Ministerul Fondurilor Europene si CJ Teleorman ezita sa se constituie parte civila in dosarul Tel Drum, desi prejudiciul e urias

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 16:34
6203 citiri
Ministerul Fondurilor Europene si CJ Teleorman ezita sa se constituie parte civila in dosarul Tel Drum, desi prejudiciul e urias
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministerul Fondurilor Europene si Consiliul Judetean Teleorman nu s-au constituit inca parte civila in dosarul Tel Drum, cu toate ca prejudiciul estimat in acest dosar de procurori este urias. Sefii celor doua institutii sustin ca n-au fost informati oficial de DNA, insa procurorii spun contrariul.

Marius Nica, ministrul delegat pentru Fondurile Europene, a declarat, joi, pentru Digi24, ca institutia pe care o conduce nu s-a constituit inca parte civila pentru ca nu ar fi fost instiintata oficial.

"In momentul in care vom primi solicitare din partea institutiilor de control vom face acest lucru", a declarat Marius Nica.

De asemenea, Danut Ionel Cristescu, presedintele CJ Teleorman, a declarat pentru acelasi post ca nu a primit o informare oficiala de la DNA pana acum, iar cand va primi, va vedea el ce e de facut.

"Nu ne-am constituit parte civila pentru ca, pana in momentul de fata, nicio institutie nu ne-a informat, nu cunoastem care este prejudiciul si trebuie sa fie intemeiat, sa vedem care sunt probele. Nu putem sa stim. Nu am primit nici scris, nici oral nicio informatie cu privire la acest lucru (...) Vom analiza si vom vedea daca este cazul sa ne constituim parte civila in acest caz", a declarat presedintele CJ Teleorman pentru postul de televiziune citat.

Contactat, joi, de Ziare.com, Biroul de Presa al DNA a precizat ca cele doua institutii au fost informate oficial, in scris, inca din data de 20 noiembrie.

"Pe 20 noiembrie au fost notificati in scris. Si Consiliul Judetean Teleorman a fost notificat, si autoritatea de management, respectiv Ministerul Fondurilor Europene, cele doua institutii care apar si in comunicatul de presa privind sechestrul asigurator. Pe data de 20 li s-a trimis o adresa in care sunt intrebati daca se constituie sau nu parte civila in cauza", ne-a declarat reprezentantul DNA.

Conform comunicatului DNA prin care a fost anuntata instituirea sechestrului asigurator in dosarul Tel Drum, procurorii estimeaza ca in acest dosar au fost obtinute nelegal fonduri europene de peste 20 milioane de euro, iar CJ Teleorman a fost prejudiciat prin infractiuni de abuz in serviciu cu peste 31 milioane de lei.

Pus sub urmarire penala in acest dosar, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a decis sa conteste in instanta masura sechestrului asiguratoriu instiuit de procurorii anticoruptie, potrivit declaratiilor avocatei sale. Si Marius Nica, si Danut Cristescu sunt membri ai PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ministerul Fondurilor Europene Tel Drum, #prejudiciu Tel Drum Dragnea institutii , #DNA