Firea: Dragnea vrea sa o apere pana in panzele albe pe Carmen Dan

Luni, 10 Septembrie 2018, ora 08:44
5503 citiri
Firea: Dragnea vrea sa o apere pana in panzele albe pe Carmen Dan
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut ca Liviu Dragnea il apara pe ministrul de Interne, Carmen Dan, "pana in panzele albe", ca o recunoastere ca ceea ce s-a intamplat la protestul din 10 august din Piata Victoriei nu a fost chiar in totalitate conform cu standardele pe care si Jandarmeria si le-a impus anterior, iar asta insemna ca el "sa deconteze politic si doamna Dan sa plece de la minister".

"Vrea sa o apere pana in panzele albe pe doamna Dan, pe care el a propus-o, initial ca premier, ulterior ca ministru de Interne, si, practic, o recunoastere a faptului ca ceea ce s-a intamplat la 10 august nu a fost chiar in totalitate conform cu standardele pe care chiar Jandarmeria si le-a impus anterior. Ar insemna ca dumnealui sa deconteze politic si doamna Dan sa plece de la minister, si nu vrea sa duca discutiile in aceasta directie", a spus Gabriela Firea, duminica noapte, intr-o interventie telefonica la Antena 3 dupa un interviu cu Liviu Dragnea.

Primarul general spune ca stie din anumite intalniri si discutii ca ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a sfatuit si se sfatuieste in continuare cu Liviu Dragnea, iar liderul PSD "nu doreste sa aduca nicio atingere activitatii doamnei ministru".

"Eu pot sa spun ceea ce stiu din anumite intalniri la care am fost martor sau am auzit anumite discutii. Stiu ca doamna Dan se sfatuieste foarte mult cu domnul Dragnea, s-a sfatuit si cred ca se mai sfatuieste, si data fiind aceasta relatie personala apropiata, domnul Dragnea nu doreste sa aduca nicio atingere activitatii doamnei ministru, cata vreme domnia sa si-a luat concediu, a anuntat si presa, a fost toata noaptea la minister, a doua zi s-a aflat si a anuntat ca s-a intors.

Se pun in discutie urmatorii termeni: daca Jandarmeria a intervenit corect si legal pentru evacuarea Pietei, in sensul de a apara Guvernul Romaniei, trebuie sa apere cladirea si sa o faca in continuare cu orice institutie democratica a statului. (...) cum s-a procedat mai departe, care au fost etapele, ordinele de interventie, aceste lucruri trebuie sa fie analizate si cercetate ulterior, pentru ca noi nu avem acces la aceste informatii, pentru ca au caracter de secret de serviciu si nu putem sa stim ce ordine s-au dat si care a fost cadenta acestora.

Noi stim doar rezultatul, si anume ca pe strazile Capitalei s-a ajuns la acea incordare teribila intre fortele de ordine si manifestanti si ca presa internationala a difuzat, din nefericire pentru noi, acele imagini", a mai puncat edilul.

De asemenea, primarul Bucurestiului se intreaba de ce Liviu Dragnea nu crede ca partidul trebuie sa fie democratizat si sa existe un dialog real, nu "un simulacru".

"De ce nu crede ca partidul trebuie sa fie democratizat, sa avem un dialog real, nu un simulacru si sa fim cu totii consultati pe temele majore care sunt dezbatute public si care afecteaza echipa guvernamentala si politica, si dumnealui imi spune 'a venit domnul Maior in tara si s-a intalnit cu niste politicieni'. Este o pista falsa, este neserios", a mai adaugat Gabriela Firea.

Dragnea a spus duminica, tot la Antena 3, ca el a vorbit cu Gabriela Firea si i-a explicat ca "s-a rupt din context" declaratia ministrului de Interne si ca, de fapt, aceasta nu a aruncat vina pe prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, cu privire la violentele din 10 august.

"Am vazut in presa, i-am si spus doamnei Firea cu o zi inainte de CEx ca asta este opinia mea, cum s-a rupt din context declaratia doamnei ministru de Interne care n-a acuzat prefectul si care faceau legatura ca, vezi Doamne, doamna Dan a spus ceva despre prefect, care e apropiat de doamna primar general", a mai afirmat Dragnea.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Gabriela Firea Liviu Dragnea, #Firea CArmen Dan Liviu Dragnea , #Gabriela Firea