Bun venit in tara noastra pesedista!

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Joi, 14 Iunie 2018, ora 15:53
14407 citiri

PSD a abandonat conflictul cu celelalte partide. De-acum lupta cu cetatenii. Mai precis: cu unii dintre ei. Pe care ii face in toate felurile.

Dragnea, de pilda, le-a zis "sobolani" celor care au iesit in strada a doua zi dupa mitingul impotriva independentei Justitiei. Ca sa nu ramana mai prejos, Firea a denuntat "cetatenii cu venin". Ii bestelea in acest fel pe cei care au fluierat-o, atunci cand a cautat sa exploateze politic succesul Simonei Halep, urandu-i in fata spectatorilor veniti la Arena Nationala "bun venit in tara noastra".

In apararea colegei sale de partid, un fost ministru pe nume Tutuianu a afirmat ca huiduielile ii "aduc aminte de miscarile de tip fascist si nazist". Cel mai zevzec a fost, insa, un alt pesedist, Harabagiu, care a confectionat un afis din care rezulta ca, de fapt, cea admonestata pe stadion a fost Halep, nu Firea.

Vai, saraca primarita! Sa pateasca ea o asa rusine, tocmai acum, cand gasise secretul succesului in politica, aducand moaste in cladirea primariei, ca sa aiba angajatii la ce sa se inchine cat slujesc interesul public. Estimp, camarazii ei parlamentari votau pensii speciale pentru diverse categorii de alesi, alte cadouri banesti, dar si relaxari ale Codurilor Penale, ca nu cumva sa mai fie condamnat vreun furt.

De ce fac pesedistii asa ceva? Ei cumpara sprijin politic, pentru a-l incolti pe Iohannis. Intr-adevar, autoritatea presedintelui e contestata zi de zi si in proportie de masa, cum se spunea in alte vremuri.

Olguta Vasilescu l-a exclus din "lumea civilizata". Dragnea il descrie pe presedinte drept "prizonier al statului paralel". De cateva zile, mai multi fruntasi PSD ameninta ca-l suspenda pe seful statului.

Liber la fabulatii! Unii zic ca vom retrai suspendarile lui Basescu. Altii sugereaza ca Parlamentul l-ar demite printr-o decizie, pe care ar abroga-o imediat dupa ce PSD & ALDE fac porcariile pe care Iohannis le refuza.

Iordache-alta-intrebare a sugerat demiterea pentru inalta tradare. Asta ar fi ceva nou, fiindca nu s-ar mai organiza un referendum, ci s-ar numi un interimar pana decide Inalta Curte daca nu cumva presedintele a tradat tara noastra pesedista.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Gabriela Firea huiduita, #miting PSD, #suspendare Klaus Iohannis , #Gabriela Firea