Ziare.com

Dragnea, citat la Inalta Curte pe 21 martie. Martor: Dar vedetele astea de ce nu vin la serviciu?

de Ionel Stoica
Joi, 15 Februarie 2018, ora 11:24

   

Dragnea, citat la Inalta Curte pe 21 martie. Martor: Dar vedetele astea de ce nu vin la serviciu?
Liderul PSD, Liviu Dragnea, urmeaza sa fie audiat la Inalta Curte pe 21 martie in dosarul "Angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman". Acesta ar putea fi penultimul termen de judecata in acest dosar, dupa ce joi au fost audiati ultimii sase martori din rechizitoriu.

Politicianul este judecat in acest caz pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

La acelasi termen mai sunt citati trei martori propusi de avocatul lui Liviu Dragnea si ar trebui reaudiati inculpatii care au recunoscut acuzatiile.

Avocatii vor sa mai ceara un termen

Avocatii din dosar comentau astazi la Inalta Curte ca acest caz este pe final si ca probabil dupa termenul din 21 martie o sa mai ceara un nou termen in vederea pregatirii pledoariilor finale. Inalta Curte a mai acceptat joi ca la urmatorul termen inculpatii sa depuna mai multe documente in circumstantiere.

Avocatul lui Liviu Dragnea a cerut pentru termenul viitor sa fie audiati trei noi martori: Silvia Oprescu, fost secretar general al judetului, care coordona direct DGASPC Teleorman, Liliana Magheru, director in cadrul CJ Teleorman, care sa faca precizari despre modul in care se faceau audientele la presedintele CJ Teleorman, si Timotei Stuparu, fost secretar executiv al PSD Teleorman, care trebuie sa dea detalii despre cele doua secretare.

Care sunt acuzatiile

Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisa-Niculina Stoica (43 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii. Audierile de martori de joi au vizat aceste aspecte.

Negoita a fost grabit

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a cerut sa fie audiat primul ca martor, el a invocat ca are mai multe probleme de rezolvat. Edilul este imbracat cu un costum elegant si vorbeste relaxat. Audierea lui are legatura cu una dintre secretarele PSD, Adriana Botorogeanu, care era angajata fictiv si la DGASPC Teleorman.

In 2008, Negoita a avut cabinetul parlamentar in Teleorman. "Este posibil sa o fi avut angajata pe Adriana Botorogeanu, dar nu o cunosc. Tot ce pot sa spun, cu referire la aceasta persoana, care a lucrat mai mult de doi ani la cabinetul parlamentar, este ca-si facea datoria la cabinetul parlamentar. Nu cunosc si nu cunosteam la data respectiva daca Botorogeanu a figurat ca angajat la DGASPC Teleorman", a mai precizat Robert Negoita.

"Cred ca pe numita Botorogeanu am cunoscut-o in campania electorala si, ulterior, am angajat-o la cabinetul parlamentar. Cred ca este posibil sa-mi fi fost recomandata de un coleg de partid", a mai aratat Negoita.

Negoita il "scoate" pe Dragnea

Presedintele completului de judecata, Stefan Pistol, a insistat sa afle cine era acest coleg de partid.

- Atunci spuneti-ne colegul de partid!
- Nu mai stiu...
- Nu se poate, trebuie sa stiti colegul. Va rog sa ne spuneti!
- Ca sa punem capat, Liviu Dragnea, care la data respectiva era presedintele CJ Teleoman, nu s-a implicat in campania mea electorala. Daca am afirmat ca Botorogeanu a fost angajata la recomandarea unui coleg, mentionez ca nu este vorba de Liviu Dragnea. Acest coleg, care probabil mi-a facut recomandarea, era fie Nicolae Mohanu, primarul din Turnu Magurele, sau viceprimarul orasului.

Negoita a mai explicat ca Botorogeanu era platita din suma forfetara pe care o primeau cabinetele parlamentare.

