Firea spune ca Dragnea va repeta scenariul de la OUG 13 ca sa dea amnistia si ca ordonanta nu va fi adoptata legal

Luni, 10 Septembrie 2018, ora 22:16
7629 citiri
Firea spune ca Dragnea va repeta scenariul de la OUG 13 ca sa dea amnistia si ca ordonanta nu va fi adoptata legal
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Primarul general al Bucurestiului Gabriela Firea a facut luni noi dezvaluiri si acuzatii la adresa liderului PSD Liviu Dragnea. Firea a dat de inteles ca la momentul Ordonantei 13 Dragnea a premeditat plecarea sa, astfel incat, intors in tara, sa poata sa spuna ca el nu a fost aici si nu a stiut despre actiunile Guvernului. Edilul arata ca la fel va incerca seful PSD sa faca si acum.

"Se contureaza ideea ca ministrul Justitiei nu are ca prioritate sa prezinte un proiect viabil pentru amnistie si gratiere. Aduceti-va aminte ce s-a intamplat cu OUG 13, cand dl. Dragnea a venit din strainatate si a spus ca nu stia nimic. Probabil asa s-ar putea intampla si acum, se incearca o OUG care nu ar fi corecta juridic. Posibil ca daca ar fi adoptata dl Dragnea sa spuna ca nu a stiut, daca lucrurile ies prost si romanii ies in strada si suntem pusi la colt de la Bruxelles. E nevoie de un proiect 100% legal, care sa nu puna in pericol oamenii care au avizat si tara", a spus Gabriela Firea, la Digi24.

Primarul spune ca dezinformarile sunt la cote maxime in aceasta perioada pentru a o discredita, una dintre acestea fiind ca ea ar fi impotriva amnistiei si gratierii.

"Acea poveste ca as fi impotriva amnistiei si gratierii... Am spus raspicat nu am niciun motiv personal sa fiu pentru sau impotriva. Voi fi intotdeauna pentru orice act normativ juridic perfect, consolidat si sa nu ii duca pe cei care au avizat intr-o zona periculoasa cu justitia, sa nu puna tara si formatiunea noastra impotriva. In primul rand cred ca orice subiect, oricat de sensibil ar fi in fata opiniei publice, trebuie discutat transparent si democratic. Guvernul si PSD deconteaza. Faptul ca despre acest subiect sau alte teme mai delicate nu se discuta transparent, ci doar de catre dl Dragnea si 3-4 persoane apropiate...", a spus Gabriela Firea.

Rugata sa spuna despre ce persoane e vorba, edilul a refuzat: "Nu le numesc ca nu vreau sa le fac rau acelor persoane".

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat duminica seara ca vrea sa adopte prin ordonanta de urgenta anularea protocoalelor semnate intre SRI si Ministerul Public, adica amnistia, pana la sfarsitul anului.

"Ideea amnistiei nu este o iluzie juridica, ca sa discutam foarte deschis si transant. Se vorbeste in spatiul public de foarte mult timp de a se gasi o solutie sau un pachet de solutii sa se repare nenorocirile care au fost generate de implicarea serviciilor in justitie, de implicarea procurorilor in instante si de rezultatele odioase ale acestor protocoale ilegale si neconstitutionale. Pentru mine si pentru noi, ca partid, ideea unei amnistii nu este o iluzie juridica".

Liderul PSD sustine ca a cerut reprezentantilor Guvernului sa urgenteze procedura pentru ca "efectele acestor protocoale nenorocite sa fie sterse".

"S-a cerut Guvernului, s-a cerut doamnei prim-ministru, domnului ministru al Justitiei, altora, sa se gaseasca solutiile pentru ca efectele acestor protocoale nenorocite sa fie sterse. Nu trebuie sa mai munceasca mult. Nu e aministie, e in regula. Sa se dea posibilitatea ca cei nevinovati sa nu mai plateasca costul unei vanatori de vrajitoare care s-a petrecut in Romania, sa dea posibilitatea judecatorilor sa judece fara sa fie terorizati".

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Firea Dragnea OUG nelegala amnistie , #Gabriela Firea