Dragnea, Firea si proxima revolutie

Luni, 03 Septembrie 2018, ora 22:15
8734 citiri
Dragnea, Firea si proxima revolutie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cum trebuie intelese criticile Gabrielei Firea la adresa regimului Dragnea, a liderului PSD si a marionetei sale de la Ministerul de Interne, Carmen Dan? Dar replicile regimului? Ca debut de stare revolutionara.

Elucidarea sensului razboiului intern, pesedist, declansat mai nou, implica o analiza a stadiului actual al regimului Dragnea si a modului in care liderul infractor al PSD isi gandeste demersurile spre a se eterniza la putere.

Intrucat ADN-ul dragniot si pesedist rezulta dintr-o grefa ceausista pe tulpina comunista, articularea acestui sens si, implicit, a raspunsurilor la intrebarile precedente presupune un scurt excurs istoric.

Ura din finalul regimului Ceausescu

Cum s-a articulat faza terminala, dementa, a regimului ceausist? Informat de Securitate ca natiunea tiranizata, tot mai unita in ura crescanda impotriva cuplului dictatorial traia ceea ce spera sa fie ultimele clipe ale ceausismului cu urechea lipita de posturi de radio ca Europa Libera si Deutsche Welle si cu nadejdea in grabnicul sau deces, Ceausescu n-a ezitat. Ura fata de poporul sau l-a covarsit ca pe Hitler in ultimele sale zile, cand dictatorul nazist s-a grabit sa-si extermine poporul prin ordine scelerate, cerand distrugerea infrastructurilor germane si deportarea interna a nemtilor.

Ceausescu, nu mai putin crud, dar avand la dispozitie net mai mult timp decat Hitler, care era angrenat intr-un razboi fierbinte pierdut, in final, in ritm accelerat, si-a izolat tara etans. Tiranul de la Bucuresti, un ucigas de romani inca din epoca in care, altfel decat Ana Pauker, a pus armata sa traga in taranii refuzand colectivizarea fortata, s-a grabit sa-si puna la adapost regimul totalitar atat de revendicari financiare occidentale, cat si de informatii jurnalistice.

A refuzat prin urmare orice reforme, cum refuza Dragnea orice asumare a vinovatiilor pentru politica sa dezastruoasa. Si s-a delimitat, ca succesorul sau, de vest. Ca atare, Ceausescu si-a achitat in viteza supersonica datoriile externe. Ceea ce a condamnat poporul platnic la schingiuire economica.

La foame. Si frig. Simultan, i-a impiedicat pe gazetarii straini sa-si bage nasul in treburile regimului. Caci nu le-a mai permis sa viziteze Romania, asa cum urmasul sau, Dragnea, i-a descurajat sa se implice prin bastonada la care jandarmii i-au supus, stiind ca sunt gazetari, in Piata Victoriei.

In fine, cand romanii au inceput sa se revolte deschis, mai intai la Timisoara, apoi in toata tara, Ceausescu le-a dat ordin militarilor si securistilor romani sa deschida focul asupra romanilor. Asa cum regimul Dragnea a dat ordin sa se declanseze o represiune de tip mineriada in Piata.

Ura din finalul regimului Dragnea

Ca martor al amplorii fara precedent si deci si al succesului iesit din comun al protestelor ultimilor doi ani, cand sute de mii de oameni din tara si diaspora s-au unit in opozitie anticleptocratica, antipesedista si antidragniota, Dragnea e la fel de edificat ca predecesorul sau PCR-ist. Lui Daddy ii e la fel de clar ca si lui Pingelica, in ultima sa faza, ca momentul adevarului se apropie inexorabil. De aici, reactii de-o disperare similara, desi ceva mai controlate la seful PSD.

Dragnea e la curent cu faptul ca romanii stiu ca stramba legile justitiei si codul penal in beneficiu personal, spre a scapa de gratii si a se perpetua la carma. Si ca s-a prabusit in sondaje. Ca oamenii nu-l mai vor, daca l-au vrut, realmente, vreodata. Stie ca, in frunte cu partea ei cea mai educata si dinamica, ramasa, gratie alternativelor informationale contemporane, nemanipulata de Antene, RTV, TVR si site-urile de propaganda rusa, natiunea il detesta in majoritatea ei covarsitoare.

