Dragnea spune ca face pace, Firea e convinsa ca vrea sa o excluda: Il cunosc, deja a tranzactionat postul meu

Luni, 10 Septembrie 2018, ora 23:43
6148 citiri
Dragnea spune ca face pace, Firea e convinsa ca vrea sa o excluda: Il cunosc, deja a tranzactionat postul meu
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Gabriela Firea si Liviu Dragnea continua seria de atacuri la televizor. Daca seful PSD a transmis de la Antena3 ca e gata sa cada la pace si ca usa lui e deschisa, Firea se arata convinsa ca se vrea excluderea sa din PSD si spune ca deja Dragnea a promis altcuiva functia de presedinte al organizatiei din Bucuresti a partidului.

"N-am lasat nicodata jos (mana pentru o intelegere, n.red.) . (...) Dorinta mea deschisa e pentru dialog si pentru a gasi care sunt acele lucruri care trebuie sa se intample pentru ca supararile sa dispara", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, referitor la o posibila impacare cu Gabriela Firea.

Legat de atacurile din partid, totusi, spune liderul PSD, acestea sunt greu de inteles atata timp cat partidul este "sub asediu".

"Ei sunt disperati ca vor pierde tot daca scap din capcanele lor. (...) Cine sunt ei? Cei care pierd puterea oculta si altii care pierd bani. (...) Nu puteau sa lipseasca oameni din PSD pentru care loialitatea s-a dovedit mai slaba decat presiunile facute asupra lor, dar PSD e calit. Multi colegi imi spun, intr-o asemenea situatie, cand am deschis aproape toate fronturile, cand suntem sub un asediu turbat, in aceasta situatie din partid sa inceapa atacuri, e imposibil de inteles de colegi", a mai spus Dragnea.

Excluderea din PSD si candidatura independenta

Prezenta in acelasi timp la Digi24, Firea a spus ca a analizat declaratiile de duminica seara ale sefului PSD, facute tot la Antena3, si ca ea a subinteles ca jocurile sunt facute si va incerca sa obtina excluderea ei din partid sau cel putin inlaturarea din functiile de conducere.

"A spus ca din punctul lui de vedere nu (voi fi exclusa, n.red.) dar daca se va pune problema nu mai e treaba lui. Mie si ca o analiza a expresiei faciale, a priviri scrutatoare, a felului in care a miscat ochii, m-au dus catre ideea, tocmai pentrut ca il cunosc, ca deja cumva planul pentru mine este facut.

Probabil ca va dori sa ma inlature ori din anumite structuri, vicepresedinte la nivel national, presedinte PSD Ilfov si Bucuresti. Deja a tranzactionat postul meu de presedinte la PSD Bucuresti. Le-a propus functii in schimbul sprijinului. (...) Loialitatea este o calitate, dar nu obedienta", a declarat Firea.

Ea a spus ca, in cazul in care va fi exclusa, daca va avea sustinerea bucurestenilor va candida ca independent pentru un al doilea mandat la Primarie.

"Daca se voteaza pentru excludere nu mi-ar parea rau pentru mine, ci pentru bucuresteni si pentru romani. Mi-ar parea rau ca ceea ce am promis impreuna cu dl Dragnea sa nu se realizeze. (...) Daca voi candida pentru un al doilea mandat fara sprijinul PSD va fi o decizie pe care o voi lua in acel moment. Nu exclud o candidatura independenta dar eu zic ca de ce sa mergem pana acolo cu gandul pesimist", ma mai spus Firea.

Carmen Dan, protejata de Dragnea

Firea a reiterat ca ea crede ca ministrul de Interne Carmen Dan a premeditat actiunea din 10 august si aruncarea responsabilitatii asupra prefectului Speranta Cliseru si, implicit, asupra ei.

Totodata, primarul sustine ca s-a dus inainte de CEx sa vorbeasca cu Liviu Dragnea despre acest subiect si ca acesta i-a dat "de inteles ca dna Carmen Dan trebuie protejata".

"Stie o tara intreaga, nu e un secret ca a fost propusa intai ca premier si apoi ca ministru de Interne. Pot intelege aceste relatii, cu totii avem prieteni, membri de familie, dar aceste relatii nu trebuie sa fie puse peste intereseul partidului si mai ales interesul national. (...)

Manipularea e la cote inimaginabile si s-a transmis ca cineva m-a pus sa am aceste discutii publice cu dl Dragnea. Principalul repros (el ei pentru Carmen Dan, n.red.) a fost ca a creat o strategie de comunicare premeditata prin care personajul principal al violentelor care urmau sa aiba loc sa fie prefectul.

Am vazut ca jurnalist astfel de ordine de interventie si ele nu cuprind elemente din jurnalul de lupta. Dna prefect era prefect de nici o luna, nici nu detinea certificat ORNISS, nici n-ar fi avut acces la acele informatii. (...) Eu intai am vorbit cu ei, i-am spus si lui Dragnea si dnei ministru ca nu e corect ce se intampla, dar probabil ca stiau amandoi. Eu asa consider, ca a fost premeditata", a mai spus primarul.

"Dragnea mi-a spus ca daca el nu poate candida eu sunt prezidentiabil"

Ea a reiterat ca nu are de gand sa preia nici presedintia partidului si nici sa candideze la prezidentiale, insa a dezvaluit ca Liviu Dragnea la un moment dat i-ar fi spus ca daca el e in imposibilitatea de a candida din cauza problemelor penale, atunci ea poate fi prezidentiabil.

"Dl Dragnea mi-a spus in cateva randuri ca daca el nu va putea candida din cauza de motive juridice eu sunt un prezidentiabil. Si i-am spus ca nu doresc sa fiu un prezidentiabil, sunt un om care daca a promis ca duce la bun sfarsit proiectele incepute nu se joaca cu vorbele", a mai spus Firea.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Firea Dragnea excludere PSD, #Firea candidat independent exclusa PSD , #Gabriela Firea