Reactii la condamnarea lui Dragnea: Iohannis si Opozitia ii cer demisia, ai lui fie n-au aflat, fie ataca "justitia politica"

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 21:33
5740 citiri
Reactii la condamnarea lui Dragnea: Iohannis si Opozitia ii cer demisia, ai lui fie n-au aflat, fie ataca "justitia politica"
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Condamnarea lui Liviu Dragnea la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru frauda la referendum a fost principalul subiect vineri, fiind comentata de numerosi lideri politici, atat din interiorul partidului, cat si din Opozitie.

Inclusiv seful statului a anuntat pe Facebook ca i-a transmis lui Dragnea ca ar trebui sa se retraga.

"Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga. Pentru sanatatea sistemului politic romanesc, nu este in regula ca un mare partid politic sa fie condus de un lider condamnat penal prin sentinta definitiva. I-am comunicat aceasta opinie", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul

Tariceanu: Un unicat nedorit in lumea civilizata

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu continua seria comentariilor despre justitie cu care ne-a obisnuit, condamnand "justitia politica" si cum ne scoate din "lumea civilizata".

"Procesul intentat lui Liviu Dragnea, ca si decizia ICCJ, sunt actiuni eminamente politice, ele reprezentand un unicat nedorit in lumea civilizata. Practici democratice devenite traditionale au consacrat rolul partidelor de a mobiliza cetatenii la vot pe baza convingerilor politice si argumentelor continute in programele si proiectele cu care liderii de partid se prezinta in campaniile electorale", a scris Pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

Acesta sustine ca daca pe viitor s-ar comporta tinand cont de acuzatiile aduse lui Liviu Dragnea in dosarul "Referendum", partidele ar fi paralizate si nu si-ar mai putea desfasura comunicarea cu cetatenii.

"Pe langa aspectele mentionate, condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul 'Referendumul' poate induce in mod pervers la o concluzie revoltatoare: la referendumul din 2012, romanii NU l-au vrut demis pe Basescu, pentru ca in realitate Liviu Dragnea ar fi falsificat indirect rezultatele votului", a incheiat presedintele Senatului.

Condamnat definitiv, Dragnea anunta ca nu renunta la conducerea PSD

Predoiu: PSD sa iasa din zodia furtului voturilor

Si Catalin Predoiu a transmis pe reteaua de socializare un punct de vedere referitor la condamnarea cu suspendare a lui Dragnea.

"Sunt convins ca doamna Gabriela Firea nu va accepta sa-i fie condusa campania electorala de catre doi condamnati penal definitiv pentru mistifcarea votului cetatenilor. E o gluma amara, fireste. Toti candidatii PSD pentru Bucuresti, in frunte cu doamna Gabriela Firea, sunt candidati-marioneta ai unor infractori, Presedintele PSD si seful de campanie al doamnei Gabriela Firea, candidat la Primaria Generala a Capitalei", scris pe Facebook Catalin Predoiu

Acesta s-a adresat direct bucurestenilor, intrebandu-i despre ce fel de proiecte se mai poate discuta in astfel de momente.

"PSD si candidatii sai ar trebui mai intai sa iasa din 'zodia furtului voturilor', inainte de a minti despre scoli, familie, spitale si integritatea administratiei locale.

Pe langa toate acestea, refuzul lui Dragnea de a demisiona este o sfidare a justitiei care l-a condamnat pentru gestionarea ilegala a campaniei electorale, campanie pe care Dragnea mai vrea sa o organizeze inca o data. De fapt, Dragnea are ultimul cuvant in raport cu justitia, prin refuzul de a demisiona", a incheiat cel de-al patrulea candidat al PNL la Primaria Capitalei.

Furtuna in PSD dupa condamnarea lui Dragnea: Se cer demisii, Ponta acuza ca sunt ofiteri acoperiti in partid. Cine se simte?

Traian Basescu, cel vizat de referendumul in cazul caruia s-a dat sentinta pentru Dragnea, s-a folosit de acest prilej pentru a-l apara pe fostul deputat PMP Florin Popescu, condamnat la inceputul anului la doi ani de inchisoare cu executare pentru ca a cerut zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit ca mita electorala la alegerile locale din 2012.

"Partidele au fiecare valorile lor. La PSD nu este nicio surpriza ca cei urmariti penal si condamnati candideaza. (...) Sanctiunea nu pot sa o iau decat asa cum este. Cand in Romania au fost politicieni care au fost condamnati pentru ca au dat pui...este mult mai grav atunci cand furi voturi", a spus Traian Basescu dupa aflarea sentintei, arata Mediafax.

Nicusor Dan, mesaj catre Gabriela Firea

Nicusor Dan i-a transmis contracandidatei sale la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, sa inceapa curatenia pornind de la propriul sau partid.

"Astazi PSD este condus de un presedinte condamnat defintiv la doi ani de inchisoare cu suspendare, un secretar general condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare si trei vicepresedinti cercetati pentru coruptie.

Ii solicit doamnei Gabriela Firea sa se delimiteze public de conducerea penala a PSD daca intr-adevar doreste, in mod onest, voturile bucurestenilor", a scris Nicusor Dan pe Facebook, precizand ca "Daca doamna Firea doreste sa faca curatenie, sa inceapa cu propriul partid".

Sefi de filiale din PSD, prea ocupati ca sa afle de decizie: "Nu-mi sta mintea la asa ceva"

Nu toata lumea din PSD a urmarit insa soarta liderului de partid.

"Nu stiu nimic, nu comentez. Am fost plecat toata ziua. Codul de etica se refera la condamnari pentru coruptie, mita, nu pentru altfel de condamnari. Astfel ca si o condamnare in cazul presedintelui Dragnea n-ar trebui sa fie un motiv care sa conduca la pierderea functiei de conducere", a declarat Serban Valeca, presedintele PSD Arges, pentru Mediafax.

Cristian Gentea, presedinte PSD Pitesti, a declarat ca are foarte multa treaba si ca nu stie ce decizie s-a anuntat in cazul lui Dragnea.

"Am atata treaba la serviciu incat nu-mi sta mintea la asa ceva. Probabil s-a dat verdictul in cazul lui Dragnea. Va rog sa ma credeti ca nu stiu care e rezultatul. Nu stiu, nu pot comenta. Am foarte mult de lucru", a spus Cristian Gentea, presedinte PSD Pitesti.

Presedintele PSD a fost condamnat, vineri, la doi ani de inchisoare cu suspendare de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul "Referendumul", dupa ce in prima instanta acesta primise ca pedeapsa un an de inchisoare cu suspendare pentru folosirea influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Vineri la amiaza, acesta a anuntat ca nu renunta la conducerea partidului, in ciuda condamnarii.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Iohannis Dragnea condamnat, #Tariceanu Dragnea condamnat, #Predoiu Dragnea condamnat, #Basescu Dragnea condamnat , #condamnat
Comentarii
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5
ei as ! PSD a dat un premier infractor, asa ca poate da usor si un
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Tariceanu, un unicat nedorit in lumea civilizata :))))))))))))))))))