Dragnea a demisionat degeaba? PSD ii decide soarta abia miercuri

Luni, 18 Mai 2015, ora 12:28
3626 citiri
Dragnea a demisionat degeaba? PSD ii decide soarta abia miercuri
Foto: Site oficial PSD (Arhiva)

Liviu Dragnea va astepta ziua de miercuri pentru a afla decizia partidului in legatura cu demisia din functia de presedinte executiv al PSD.

Biroul Permanent National al PSD trebuia sa se reuneasca luni pentru a discuta acest subiect. Cu toate ca Liviu Dragnea a ramas pe pozitii, colegii sai s-au impotrivit plecarii lui din conducerea partidului, decizia finala urmand sa fie luata la sedinta Comitetului Executiv National de miercuri.

Conform Mediafax, membrii PSD veniti luni la sediul partidului au fost anuntati ca nu va mai avea loc sedinta Biroului Permanent National, asa cum era programat, ci subiectul va fi amanat pentru sedinta CEX de miercuri.

Totusi, au existat discutii informale intre premier si o parte dintre liderii PSD, relateaza B1 TV. Surse citate de postul de televiziune au declarat ca Mircea Cosma, Viorica Dancila si Andrei Dolineatchi au sustinut cu tarie respingerea demisiei lui Liviu Dragnea, spre deosebire de Marian Oprisan.

Ponta: Dragnea nu e vinovat

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la iesirea din sediul PSD ca Liviu Dragnea "si-a prezentat demisia", insa "absolut toti nu au fost de acord" cu ea.

"Mergem miercuri sa ne intalnim in CEX sa vedem ce avem de facut. Suntem sanctionati, tot PSD, ca l-am suspendat pe Basescu. Cei de la PNL s-au fofilat, ei nu mai stiu nimic de 2012 (...) Doar nu l-a suspendat Dragnea singur pe Basescu", a declarat Victor Ponta.

In ceea ce priveste rezolutia adoptata de PSD care prevede conditiile in care liderii condamnati trebuie sa plece din partid, Victor Ponta le-a spus jurnalistilor: "Stiti ca acea decizie se refera la fapte de coruptie", subliniind inca o data ca Liviu Dragnea "nu e vinovat", in ciuda deciziei Inaltei Curti, care l-a condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumului.

Lia Olguta Vasilescu: Liviu Dragnea nu a facut altceva decat ceea ce face clasa politica de 25 de ani

Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat ca "Liviu Dragnea trebuie sustinut pentru ca nu a facut niciun fel de infractiune".

In plus, aceasta a subliniat faptul ca "nu discutam despre o tema de coruptie in niciun caz", de aceea nu se aplica rezolutia adoptata de PSD.

"Consiliul a adoptat o rezolutie pe probleme de coruptie, aici nu e coruptie", a explicat primarul Craiovei in momentul in care jurnalistii i-au reamintit ca dosarul in care a fost condamnat Liviu Dragnea a fost instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie.

Lia Olguta Vasilescu a mai declarat ca Liviu Dragnea trebuie sa ramana in functie. "Nu exista o alta varianta de sustinut in CEX", a subliniat ea.

Intrebata care a fost pozitia lui Liviu Dragnea in fata colegilor, aceasta a declarat ca "a vorbit public despre acest lucru".

"De fapt, nu a apucat, pentru ca toti ne-am opus la orice fel de discutie despre suspendare sau demitere (...) Nu e vorba despre o fapta de coruptie incriminata de rezolutia adoptata. Sistemul informatic pe care am lucrat noi a fost descoperit de PDL cu 4 ani inainte (...) si nu stiu sa existe ceva in cazul lui Videanu, macar vreo plangere (...)

E si o problema politica, noi trebuie sa scoatem oamenii la vot (...) Liviu Dragnea nu a facut altceva decat ceea ce face clasa politica de 25 de ani", a mentionat vicepresedintele PSD.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dragnea demisie presedinte executiv PSD, #demisie Dragnea PSD amanata , #demisie