Ministrul Sanatatii: Judecatorii au pus in balanta oameni si nu fapte. Dincolo de sentinta, ramane onoarea

Joi, 21 Iunie 2018, ora 23:20
3531 citiri
Ministrul Sanatatii: Judecatorii au pus in balanta oameni si nu fapte. Dincolo de sentinta, ramane onoarea
Foto: Arhiva Facebook/Gabriela Firea

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, face apel ca oamenii sa creada ca PSD va depasi orice obstacol, iar programul de guvernare va fi pus in aplicare. De asemenea, ea spune ca instabilitatea poate face mult rau Romaniei, iar dincolo de orice sentinta, raman oamenii si faptele lor, iar decizia in cazul lui Liviu Dragnea arata ca judecatorii "au pus in balanta oameni si nu fapte".

"Romanii trebuie sa aiba incredere ca vom depasi orice obstacole si vom continua sa punem in aplicare programul de guvernare pentru care ne-au acordat votul. Trebuie sa fim constienti ca instabilitate poate face mult rau acestei tari. Dincolo de orice sentinta, raman oamenii si faptele lor. Dincolo de intamplari, raman principiile, onoarea si solidaritatea. Ceea ce s-a intamplat astazi arata ca judecatorii au pus in balanta oameni si nu fapte", a scris Sorina Pintea pe pagina sa de Facebook.

Joi, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive. Vezi aici ce au spus judecatorii si ce sentinte au primit ceilalti 10 inculpati in dosar. Deciziile nu sunt definitive, pot fi atacate cu recurs.

Pentru fals intelectual Dragnea a fost achitat, in unanimitate. Insa instanta a decis sa contopeasca sentinta de acum cu cea de 2 ani din Dosarul Referendumului, urmand ca Dragnea sa execute 3 ani si 6 luni de inchisoare. Decizia de aceasta data nu a fost luata in unanimitate. Exista o opinie separata de achitare pentru instigare la abuz in serviciu.

Instanta a decis ca Dragnea si alti inculpati sa plateasca prejudiciul din acest dosar.

Dupa ce au trecut de socul initial, social-democratii si partenerii de coalitie, de la prim-ministrul Romaniei pana la ministri, europarlamentari si organizatii de partid, au venit cu mesaje de atac impotriva deciziei instantei. Analizand mesajele, elementele pe care cei de la PSD dau vina pentru condamnarea presedintelui partidului sunt statul paralel, strada, judecatorii care au incalcat Constitutia si o parte a presei.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Sorina Pintea comenteaza condamnare Dragnea , #condamnat