Sotul lui Botorogeanu, angajat la CJ Teleorman

Gabriela Radu lucreaza la CJ Teleorman, dar a fost o perioada director si la DGAPC Teleorman. Nu-si aduce aminte multe detalii, vorbeste sfios, cu teama. Neaga afirmatiile unor martori, care afirmau ca Liviu Dragnea ar fi avut un comportament dictatorial in CJ Teleorman. "Personal am avut o colaborare buna cu presedintele CJ Teleorman", a mai explicat aceasta.

Da un detaliu interesant despre Adriana Botorogeanu, sotul acesteia lucreaza in prezent la CJ Teleorman. Adriana Botorogeanu lucreaza in prezent ca asistent la cabinetul de europarlamentar al Vioricai Dancila.

Gabriela Radu arata ca, in momentul angajarii Adrianei Botorogeanu la DGASPC Teleorman, sotul ei lucra ca portar la CJ Teleorman. "Il spuneam Bebe, este fratele unei foste colege de liceu. Il vedeam de fiecare data cand ieseam din birou. Il salutam, nu aveam o relatie apropiata", a precizat martora.

"Nu venea la munca"

Flori Stanila lucreaza la DGASPC Teleorman din ianuarie 2001, din martie anul acela la Centrul Maternal Alexandria.

Presedintele instantei vrea sa afle date despre cele doua secretare PSD. Feneia este intimidata de sala Inaltei Curti, de procedura procesului, de intrebarile puse de magistrati sau avocati.

- Ce stiti despre Adriana Botorogeanu?
- Am fost colege de facultate. Altceva nu pot sa va spun.
- La urmarire penala ati declarat ca numele ei frigura pe graficul de lucru al centrului unde lucrati, desi nu ati vazut-o niciodata la munca.
- Nu imi aduc aminte...nu m-a obligat nimeni sa spun nimic. Posibil atunci am vazut-o. Acum..
- Nu acum, atunci!

- Ah, atunci da! Figura, dar nu era. Nu venea la munca.
- Despre Stoica ce ne puteti spune?
- Am vazut-o in cadrul DGASPC, in sediul central.

"Nu stiu si nu cunosc daca vreodata s-a discutat ca cele doua ar fi lipsit de la serviciu de la DGASPC, unde erau angajate", a concluzionat Flori Stanila.

Respect pentru Liviu Dragnea

Eugen Ovidiu Vlad a fost consilier judetean timp de mai multi ani in CJ Teleorman. El a ocupat functia de administrator al judetului si a fost vicepresedinte al CJ Teleorman in perioada in care institutia era condusa de Liviu Dragnea.

"O cunosc pe Floarea Alesu, era sotia unui fost coleg din Primaria Rosiori. Pe Botorogeanu o stiu de la organizaria judeteana a PSD, era secretar, cred ca avea si activitati la un cabinet parlamentar. Pe Anisa Stoica o stiu din 2006-2007. Tot prin prisma partidului", arata acesta.

Audierea lui are legatura si cu faptul ca Floarea Alesu a explicat instantei ca situatia celor doua angajate fictiv ar fi fost raportata lui Vlad. "Neg categoric afirmatiile Floarei Alesu si cred ca a invatat-o cineva sa spuna ca mi-ar fi adus mie la cunostinta situatia celor doua", a concluzionat Vlad.

"Si mie mi se plangea Botorogeanu ca nu-i ajung banii", a explicat acesta.

Dialogul cu judecatorul

Vlad evita sa dea nume despre cine erau protectorii celor doua secretare. Este alunecos in raspunsuri. Presedintele instantei insista, moment in care Vlad da un raspuns surprinzator.

- Eu personal aveam o banuiala ca Botorogeanu si Stoica erau sustinute de primarul orasului Alexandrua, vis-a vis de incadrarea la biroul parlamentar
- Vis-a-vis de altceva?
- Nu am cunostinta!

"Niciodata Floarea Alesu nu mi-a spus ca Botorogeanu si Stoica s-ar fi bucurat de protectia lui Liviu Dragnea", a tinut sa precizeze Vlad.

