Reactii dupa ce Dragnea a fost condamnat la inchisoare cu executare

Joi, 21 Iunie 2018, ora 21:10
21658 citiri
Reactii dupa ce Dragnea a fost condamnat la inchisoare cu executare
Foto: Hepta.ro

Liviu Dragnea trebuie sa demisioneze, dupa ce a fost condamnat la inchisoare cu executare, este parerea, la unison, a politicienilor din Opozitie dar si a mai multor europarlamentari romani.

Acestia considera ca un politician care are doua condamnari nu mai poate sta in fruntea Romaniei si, pentru binele acestei tari, trebuie sa demisioneze.

Nu de aceeasi parere sunt insa social democratii, care se declara "socati" de decizia instantei si acuza judecatorii si strada.

In apararea liderului PSD a sarit si Guvernul, in frunte cu premierul Viorica Dancila, afirmand ca il sustin pe Liviu Dragnea si cred in nevinovatia sa.

Amintim ca Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, privind angajarea fictiva a doua secretare din PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman. Pentru fals intelectual Dragnea a fost achitat, in unanimitate.

"Pentru binele acestei tari, Dragnea trebuie sa demisioneze"

"Domnul Dragnea trebuie sa paraseasca viata publica. Un politician cu doua condamnari in Justitie nu poate sa mai stea in fruntea Romaniei si sa dicteze politica penala a statului", afirma fostul premier Dacian Ciolos.

Potrivit acestuia, "pentru binele acestei tari, pentru a ramane intr-o ordine legala si morala, seful Camerei Deputatilor trebuie sa renunte la orice parghie de putere".

Ciolos considera ca demisia lui Dragnea ar putea fi o sansa si a celor de la putere pentru a renunta la manipulari, agresivitate si polarizarea Romaniei doar pentru apararea cu orice pret a unui vataf.

Si fostul presedinte, Traian Basescu, cere demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei deputatilor.

"Daddy, nu doresc nimanui sa fie condamnat, dar tu ai o condamnare penala definitiva si alta in prima instanta. Pricepi ca nu mai poti administra discretionar tara si ca trebuie sa demisionezi din functia de Presedinte al Camerei Deputatilor (al treilea om in stat)? Acum! La PSD n-aveti decat sa faceti ce vreti, dar, din a treia functie in stat, trebuie sa pleci acum! ", a scris Traian Basescu pe Facebook.

La randul sau, fostul premier Victor Ponta cere demisia lui Liviu Dragnea, afirmand ca el, in momentul in care a fost inculpat, a demisionat pentru a salva PSD, Guvernul si regulile de drept in societatea romaneasca.

"Cand ai o functie publica sunt lucruri mult mai importante decat cariera personala / eu am demisionat atunci cand am fost inculpat (pe nedrept) ca sa salvez PSD, Guvernul si regulile de drept in societatea romaneasca / dupa a doua condamnare Liviu Dragnea trebuie sa se retraga daca il intereseaza soarta PSD, a Guvernului si a Romaniei.

Ps - exact pe 21 Iunie (cu un an in urma) toti pesedistii au fost traumatizati si umiliti de Liviu Dragnea sa voteze motiunea de cenzura contra Guvernului PSD Grindeanu/ iata ca justitia le spala azi rusinea de atunci!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

PNL: Dragnea a facut un rau imens acestei tari

Liviu Dragnea ar trebui sa isi dea demisia, dupa decizia de joi, cand a primit o a doua condamnare, de data aceasta de 3 ani si sase luni cu executare, in dosarul angajarilor fictive de la Directia de protectie a copilului Teleorman, spune presedintele PNL, Ludovic Orban.

In plus, ar trebui ca "toti parlamentarii PSD care mai au o urma de responsabilitate fata de Romania sa se revolte si sa il indeparteze de la putere", a spus Orban, la Realitatea Tv.

"Romania este sufocata de un individ si clanul sau dominant", a acuzat Orban, care a continuat spunand: "Liviu Dragnea a facut un rau imens acestei tari, el si supusii lui".

La randul sau, prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, spune ca cel mai firesc gest al lui Liviu Dragnea ar fi sa demisioneze din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, afirmand ca "mingea este la PSD", care trebuie sa puna Romania pe primul loc, nu interesele "gruparii infractionale".

