Un primar din Satu Mare refuza sa-i retraga titlul de cetatean de onoare lui Liviu Dragnea

Vineri, 30 August 2019, ora 09:16
5133 citiri
Un primar din Satu Mare refuza sa-i retraga titlul de cetatean de onoare lui Liviu Dragnea
Foto: Facebook Liviu Dragnea

Primarul orasului Negresti-Oas, din Satu Mare, a refuzat, joi, retragerea titlului de cetatean de onoare acordat fostului lider PSD, Liviu Dragnea, motivand ca sentinta de condamnare de pe site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu e suficienta pentru initierea unei hotarari de Consiliu Local.

Primarul PSD din Negresti-Oas, Aurelia Fedorca, a refuzat, joi, cererea membrilor Opozitiei din Consiliul Local de a retrage titlul de cetatean de onoare acordat lui Liviu Dragnea.

Fedorca a aratat ca solicitantii, respectiv consilieri locali din PNL, nu au atasat si sentinta prin care Dragnea e condamnat definitiv in dosarul angajarilor fictive din Teleorman, chiar daca fostul lider al PSD se afla in timpul executarii pedepsei.

Consilierii locali din Negresti-Oas considera ca refuzul primarului reprezinta un abuz.

"Nu ne asteptam la o asemenea atitudine. Trebuie sa va spun ca Liviu Dragnea e cetatean de onoare doar pe fondul relatiilor apropiate cu primarita noastra, nu pentru ca ar fi facut vreo chestiune de onoare pentru comunitatea noastra. Suntem putini consilieri locali care cerem acest lucru, pentru ca primaria e rosie si uite asa se repeta povestea din Teleorman si la Satu Mare", a declarat consilierul Cornelia Fedorca, unul dintre solicitantii cererii de retragere a titlului.

Potrivit documentului primit din partea Primariei din Negresti-Oas, detaliile dosarului de pe portalul Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu sunt suficiente pentru retragerea acestui titlu de cetatean de onoare acordat lui Liviu Dragnea.

"Referitor la adresa depusa la Primaria Orasului Negresti-Oas, prin care ne solicitati elaborarea unui proiect de hotarare privind retragerea titlului de cetatean de onoare al orasului acordat domnului Dragnea Liviu Nicolae, prin prezenta va comunicam faptul ca documentele anexate la adresa, respectiv detalii dosar de pe portalul Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu sunt documentele necesare pentru retragerea titlului. (....) . Sa ne prezentati sentinte judecatoresti definitive si irevocabile pronuntate in dosarele respective", se arata in raspunsul transmis de Primaria Negresti-Oas celor care au cerut retragerea titlului.

Liviu Dragnea este incarcerat in Penitenciarul Rahova, incepand cu 27 mai, unde ispaseste o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Dragnea cetatean onoare Negresti , #inchisoare