Vlad evita sa foloseasca numele lui Liviu Dragnea. Evita sa zica numele acestuia, cand este intrebat la cine se duceau sefii din subordinea lui atunci cand erau probleme.

- Repet, la cine se duc directorii DGASPC cand au probleme?
- Se duc intai la secretar, catre care era delegata supravegherea activitatii. Daca avea pofta, sa zic, putea sa se duca si la presedinte, pentru ca primea presedintele pe toata lumea!

Conducerea nu s-a sesizat

Maria-Loredana Zaman a inceput sa lucreze la DGASPC Teleorman din 2007.

"Pe Botorogeanu am vazut-o de cateva ori la unul din centrele Directiei. Pe Stoica am vazut-o la munca, cred ca lucra la Administrativ", a spus martora. Ea nu a auzit niciodata ca cele doua ar fi fost protejate sau favorizate in vreun fel.

Zaman era convinsa ca Botorogeanu lucra la unul din centre, nu la sediul central. Stoica si Botorogeanu lucrau la serviciul la care cele doua erau angajate si din care faceau parte patru angajate. Doar doua angajate veneau la munca.

"Nu a sesizat nimeni la conducere ca, desi figuram patru angajate, la acest Serviciu, dar in realitate lucram doar doua. Eu nu am intrebat. Nimeni din conducere nu s-a interesat despre cele doua persoane", a mai precizat Zaman.

Despre "vedetele" din DGASPC

Ioana Peste lucreaza la DGASPC Teleorman ca inspector de personal. Ea a explicat ca din auzite stia ca Botorogeanu si Stoica lucrau la un partid politic.

"Salariul era platit de DGASPC Teleorman. Stiau toti colegii. La nivelul Directiei se vorbea ca cele doua nu veneau la serviciu. Nu pot afirma daca aceasta situatie era cunoscuta se sefii Directiei", a explicat Peste.

"Am fost intrebata de la Serviciul Contabilitate: Da' vedetele astea de ce nu vin la serviciu? Le-am spus ca nu este treaba mea", a adaugat martora. "Le-au denumit asa pentru ca luau salariu si nu veneau la munca", explica femeia.

Peste a spus ca nu a auzit cine le-ar fi protejat pe cele doua femei. "Probabil cineva stia de ele, cunostea situatia celor doua", crede martora. "Nu stiu de ce nu s-au luat masuri disciplinare in cazul celor doua", a mai spus Ioana Peste.

Negoita, matinal

Edilul Sectorului 3 a dat cateva declaratii si inainte de audiere. Una dintre cele doua angajate DGASPC Teleorman care, potrivit DNA, lucrau la PSD, a fost angajata la cabinetul sau de parlamentar.

"Eu pe acele doamne, daca le vad, nu le mai cunosc. Am aflat, si de aia sunt aici, ca una dintre cele doua persoane a fost angajata la mine la cabinet cand am fost parlamentar de Teleorman", a declarat Robert Negoita presei.

El a spus ca persoana i-a fost recomandata de partid.

"Atunci, domnisoara, cred ca era domnisoara atunci, mi-a fost recomandata de la partid de la Turnu Magurele, pentru biroul meu de parlamentar. Si a fost platita din suma forfetara de la biroul parlamentar. Isi facea treaba, nu am nimic de reclamat", a completat Negoita.

Citeste si

Acuzatiile DNA

In acest dosar, liderul PSD a fost trimis in judecata de DNA la data de 15 iulie 2016, fiind acuzat de savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, in legatura cu angajarea fictiva a doua persoane la DGASPC Teleorman, persoane care in realitate lucrau pentru PSD.

In acest dosar, fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

Dosarul liderului PSD intra in ultima faza. Liviu Dragnea nu a dat declaratie de inculpat in acest caz, politicianul si-a rezervat acest drept dupa audierea inculpatilor si martorilor.