Mai stie ca un segment tot mai amplu din aceasta parte activa, producatoare de plusvaloare isi ia lumea in cap. Or, la adunat bani in propriul buzunar Dragnea se pricepe de minune. Deci n-are cum sa-si faca iluzii cu privire la capacitatea guvernului de a gasi, pe viitor, contribuabili si fonduri suficiente pentru lefuri si pensii.

E notoriu ca visteria Romaniei are din ce in ce mai putini bani de impartit si ca tara isi va vedea capacitatile de plata apropiindu-se vertiginos de faliment. Caderea in bancruta va fi notabil accelerata de aberantele pensii speciale, de mita pentru institutiile de forta aparand un regim tot mai impopular, ca si de promsiunile fara acoperire de majorare a veniturilor. Promisiuni, menite sa linisteasca apetenta pentru proteste.

Devastatoare, in context, pentru liderul infractor al PSD si baronii partidului, e replica acida a natiunii la tentativa mituirii ei. Ca si la incercarea manipularii ei prin dementele teorii conspirationiste, gen statul paralel, lansate de Dragnea spre a-si suplini lipsa de argumente politice si economice, spre a aduna noi adepti, in locul celor pierduti de neghiobiile tot mai sinistre ale guvernantilor si spre a masca scoaterea tarii din aliantele ei occidentale.

Or, imbracand haina autovictimizarii si a apararii tarii de straini, gen Soros, "multinationale", sau nemtii "nazistului" Iohannis (dixit Valcov), regimul n-a recoltat mult mai mult decat un homeric hohot de ras. Ofensivei xenofobe si antidemocratice, una cu nimic mai putin virulenta decat campaniile de ura ale regimului ceausist, natiunea i-a raspuns, la 10 august, cu un clar si solidar angajament pro-justitie, pro-diaspora, pro-european si pro-occidental.

Deloc intamplator, mesajul ei e staruitor deplorat de vuvuzelele Kremlinului.

Romania intre revolutie si lovilutie

In ecou, acea parte a PSD care mai crede in alegeri, s-a speriat. Unele din personalitatile partidului frustrate de Dragnea, ca Ecaterina Andronescu, sau cu ambitii mari si capacitatea de a aduna voturi, ca Gabriela Firea, s-au mobilizat, considerand ca a venit momentul optim sa se profite de intrarea in putrefactie a regimului, in vederea edificarii unei opozitii interne de succes si acapararea cheii PSD.

Raspunsul regimului e tipic pentru tiraniile asediate dupa ce au intrat in irepresibil declin. Intrucat e tot mai contestat si, deci, deznadajduit, replica lui contine demersuri tot mai contondente, aberante si autoritar-totalitare. De pilda de politie politica si de teroare.

De exemplu cele adoptate de Carmen Dan, probabil la ordinele lui Dragnea, in Piata Victoriei si la adresa prefectului capitalei, care nu s-a lasat, se pare, transformat voluntar in tap ispasitor pentru jandarmineriada si trebuia, deci, santajat.

Inutil de subliniat ca e vorba de masuri extrem de alarmante, pe drept infierate de Gabriela Firea. Nu schimba situatia esential ca scopul condamnarii lor de catre primarul capitalei e nu doar debarcarea lui Dragnea, ci si perpetuarea sustinerii Gabrielei Firea la primarie, in electoratul bucurestean si in cel national, sustinere de care fosta jurnalista a imundelor Antene crede ca se mai bucura.

N-o schimba principial nici faptul ca Firea, crezand poate, ca Hegel, ca "orice revolutie e o lovitura de stat reusita", e gata sa profite de nemultumirile din tara fie electoral, fie spre a da o lovilutie, confiscand, printr-o lovitura de palat, o proxima revolutie.

Fapt e ca, pana la proxima lui debarcare, cuplul Dragnea-Dan nu va scapa de ADN-ul sau ceausist. Isi va petrece, deci, putinul timp restant la butoane facand neostoit, adesea prin interpusi, ca Valcov, sau alti disperati, declaratii de ura tot mai extremiste si luand la fel de neobosit masuri tot mai draconice, intru dejucarea revolutiei cuplate cu o lovitura de palat despre care seful asediat al PSD este convins ca prinde contur si ca-l ameninta, asa cum pune in pericol si interesele rusesti.

Petre M. Iancu

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Gabriela Firea Liviu Dragnea , #Gabriela Firea
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Poza hello
hello
rank 5
Scuze: au nu are fiindca e mai mafiotii e mai multi !