"Cel mai firesc gest al domnului Dragnea dupa decizia de astazi a instantei ar fi demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Mingea e la PSD. PSD ar trebui sa puna Romania pe primul loc si nu interesele gruparii infractionale, nedemocratice si incompetente Dragnea-Dancila", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

USR: Romania cinstita si normala ii cere lui Dragnea sa plece!

Si presedintele USR, Dan Barna, considera ca Liviu Dragnea nu trebuie sa mai ramana presedintele Camerei Deputatilor, nici macar o zi.

"Romania este mai mult decat vointa unui infractor. Liviu Dragnea, demisia, acum! Liviu Dragnea NU trebuie sa mai ramana presedintele Camerei Deputatilor a Parlamentului Romaniei, nici macar o zi.

Un penal nu are ce cauta intr-o functie din care poate sa influenteze deciziile Parlamentului si sa papuseze Guvernul Romaniei. Penalul Dragnea este in stare sa desfiinteze infractiunile pentru care a fost condamnat azi in prima instanta.

Romania cinstita si normala ii cere sa plece! Niciodata Romania nu mai trebuie sa ajunga aici! Putem sa prevenim ascensiunea unor penali in functii publice de unde pot influenta soarta justitiei", afirma Dan Barna.

Si europarlamentarii ii cer demisia: Si Dragnea, si marioneta lui de la guvern trebuie sa demisioneze!

"In Romania se face dreptate. Seful PSD e condamnat la 3 ani si 6 luni pentru abuz in serviciu. Si Dragnea, si marioneta lui de la guvern trebuie sa demisioneze!", afirma, la randul sau, europarlamentarul Cristian Preda.

Totodata, europarlamentarul Siegfried Muresan considera ca dupa decizia de azi a instantei se poate vedea de ce au iesit mii de oameni in strada.

"Liviu Dragnea, reconfirmat infractor. Vedem acum exact de ce a scos zeci de mii de oameni in strada si de ce pune presiune pe tot ce e bun in tara noastra. Vor urma presiuni si mai mari pana la decizia definitiva. Justitia #rezista", afirma Siegfried Muresan.

La randul sau, europarlamentarul Monica Macovei se intreaba "Cata rusine mai trebuie sa induram pentru ca un politician condamnat definitiv si cu inca o condamnare in prima instanta se tine cu dintii de functii si schimba legile in Parlament ca sa scape?"

Primar PSD: Solicit public demisia de onoare a lui Liviu Dragnea

Si primarul PSD din orasul Cavnic, judetul Maramures, Vladimir Petrut, cel care a spus ca alesii locali ai PSD sunt obligati sa mearga la mitingul PSD, cere demisia de onoare a lui Liviu Dragnea, dupa ce acesta a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Vladimir Petrut sustine ca, in calitate de membru PSD, a luat act de hotararea instantei de judecata, care il condamna "pe inculpatul Liviu Dragnea", in prima instanta, la inchisoare cu executare, potrivit Mediafax.

"In acest context, ii solicit public acestuia demisia de onoare din calitatatile detinute in acest moment, pentru a nu pune in pericol guvernarea si credibilitatea partidului si implicit a coalitiei de guvernare", sustine edilul din Cavnic.

Guvernul sare in apararea lui Liviu Dragnea: Dancila crede cu tarie in nevinovatia lui, Carmen Dan spune ca sentinta e politizata

Premierul Romaniei Viorica Dancila a reactionat joi dupa condamnarea in prima instanta a liderului PSD Liviu Dragnea la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive la Protectia Copilului Teleorman.

Sefa Guvernului spune, intr-un comunicat remis de PSD, ca decizia arata ca in Romania justitia e arbitrara si pune la indoiala democratia, sustinand ca "intr-un stat democratic incertitudinile nu au ce cauta in infaptuirea actului de justitie".

Totodata, ministrul de Interne, Carmen Dan, considera ca sentinta data azi in cazul lui Liviu Dragnea este una politizata.

"Este raspunsul vindicativ nu numai la presiunea strazii, ci si la incercarea autoritatilor legislative si executive de a reforma statul de drept, acela real!

