Firea continua dezvaluirile: Dragnea e lapte si miere in sedinte, dar in subterane, deciziile sunt altele

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 23:17
8116 citiri
Firea continua dezvaluirile: Dragnea e lapte si miere in sedinte, dar in subterane, deciziile sunt altele
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut marti seara, ca din primele sale zile de mandat a solicitat Guvernului sa colaboreze in anumite proiecte pentru Bucuresti, dar atunci era premier Dacian Ciolos si nu a gasit "un raspuns bun" si s-a gandit ca lucrurile se vor schimba, dar s-au succedat trei guverne PSD, a trecut un an si jumatate si lucrurile nu au evoluat.

De asemenea, Firea a spus ca a avut cateva tentative de a discuta cu liderul PSD, Liviu Dragnea, si a-i spune ca partidul va pierde daca nu se realizeaza lucruri importante in Capitala, dar "domnul Dragnea zambeste si ocoleste adevarul foarte frumos" si este "lapte si miere in intalniri si in sedinte", iar in intalnirile sale cu cei apropiati deciziile sunt altele.

"Din primele zile (de la castigarea alegerilor pentru Primaria Capitalei - n.red.) am solicitat colaborarea pentru cateva proiecte strategice dintre Primarie si Guvern. La acel moment nu am gasit un raspuns bun, pentru ca domnul Ciolos era prim-ministru, dar m-am gandit ca dupa 6 luni cu Guvernul tehnocrat lucrurile se vor imbunatati. Iata ca avem un an si jumatate de cand la Palatul Victoria s-au succedat trei Guverne PSD si lucrurile nu au evoluat. Cu parere de rau, e o afirmatie pe care pot sa o probez", a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a sustinut ca se dorea ca primarul general sa fie "o figura politica stearsa, neimportanta, nesemnificativa".

"Probabil ca se dorea ca primarul general, femeie si PSD, la Primarie sa fie o figura politica stearsa, neimportanta, nesemnificativa si sa nu lupte atat de mult pentru proiecte. Am avut cateva tentative de a discuta cu domnul Dragnea si a-i explica ca PSD ca echipa va pierde daca nu se realizeaza lucruri importante in Capitala. (...)

Acum, domnul Dragnea zambeste si ocoleste adevarul foarte frumos, pentru ca niciodata nu ne confrunta direct, ci totul este lapte si miere in intalniri si in sedinte, dar in subterane si in intalnirile pe care le are cu doar cativa apropiati deciziile sunt cu totul altele", a mai afirmat primarul Capitalei.

Ea a mai sustinut ca a incercat sa mentina parteneriatul politic cu Liviu Dragnea, dar "raspunsul nu a fost acelasi", explicand ca unii colegi i-au spus ca Dragnea o considera "un pericol politic" pentru alegerile prezidentiale.

"Am incercat si m-am straduit sa mentin parteneriatul politic cu domnul Dragnea si cu toti colegii mei. Din nefericire, raspunsul nu a fost acelasi si chiar apropape din primele zile de mandat al meu de primar general.

Explicatia initiala a colegilor mei, pentru ca domnul Dragnea nu mi-a spus niciodata explicit acest lucru, dar mi-a lasat cumva sa fie inteles, a fost aceea ca am un procent destul de mare in sondaje, ca ar putea fi 'un pericol politic' pentru o posibila candidatura a domniei sale la Palatul Cotroceni si ca e posibil, cel putin asa mi-au transmis colegii care sunt in continuare in partid, si in fata carora se exprima de genul: 'ce mai vrea si Gabi? A castigat primaria, de ce nu se opreste? De ce se implica atat de mult? De ce are prezente mediatice dese si de ce contribuie la sporirea imaginii publice? Ce scopuri are? Vrea sa ia partidul, sa fie candidat?'. Eu le raspundeam celor care imi transmiteau dialogurile de weekend dintre ei si Dragnea ca nu am alte scopuri decat cele pe care le-am identificat impreuna si le-am trecut in programul de guvernare locala", a adaugat edilul.

De ce nu a mers la nunta fiului lui Dragnea

Intrebata de ce nu a participat la nunta fiului liderului PSD, primarul general a raspuns ca participarea ar fi insemnat sa ii fie rusine de ea, avand in vedere discutiile si mesajele pe care le-a avut cu Liviu Dragnea.

Totodata, edilul a precizat ca decizia de a nu participa la eveniment a fost luata in familie, nedorind sa fie "ipocriti" si sa participe la o nunta doar de dragul aparentelor.

"Am promis celor doi tineri ca voi oficia cununia civila cu mult inainte de a avea ultimele discutii cu domnul Dragnea, din care a reiesit ca nu va schimba nimic in atitudinea fata de mine, si am vrut sa ma tin de cuvant fata de cei doi tineri, pentru ca ei nu au nicio vina si in continuare consider ca nu am facut un lucru rau.

Ar fi fost urat din partea mea sa nu oficiez cununia civila, dar a fi mers la nunta si a fi stat la masa, a socializa, manca, a dansa, a ma simti bine, ce face omul la nunta, ar fi insemnat sa imi fie rusine de mine, avand in vedere discutiile si mesajele care se intamplase intre mine si domnul Dragnea", a afirmat Gabriela Firea, intrebata de ce nu a participat la nunta fiului lui Liviu Dragnea.

Decizia de a nu participa la eveniment a fost luata in familie.

"Decizia de a nu participa a fost luata in familie, in primul rand pentru a nu fi ipocriti si sa mergem la o nunta de dragul aparantelor. Si intr-o relatie personala, si intr-una profesionala, a salva tot timpul aparantele inseamna a ajunge intr-o fundatura, si eu am decis sa nu mai fiu in acesta fundatura de dragul aparentelor, de a le salva si de a ne preface ca totul este bine, curge lapte si miere, ca este roz, ca pe urma eu si colegii mei din tara sa decontam un management defecuos al domnului Dragnea", a explicat Gabriela Firea.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Gabriela Firea Liviu Dragnea , #Gabriela Firea