De ce consilierii PSD nu au vrut ca judetul sa se constituie parte civila in dosarul Shhaideh - Belina

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 07 Septembrie 2018, ora 08:41
12739 citiri
De ce consilierii PSD nu au vrut ca judetul sa se constituie parte civila in dosarul Shhaideh - Belina
Foto: Hepta.ro

Consiliul Judetean Teleorman a decis in sedinta din 27 august sa nu se constituie parte civila la Tribunalul Bucuresti in dosarul Belina - Sevil Shhaideh, motivand ca inca nu s-a dat o decizie definitiva in acest caz. Acelasi motiv a fost invocat de consilierii judeteni, in februarie, in dosarul Liviu Dragnea - Tel Drum.

Ancheta DNA in acest dosar a fost finalizata pe 27 iunie, iar cazul a ajuns pe masa judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti. Este vorba de procesul in care sunt implicati fostul vicepremier Sevil Shhaideh, la data presupuselor fapte secretar de stat in cadrul MDRAP, Adrian Ionut Gadea, fost presedinte al CJ Teleorman si mai multi functionari.

Potrivit DNA, prejudiciul de 4,9 milioane de lei ar fi fost adus judetului Teleorman, prin semnarea a trei contracte de inchiriere, cu firma Tel Drum, o societate si o persoana fizica.

Nuantele din Hotarare

Pe 27 august, in sedinta CJ Telorman, era inscris pe ordinea de zi proiectul de hotarare privind promovarea de catre Judetul Teleorman a unor actiuni civile pentru recuperarea prejudiciului ce se va constata definitiv in dosarul penal nr. 22120/3/2018, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti. Din start, se punea in discutie ca eventualul prejudiciu sa fie recuperat doar la finalul procesului.

Inca din debutul sedintei, consilierul PNL Bogdan Cocu a cerut ca CJ sa se constituie parte civila in dosarul penal de la Tribunalul Bucuresti. Motivele: gratuitatea actiunii civile in cursul procesului penal si rapiditatea proceduri.

Consilierul a explicat ca practic se reediteaza ce s-a intamplat in dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea. Consiliul Judetean Teleorman a decis in sedinta din 15 februarie sa nu se constituie parte civila la DNA in dosarul Tel Drum - Liviu Dragnea, deoarece nu ar exista niciun prejudiciu.

Seful judetului: "Nu putem vorbi de un prejudiciu"

Consilierul PNL a fost oprit de presedintele CJ Teleorman, Danut Cristescu (PSD), care i-a explicat ca inca nu se poate vorbi de prejudiciu, ci doar de o solicitare trimisa de DNA, de constituire de parte civila.

"Nu putem vorbi de un prejudiciu, atata timp cat nu avem o sentinta definitiva si irevocabila. In aceste conditii, am initiat acest proiect de hotarare de consiliu judetean pentru a demara o actiune civila dupa ce vom avea acest dosar penal finalizat, in sensul ca vom avea o sentinta definitiva si irevocabila. Pe de alta parte, nu se putea stabili un prejudiciu, intrucat au tot fluctuat aceste sume, nu avem nimic concret", a mai spus Cristescu, potrivit procesului - verbal al sedintei CJ Teleorman.

Presedintele CJ Telorman a explicat ca dupa ce va exista o sentinta definitiva, judetul o sa deschida procese in instantele civile pentru recuperarea eventualului prejudiciului.

Sursa: Procesul verbal al sedintei CJ Teleorman

Cum a fost votul

Propunerea consilierului liberal Bogdan Cocu, de constituire de parte civila, a fost supusa totusi la vot si a fost respinsa. Un numar de 20 de voturi au fost "impotriva", iar 10 voturi au fost "pentru".

Pe de alta parte, proiectul de hotarare privind promovarea de catre Judetul Teleorman a unor actiuni civile pentru recuperarea prejudiciului, dupa judecarea procesului penal, a trecut lejer. Un numar de 22 de voturi a fost "pentru", iar 8 voturi au fost "impotriva".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Sevil Shhaideh Belina, #prejudiciu Belina, #Teleorman Belina, #Dragnea Belina, #Dragnea Shhaideh Belina , #DNA