Secretarul general al PSD spune ca nu e oportuna amnistia: Ar fi o greseala sa-i fie retras sprijinul politic lui Firea

Marti, 11 Septembrie 2018, ora 20:44
7846 citiri
Secretarul general al PSD spune ca nu e oportuna amnistia: Ar fi o greseala sa-i fie retras sprijinul politic lui Firea
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Secretarul general al PSD, Marian Neacsu (foto stanga), a declarat, marti, la Parlament, ca momentan nu considera "oportuna" emiterea unei Ordonante de Urgenta (OUG) privind amnistia si gratierea pentru ca subiectul nu a fost discutat in partid.

"Este foarte discutabil. Atata vreme cat noi nu am stabilit, nu am decis, nici macar nu am discutat in partid un astfel de subiect, sau nu ne-am aplecat cu foarte mare atentie asupra lui, socotesc ca nu este oportun", a declarat marti, la Parlament, secretarul general al PSD, Marian Neacsu, intrebat daca, in opinia sa, este oportuna emiterea de catre Guvern a unei Ordonante de urgenta pentru amnistie si gratiere.

El a adaugat ca "vom vedea ce decizie va fi luata" dupa o discutie in PSD.

"Dar, in masura in care vom discuta, vom decide, vom aprecia pe baza de argumente oportunitatea de a propune un astfel de demers, atunci vom vedea ce decizie va fi luata", a precizat Neacsu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, duminica, ca pentru el personal si pentru formatiunea pe care o conduce, ideea unei amnistii nu este o "iluzie juridica", precizand ca trebuie o solutie sa se repare "nenorocirile cauzate de implicarea serviciilor si procurorilor in instante".

"Ar fi o greseala retragerea sprijinului politic pentru Firea"

Neacsu a vorbit si despre situatia Gabrielei Firea si a spus ca ar fi o greseala ca partidul sa-i retraga sprijinul politic primarului general al Capitalei.

"E normal ca toti sa avem intelepciunea sa gasim calea spre impacare, nu spre discordie", a declarat Neacsu, la Parlament, despre criticile lui Firea la adresa presedintelui PSD Liviu Dragnea.

Intrebat daca mai este loc de impacare intre Firea si Dragnea, secretarul general al PSD a raspuns: "Dupa parerea mea, intotdeauna este loc de impacare".

El a adaugat ca nu este de acord sa i se retraga sprijinul politic Gabrielei Firea.

"Dupa parerea mea nu, pentru ca socotesc ca asta ar fi o greseala. Nu mi se pare deloc potrivit ca un membru de partid sa nu poata sa-si exprime opiniile, optiunile. Dar mi-as dori ca in prima faza sa nu fie exprimate in afara partidului", a declarat Marian Neacsu.

Secretarul general a mai spus ca nu crede ca se va ajunge la excluderea lui Firea din PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca este dispus oricand sa gaseasca solutii pentru a calma situatia generata de conflictul cu Gabriela Firea, spunand ca, in conditiile in care partidul lupta pe toate fronturile, este greu de inteles de ce apar atacuri din formatiune. Cu o seara inainte, intrebat daca se va ajunge la excluderea Gabrielei Firea din PSD, Dragnea a spus ca eu nu o va cere, dar o va decide CEx-ul.

Alegeri in organizatii dupa 10 octombrie

Secretarul general al PSD mai spune ca recomandarea sa catre conducerea centrala a partidului este ca alegerile in cele 11 filiale social-democrate conduse de presedinti interimari sa se organizeze dupa data de 10 octombrie.

"Asa cum am decis la sedinta Comitetul Executiv, se vor organiza alegeri in cele 11 organizatii care au conduceri interimare. Intr-un material pe care l-am transmis in aceasta saptamana si care contine si ghidurile pentru organizarea respectivelor alegeri, am convenit, am recomandat ca alegerile locale, acolo unde este cazul, in organizatiile locale, nu judetene, sa aiba loc pana pe data de 10 octombrie, iar conferintele judetene in care se vor alege presedintii sa se deruleze dupa 10 octombrie", a declarat Marian Neacsu, marti, la Parlament.

Secretarul general al PSD a adaugat ca termenul limita pentru organizarea alegerilor in judetele conduse de presedinti interimar este "sfarsitul lunii octombrie".

Fostul premier Mihai Tudose a anuntat, pe 5 septembrie, ca va candida la functia de presedinte al PSD Braila. "Da, candidez! Daca toata lumea isi doreste acest lucru, este o onoare!", a scris Tudose pe pagina sa de facebook. Mihai Tudose a mai spus ca initial nu a intentionat sa candideze dar s-a razgandit in urma discutiilor purtate cu colegii sai.

CExN al PSD a stabilit, sambata, la Neptun, sa se organizeze alegeri pentru functia de presedinte in 11 organizatii judetene conduse de lideri interimari, printre acestea fiind si organizatia PSD Bucuresti condusa de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Neacsu razboi Firea Dragnea, #Neacsu gratiere amnistie Dragnea , #Gabriela Firea