Pesedistii ardeleni si-au pierdut rabdarea si ii cer lui Dragnea sa convoace CEx de urgenta. Cum arata acum situatia din PSD

Sambata, 15 Septembrie 2018, ora 16:11
15499 citiri
Pesedistii ardeleni si-au pierdut rabdarea si ii cer lui Dragnea sa convoace CEx de urgenta. Cum arata acum situatia din PSD
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Vicepresedintele PSD Gabriel Zetea a anuntat, sambata, la finalul unei sedinte cu liderii organizatiilor PSD din Transilvania, ca filialele din Ardeal ii solicita presedintelui formatiunii, Liviu Dragnea, convocarea unei sedinte a CExN pentru "a clarifica eventualele nemultumiri" din partid.

"Am avut in aceasta dupa amiaza o intalnire cu colegii din PSD din Transilvania. Am discutat cateva ore, fiecare cu argumentele sale, despre directia in care trebuie sa se indrepte pe termen scurt si mediu Partidul Social Democrat. M-am bucurat enorm sa vad ca parerile coincid in cele mai multe privinte si am stabilit ca incepand de astazi vom vorbi intre noi, membrii PSD din Transilvania, mult mai des si vom avea pozitii unitare atunci cand se va vorbi despre viitorul nostru", a scris sambata, pe Facebook, Gabriel Zetea, vicepresedinte PSD si presedinte PSD Maramures.

Potrivit acestuia, organizatiile judetene PSD din Ardeal sustin "fara rezerve" Guvernul.

"Sustinem fara rezerve Guvernul PSD-ALDE si aplicarea in continuare a Programului de Guvernare. Toate atacurile si disensiunile publice intre membrii PSD cu functii de conducere de la Bucuresti trebuie sa inceteze rapid pentru a ne concentra pe rezultatele guvernarii si pentru a ne putea tine de cuvantul dat romanilor in 2016.

Cerem presedintelui Liviu Dragnea convocarea in cel mai scurt timp posibil a unei sedinte (sau a cate sedinte este nevoie) a Comitetului Executiv National pentru a clarifica eventualele nemultumiri a unor colegi. PSD este un partid democratic unde fiecare are dreptul sa isi exprime liber punctul de vedere dar ne dorim sa auzim nemultumirile in cadrul sedintelor statutare ale partidului si nu in mass-media", a precizat Zetea.

O noua mutare a lui Firea acutizeaza nemultumirile in PSD in ambele tabere

Presedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri, ca este nevoie de organizarea "rapida" a unei sedinte CExN, saptamana viitoare, pentru a se stabili prin vot daca partidul "este pe ideea dnei Firea sau nu".

"Parerea mea personala este ca, intrucat dna Firea a iesit astazi cu alte stiri si cu alte...trebuie organizat un CEx si stabilit daca partidul este pe ideea dnei Firea sau nu. Dansa, pana la urma, si oricine din partidul asta trebuie sa inteleaga ca daca ai o propunere o discuti in partid, se supune la vot, daca propunerea ta are voturile necesare, in regula. Daca nu, subiectul este ramai in partid si respecti decizia majoritatii sau pleci, ca nu putem sa stam asa la infinit, decidem una si a doua zi iesim pe presa si spunem altceva", a declarat Mang.

Reactia a venit dupa ce Gabriela Firea a transmis vineri un nou mesaj public cu privire la confruntarea sa cu seful PSD, Liviu Dragnea. Firea spune ca nu se afla in fruntea niciunei razmerite, dar ca se va alatura oricarei initiative pentru "modernizarea" PSD, in timp ce Liviu Dragnea continua sa faca mutarile "in subterane" si foloseste candidaturile la europarlamentare drept moneda de troc politic, in loc ca selectia sa fie pe criterii de competenta: "Liviu Dragnea a oferit primele 3 locuri de pe lista pentru europarlamentare la cel putin 30 de colegi", spune Firea.

Partidul nu-l va decapita pe Dragnea daca nu are pe cine sa puna in loc

Pe de alta parte, un mesaj dat tot de vicepresedintele Gabriel Zetea arata ca atat timp cand nu isi asuma nimeni sa preia sefia PSD, Liviu Dragnea nu va fi inlaturat. Iar Gabriela Firea a spus cu fiecare ocazie ca ea nu isi doreste functia de presedinte al partidului.

"Discutiile care se fac in spatiul public vizavi de cererea de demisie sau de demitere a presedintelui Liviu Dragnea... membrii PSD sunt mult mai pragmatici de atat, sunt oameni trecuti prin foarte multe batalii electorale, cunosc foarte bine statutul partidului, cunosc foarte bine interesul partidului si nu vorbesc doar de cei care au functii inalte de conducere, vorbesc de fiecare membru simplu de partid.

Nimeni nu va achiesa la o astfel de idee atata vreme cat nu exista o alternativa conturata la Liviu Dragnea, sau o alternativa care sa fie nu unanim, ci macar partial recunoscuta ca fiind un lider care poate sa gestioneze interesele si destinul PSD. Eu nu vad astazi aceasta alternativa. Ca e nevoie in continuare de discutii, ca e nevoie ca toate aceste asperitati intre diversi membri ai PSD sa fie rezolvate, da, aici este nevoie si este nevoie de foarte, foarte mult dialog", a indicat Gabriel Zetea.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Dragnea convocare CEX razboi PSD, #Firea Dragnea sedinta PSD , #Gabriela Firea