Un moment ca cel de astazi are o singura consecinta: te intareste si, mai mult, te motiveaza sa mergi mai departe. Asta am vazut eu acum la presedintele partidului, Liviu Dragnea! Nu-l poate dobori o astfel de solutie, cum nu l-au ingenunchiat toate piedicile si strategiile...", scrie pe Facebook Carmen Dan.

In apararea liderului PSD a sarit si Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene. Ea a declarat la Antena 3 ca este alaturi de Liviu Dragnea "si intreg PSD e alaturi de Liviu Dragnea".

La randul sau, ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, a anuntat pe Facebook ca se alatura colegilor sai care si-au exprimat solidaritatea cu Liviu Dragnea.

Ea considera ca Liviu Dragnea nu are de ce sa-si dea demisia pentru o condamnare care nu poate sa ramana in formula de azi dupa judecarea apelului.

Social democratii se declara socati si acuza judecatorii si strada

Ssocial democratii nu sunt de acord cu decizia de azi prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la inchisoare cu executare.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat pentru Mediafax ca este socat de decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea, precizand ca s-a pregatit doar pentru varianta in care liderul social-democratilor ar fi fost achitat.

"Nu am de facut neaparat o declaratie dintr-un motiv foarte simplu - nu am luat in calcul aceasta varianta. Eu personal, probabil si alti colegi, aveam un raspuns pentru varianta in care exista achitare in acest dosar. In conditiile de azi, socat de decizie, nu pot sa spun decat ca trebuie ca eu si toti colegii mei sa avem o pozitie de solidaritate", a declarat pentru Stefanescu.

In opinia presedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, "aceasta condamnare a lui Liviu Dragnea arata ca avem in continuare judecatori care nu respecta deciziile Curtii Constitutionale".

"Sa vedem la recurs. Speram ca in completul de cinci sa fie judecatori care tin cont de toate prevederile Curtii", a afirmat Ioan Mang pentru Agerpres.

Nici, deputatul PSD Cristian Radulescu nu este convins ca Liviu Dragnea trebuie sa demisioneze, afirmand ca sentinta este in prima instanta si ca o poate ataca.

"Toti colegii vor decide ce va urma, lucrurile care trebuie urmate. Condamnarea lui Liviu Dragnea este una dureroasa, dar este in prima instanta, are cale de atac si sunt sigur ca o va folosi. Sunt doua decizii: una personala a lui Liviu Dragnea si una a Comitetului Executiv, care conduce partidul si care poate fi convocat de presedinte sau de doua treimi din membri. (...) Ce se va face nu pot sa spun la acest moment.

Cred ca ar trebui convocat mai mult decat un CEx si trebuie facuta o analiza si o discutie inclusiv cu presedintele. (...) Lucrurile nu stau bine, asta e clar, ca ne place sau nu ne place, este un presednte ales, nu putem sa ne hotaram peste noapte ca facem un puci. (...) Nu vreau sa raspund la intrebarea daca Liviu Deragnea trebuie sa is idea demisia", a declarant Catalin Radulescu la Realitatea Tv.

Totodata, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca decizia ICCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, este in prima instanta, astfel ca liderul PSD se bucura in continuare de prezumtia de nevinovatie.

"Cred ca noi trebuie sa ne linistim putin. E o pedeapsa grea, nimeni nu vrea nici pentru dusmani o asemena pedeapsa. As face un apel la unitatea partidului si stiu ca dl. Dragnea va lua cea mai buna deizie. Cred ca trebuie sa avem mai intai o decizie in partid si apoi sa iesim public cu decizia pe care o vom lua", a declarat, la nadul sau, Ecaterina Andronescu, la Realitatea Tv.

Intrebata daca crede ca Liviu Dragnea ar trebui sa isi dea demisia, avand in vedere ca a primit o a doua condamnare, chiar daca nu este definitiva, Ecaterina Andronescu a spus ca "PSD este partidul cel mai mare si are toata responsabilitatea guvernarii. Sincer va spun, eu cred ca dl Dragnea va lua o decizie asezand in fata tara si PSD-ul"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Liviu Dragnea condamnat inchisoare executare , #condamnat
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Daca avea un pic de bun simt, Liviu Dragnea părăsea de mult timp
Poza JACq
JACq
rank 2
Dragnea nu e de gasit !!! A3 si RTV il cauta...