La ultimul termen, Inalta Curte a audiat patru martori, angajati la DGASPC Teleorman, care au dat detalii despre cum functiona institutia, cine facea angajarile si cine le-ar fi protejat pe cele doua secretare PSD, angajate fictiv in institutie.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 23215 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
38 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Trezirea!

Daca acest infractor scapa fara 10 ani de condamnare cu executare, inseamna ca justitia este complice cu infractorii!

 

Cu cat mai mult cu atat mai bine pentru Romania!

Orice zi de intarziere pana la sentința lui Dragnea este un uriaș obstacol in dezvoltarea Romaniei.

ICCJ, scapati tara de acest hot, de acest impostor analfabet. Dati

... Romaniei o sansă, oameni buni! Scapati tara de penali, de hoti si de trantori! Amanarile astea nu sunt bune, sunt in favoarea infractorului Dragnea care inca mai spera sa ingenuncheze justitia sa scape el si gasca de penali care-l sustine, de belelele cu justitia!

Negoita a spus deja cam tot ce trebuia spus.

Incercand sa se spele pe maini de toata afacerea, Negoita a declarat ca el habar n.avea cine e persoana respectiva si ca a angajat-o pt ca "i-a fost recomandata" de la partid.
Declaratia pare nevinovata si inofensiva la prima vedere , dar cele doua precizari din scurta sa declaratie, il infunda practic pe Dragnea.

1. Am angajat-o (adica nu exista dubii ca femeia a lucrat pt PSD)
2. Pt ca asa mi-a recomandat partidul. (deci e clar ca cucoana respectiva i-a fost recomandata "de la centrul condus de Dragnea" )

Suma sumarum, Dragnea se cam kk pe el la ora asta.

 

Pootsica, lasa vrajeala! E adevarat sau nu...

...ca alea doua lucrau pentru pesedea si in loc sa fie platite din banii pesedelei, erau platite din banii unei institutii PUBLICE?
Stii cum se cheama asta? DETURNARE de fonduri in favoarea partidului!
Si cine e responsabil? Seful de partid local, care era to'arasu porkar Dragnea, ala cu Teledrumul!

dragnea va scrie nenumarate "lucrari stiintifice"!

*

delationistii pesedelei si slugile lor

-cosma juniorul a pus o pe soru sa im pat cu negululescu doar scapa de puscarie ...jalnica pesedeaua .
-cosma juniorul e principalul delationist la dna prahova ,banditul ghita e pe locul doi ,in general se dau in gat unul pe altul .
-la dna in general delatiunile impotriva pesedelei e facuta de pesedei .
e de notorietate ca pe sova ponta hrabenciuc dragnea ia sifonat si ia dat afara din partid.
dragnea in 2014 ..gata cine e acuzat , cercetat , afara din partid ,ridicarea imunitatii ...bla bla .
pricipalul delationist la dna si nu numai conduce pesedeaua .

"Instigare la abuz in serviciu" ! Iti dai seama ce dosar tare are

..Dragnea? ))))))))))

Dar daca Dragnea e penal de ce Kovesi si "unitatea ei de elita" n-au reusit sa-i faca un dosar pe mita, furt, fals, deturnarnare de fonduri, etc? De ce nu un dosar cu probe CLARE ci un amarat de instigare la abuz, cu pedeapsa eventual "cu suspendare"?
Dragnea nu e penal, nu? Dar trebuie arestat pentru ca vrea desfiintarea Statului Paralel, acoperitilor, postacilor de 30 bani, nu? )))))))))))

 

Suspendare

Suspendare a avut la primul, acum il face și pe ăla . Deci 2,5+ 3 vezi cat iți da.

Bravo

Sa te auda Dumnezeu...

