CSM verifica modul in care Adina Florea a solicitat ancheta Tel Drum - Liviu Dragnea de la DNA

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 25 Februarie 2019, ora 16:17
13284 citiri
CSM verifica modul in care Adina Florea a solicitat ancheta Tel Drum - Liviu Dragnea de la DNA
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Plenul CSM a decis sesizarea Comisiei de concurs a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) pentru a face verificari cu privire la ancheta Tel Drum-Liviu Dragnea, dupa ce SIIJ a solicitat de 4 ori preluarea acestui caz de la DNA si a fost refuzata.

Decizia a fost luata cu majoritate: 9 voturi pentru "Admitere", 5 voturi pentru "Respingere", 1 vot NUL, 1 abtinere: judecatorul Simona Marcu.

Judecarorul Bogdan Mateescu a fost cel care a ridicat problema anchetei in dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea, dupa ce presa a relatat ca procurorul Adina Florea de la SIIJ a facut solicitari repetate, la DNA, de declinare a acestui caz. Cazul este in prezent pe masa procurorului general care trebuie sa decida ce parchet este competent: DNA sau SIIJ.

"Am observat in mass-media, aceste lucuri trebuie discutate, legate de anumite temeri, pe care jurnalistii, oamenii din societate le au fata de o potentiala, nu stiu cum sa-i spun, un schimb de inscrisuri intre doua structuri specializate de Parchet, SIIJ si DNA.

S-a aratat in presa ca a fost o solicitare de preluare de dosare, refuzate sau nu, nu stim, ca a fost emisa o ordonanta de ridicare de inscrisuri, nici asta nu stim. Dar pentru ca aceasta Sectie functioneaza sub autoritatea unei Comisii, inteleg sa rog plenul sa sesizam Comisia formata din cei trei membri, pentru a evalua daca este o problema de management.

Daca aceste aspecte sunt reale, daca se pun probleme de management sau alte responsabilitatii disciplinare sau de alta natura", a declarat Mateescu.

Judecatorul a explicat ca vrea sa fie lamurita aceasta situatie, daca este real ce a spus presa.

Reprezentantul societatii civile in CSM, Victor Alistar, a tinut sa mentioneze ca legat de aceasta situatie sunt dosare in derulare la ambele structuri de parchet. "Nu stiu in ce masura poate CSM sa demareze verificarea, cand sunt dosare in rol", a spus acesta.

Judecatorul Andrea Chis a aratat ca este de acord cu solicitarea lui Bogdan Mateescu si a punctat ca ar trebui verificat si modul in care au fost facute comunicarile SIIJ in spatiul public si daca a fost respectata legea.

Gabriela Baltag sustine, insa, ca magistratii ar trebui lasati in pace, atat timp cat este o ancheta in curs.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea solicitarii unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii de sesizare de catre Plen a comisiei de concurs a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie pe marginea modului de desfasurare a anumitor activitati de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie", este minuta CSM in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Dragnea ancheta, #dosarul Dragnea, #Adina Florea Dragnea , #DNA