatori

Modificarile legislative aduse Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara nu contin norme tranzitorii in cazul formarii completelor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), asa ca modificarile intra in vigoare abia anul viitor.

Aceasta este o parte din motivarea Colegiului de Conducere al Inaltei Curti, care a decis sa nu schimbe anul acesta componenta completelor de 5 judecatori.

Potrivit sursei citate, aceste complete de judecata sunt constituite "la inceputul fiecarui an" si, in absenta unei norme tranzitorii, devin aplicabile incepand cu data de 1 ianuarie 2019.

Decizia a fost luata cu opinia separata a judecatoarei Simona Nenita, in sensul ca dispozitiile legii noi sunt norme de organizare ce vizeaza compunerea completelor si, in absenta unei norme tranzitorii, sunt de imediata aplicare.

Cine sunt membrii completului

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte, care solutioneaza apelul lui Dragnea, este condus de vicepresedintele ICCJ, judecatorul Ilie Iulian Dragomir.

Membri titulari:

1. Judecator Nenita Simona Cristina

2. Judecator Gradinaru Daniel

3. Judecator Dragomir Florentina

4. Judecator Lefterache Lavinia Valeria

Acest compelt a intrat astazi in sala de judecata. Lavinia Lefterache a facut parte din completul de 3 judecatori care l-a condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pe Liviu Dragnea, in faza de fond in Dosarul Refendumului.

In faza de apel a acestui dosar, Dragnea a fost condamnat definitiv la 2 ani cu suspendare de un alt complet de 5 judecatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Dragnea judecata Inalta Curte , #condamnat