Marin2134

Stii de ce DNA nu i-a facut tovarasului Dragnea un Dosar-beton, cu tot felul de acuzatii, dovezi, argumente? Pentru ca, exact cum a spus doamna Kovesi si aseara, DNA nu fabrica dosare false, DNA nu fabrica probe false, DNA nu fabrica denunturi false. De aceea. Daca DNA ar lucra ca Antena 3, ca RTV, acum tovarasul Dragnea ar fi avut un Dosar in care ar fi fost acuzat, cu martori, cu probe, cu cadavrul dus in Sala de Judecata chiar de crima, daca asa dorea DNA.

 

2134

Asteapta o tzara ca se tot vorbeste de vreo 21 (milioane) europene,de care Ragnea nu stie nimic!.
Atunci sa vedem cat de tare sau moale va fi dosarul.
Crezi ca OLAF ala il iarta pe "persecutatul" Liviu?.

Respect Kovesi o Romanca adevarata

-cand te uiti la rapandulele pesedelei , olguta , rovana , carmen dan si vasilca , o adunatura de **** ,hoate ,proaste - la cat sunt de calice si proaste le baga dragnea in puscarie [vezi belina]

-de partea cealalta o Doamna modesta , cinstita si desteapta ..Codruta Kovesi ---RESPECT-----

mareane, recidivistii nu mai

"pupa" faravexecutare.
beneficiaza de comasare:))
in alta ordine de idei, ce se intampla cu salariile profesorilor, alea marite, ca suntem la jumatatea lui februarie si nu i-au luat nici pe aia pe ianuarie...
dar cu banii pt cei cu cancer?
dar cu indemnizatiile pt mame, ca si de acolo fura psd ca sa-si mareasca pensiile speciale...
si p'aia a luinegoita, ai auzit-o?
ca psd n-a promis sa nu scada salariile?:))))))
cat de prosti puteti fi?:))))

@ marin 01:55

E tarziu, puisor, de ce nu dormi la ora asta?...
Hai, culca-te linistit, ca tot acolo se ajunge, indiferent cate ))))))) folosesti.

https://www.youtube.com/watch?v=uZuhm2Qp9h4

 

Da, iubita! Chiar daca la mine ceasul arata mai putin.

Noapte buna.

Putin

Pana și ceasul e Putin la tine. Și te rogi la el.

Marinica...

..schimba-ti repede stapanul, ca asta de-l ai acum e maronit rau in dosul izmenelor ))))

marin666 are ceas :))) Dar are oare si palton?!?!?

:)))

Irma.

Probabil ca Marinica nu-i chiar bine "renumerat" si tre' sa lucreze cat trei.

probabil e si el 'bugetar'

si i-o fi scazut si lui salariu :D

Sub marin

Iar ne păcălește. Avea nota 3,7 ii dau un 1 și face 3,9. Psd tipa in el.

 

Sistemul trebuie condamnat!

Sunt sute de directori numiți (pardon cu examen) in județe care iau banii de pomană. Trec pe la sinecură doar pentru a face campanie electorală. Concret pun presiune pe cei din subordine să rezolve doleanțele oamenilor (de cele mai multe ori neindreptățite) din zona de care răspund la partid, sau din circumscripția unde candidează.
Declarațiile sforăitoare in presă și la televiziuni (inclusiv locale) in care preamăresc regimul sunt zilnice, fiind chiar in evaluarea instituțiilor.
Asta au făcut toate partidele!

 

IonBr

Intr-adevar, cam toate partidele au facut cate ceva, in domeniul asta, al coruptiei, al furtului, al minciunii. Si nu au facut pentru a diminua, a elimina aceste rusinoase fapte, coruptia, furtul, minciuna, ci au procedat spre majorarea acestui nivel. Insa ceea ce a facut PSD este peste poate, peste puterea noastra de intelegere, peste ceea ce ar fi pamantesc. Cred ca pana si Bunul Dumnezeu sta si se minuneaza ce a putut sa faca un asazis partid, care in realitate, chiar daca se numeste oficial PSD, este indubitabil o Mafie de Mafie, ca sa ma exprim asa, ca la manelisti.

IonBr ! Infractorii politici au creat sistemul !

