Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

DNA cere Tribunalului Bucuresti sa blocheze insolventa firmei Tel Drum

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 17:02
5050 citiri
DNA cere Tribunalului Bucuresti sa blocheze insolventa firmei Tel Drum
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Bucuresti luarea, pentru o durata de 60 de zile, a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a firmei Tel Drum SA ori, dupa caz, suspendarea acestor proceduri in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea au fost deja initiate.

Potrivit procurorilor DNA, Tel Drum SA a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017.

De asemenea, intr-un dosar separat aflat in faza de urmarire penala, fata de Tel Drum s-a dispus urmarirea penala, avand calitatea de suspecta pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. Este vorba de ancheta in care este cercetat si liderul PSD, Liviu Dragnea. De altfel, Tel Drum contesta si sechestrul asigurator pus de DNA in acest caz.

Solicitarea de a intra in insolventa

La data de 17 ianuarie 2017 s-a adus la cunostinta Tel Drum S.A., prin reprezentant, calitatea de suspecta si dispunerea masurilor asiguratorii in cauza. Tot la data de 17 ianuarie 2017, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a inregistrat solicitarea debitorului Tel Drum SA Alexandria de deschidere a procedurii insolventei, cererea avand termen la data de 29 ianuarie 2018.

Cererea procurorilor adresata Tribunalului Bucuresti a fost formulata pentru urmatoarele motive:

"SC Tel Drum SA a solicitat deja deschiderea procedurii de insolventa, ceea ce creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica,astfel incat aceasta sa nu mai poata fi trasa la raspundere penala".

"Prin urmare, se considera ca masura solicitata este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal", arata DNA.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Liviu Dragnea DNA, #liviu dragnea tel drum, #tel drum dna, #tel drum insolventa, #tel drum faliment , #DNA