,,

Sa ne aducem aminte

La nivel local, in marea majoritate a localitatilor mici si mijlocii din Romania, mafia de mafie PSD a avut conducerea (primari si consilieri) continuu in ultimii 28 de ani !
Mai mult, exista inca primari de localitati sub aripa mafiei PSD care au fost primari si pe vremea lui Ceausescu !
Mafia PSD = ciuma rosie pentru Romania !

Interesant

Dragnea va dormi la noapte cu Darius Valcov, ca să se acomodeze cu pușcăria!

 

Daca Dragnea scapa nepedepsit si de aceasta data, inseamna ca el

este mult mai puternic decat organele noastre judiciare.Dragnea si cu Tariceanu, doi indivizi, ajunsi in fruntea Parlamentului sprijina condamnatii penal sa acuze pe nedrept DNA ca le fabrica probe false.Prin aceasta, ei nu fac altceva decat sa loveasca in Justitie si in Statul de Drept. Shalom

 

Doamne ajuta

sa triumfe justitia !

 

BUNE "VEDETELE",

primeau bani si de la C.J condus de dragnezu, si de la P.S.D, prin Negoita! TOTI, din banii nostri!!! Am voie sa ma intreb, ce prestau in numele sumelor primite moca?

MAGISTRATI, FITI ONESTI!

Faceti-va meseria corect si dati sentinte in baza probelor! Romania nu poate fi infranta de haite de HOTI! "Pentru ca pot"! Romanii sunt milioane si vor o tara cu reguli si norme oneste si in folosul DEMN al tuturor! NU HOTI care sa vanda Romania!!! Faceti-va datoria fata de societatea care va plateste rolul elitist!!!

 

NEGOITA L-A TERMINAT!

Semn bun, pana la Congres se coace ceva!

 

Pentru exemplu, in Franta aceste potlogarii ale lui draknea se numes

"angajari fictive" si se pedepsesc foarte aspru. Mai multi fosti presedinti ai Frantei au fost adusi in fata judecatorului pentru angajari fictive, in general in favoarea sotiilor, amantelor sau altor persoane "vedete" :)))

Si spalarea banilor se face prin acelasi procedeu, de angajari fictive, servicii platite dar ne-executate, etc. Doar nu a o sa ii invat eu pe pzdisti cum sa spele banii :))) Sau pe judecatori cum sa ii "recompenseze" :)))

 

DRAGULUI MOS,

Exact pentru care a fost scoasa din magistratura, judecatoarea Cotofana, care avea si calitatea de "avertizor de integritate"! La Arad! Cand i-a prins cu falseturi in actele de reprezentare din oficiu, pe avocati, i-a reclamat legal! Rezultatul, toata haita de HOTI de pe fir, in frunte cu inspectorul Inspectiei Judiciare, Dantes Markovics, cu acordul judecatorilor colegi, au scos-o din magistratura! Prin semnatura finala a "primarului" Johannis! P.S. Deci, un om care-si face meseria, care respecta legea, este scos din magistratura, pentru ca le-a deranjat filierele de devalizare a banului public! Si filierele raman intacte, continuindu-si JAFUL din buzunarul nostru!

Problema lui daddy nu este cat va lua in multiplele procese in care

va intra ca intr-o malstina, ci faptul ca va fi absolut sigur CU EXECUTARE.
De ex. daca ia munai O ZI pentru procesul angajarilor fictive, la aceasta se vor adauga AUTOMAT cei DOI ANI care erau cu suspendare. Va avea deci de executat 2 ani si o zi.

Ca sa nu mai vorbim de bulibaseala cu TelDrum sau cu milioanele europene.
Daddy va fi un scriitor de succes in beletristica de parnaie :)
La iesire, va manca numai supe. Nu va mai putea musca cu gingiile nici macar un cotlet !

 

Ce stiti despre Adriana Botorogeanu?

halucinant.
Avea cate o alunita pe fiecare fesa.
halal justitie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor