Nerecunostinta lui Liviu Dragnea fata de salvatorul sau Klaus Iohannis

Marti, 05 Martie 2019, ora 22:05
23924 citiri
Nerecunostinta lui Liviu Dragnea fata de salvatorul sau Klaus Iohannis

Pe masura ce se inmultesc esecurile, pe masura ce devine tot mai indezirabil printre europeni, pe masura ce i se subtiaza partidul prin plecarea oamenilor valorosi si pe masura ce ii sunt contestate de specialisti diferitele initiative, domnul Dragnea devine tot mai nervos, mai nestapanit si - iertati-mi termenul cam vulgar - tot mai mitocan.

Se contrazice singur, vorbeste necontrolat si uneori atat de incoerent incat imi vine sa cred ca ciorna discursului o redacteaza aceiasi consilieri care ii redacteaza si ciornele doamnei Dancila, ajunsa de tot rasul.

Cele doua raite cu iz electoral, facute in weekendul trecut - una la Resita, alta la Targu Jiu - nu i-au fost de bun augur. Huiduielile de la primul le-au stapanit greu liderii locali, punandu-si subalternii sa strige cat ii tineau rarunchii: "PSD! PSD!" si "Drag-nea! Drag-nea!".

La cel de al doilea raid, ca sa scape de huiduieli, dar si de presa, domnul Dragnea s-a sculat mai de dimineata si n-a gasit alta solutie decat sa se furiseze prin usa din dos a sediului, aceea prin care iese personalul de serviciu, ca sa descarce gunoiul in tomberoane si intra demnitarii cand sosesc incognito.

Domnul Dragnea nu prea are noutati sa spuna, asa ca discursurile sunt ca trase la indigo. Ori la Resita, ori la Targu Jiu, placa suna la fel. As pune pariu ca, daca s-ar duce la Botosani, Tulcea, Barlad sau Zalau, tot asta ar spune. Poate ar spune-o si la Bruxelles, dar acolo ma indoiesc ca-l mai invita cineva, dupa ce vicepresedintele Timmermans afirmase ca nu prea crede spusele social-democratului roman.

Temele domnului Dragnea sunt tragic de monotone: doamnei Viorica laude peste laude, despre presedintele Iohannis numai de rau, la adresa Opozitiei insulte, ocari catre cei plecati din partid si cat mai mult venin in directia celui mai bun prieten de altadata, devenit cel mai periculos inamic.

La drept vorbind, nu ma ingrijoreaza aprecierile cu care isi gratuleaza Liviu Dragnea opozantii sau fostii colegi, dar ma preocupa ideea ca naivii i-ar putea da crezare. Numai pentru acest motiv, mi-am permis sa iau la mana cateva dintre cele spuse, bob cu bob.

Liviu Dragnea ar trebui sa-i multumeasca presedintelui Iohannis, care i-a salvat partidul intr-un moment de restriste

L.D. afirma: "Domnul Iohannis. Ce a facut patru ani? (...) Eu m-am gandit. Nu am gasit un lucru, o actiune, un gest care sa fi ajutat Romania sau pe romani".

Dar L.D. ori n-a observat, ori a uitat, ori se face ca nu stie de momentul #Colectiv, din toamna 2015, cand liderii PSD nu indrazneau nici sa se infatiseze multimii furioase, macar atat cat sa aprinda o lumanare. Se ascunsesera ca in gaura de sarpe de teama zecilor de mii de protestatari amenintatori.

Cine a avut atunci curajul sa se infatiseze personal multimii, sa-i tina piept, sa stea de vorba cu oamenii, sa-i asculte, sa le explice situatia si sa detensioneze conflictul care parea de nestapanit? Ai? A indraznit liderul de atunci al partidului, Ponta? A avut curajul mana lui dreapta, Dragnea? A iesit cumva in fata, ca sa-si demostreze barbatia, vreunul din CEx - nici nu stiu cum ii chema pe acestia? Disparusera cu totii.

In acel moment, nimeni din vitejii coalitiei majoritare de atunci n-a avut curajul sa tina piept multimii. Dar a indraznit presedintele Klaus Iohannis, singur. Dansul a coborat personal in multimea dezlantuita, ca sa stea de vorba cu protestatarii, sa-i asculte, sa poarte un dialog si, pana la urma, tot domnia sa gasea solutia prin instalarea unui guvern tehnocrat, dupa ce guvernul PSD a depus armele.

Stiu ca solutia nu-i convenea domnului Dragnea, care tocmai preluase fraiele partidului, dar nu numai ca a fost de acord cu ea, ci chiar a sustinut in acel moment guvernul tehnocrat propus de presedintele Iohannis. Domnul Dacian Ciolos cu guvernul sau, cel blamat astazi de PSD, era in acel moment salvatore della patria.

Cum? Nu va aduceti aminte, domnule Dragnea? Daca ati uitat, va ofer dovada: Guvernul Ciolos a primit votul favorabil al coalitiei de atunci, in frunte cu PSD. Iar PSD, in frunte cu liderul sau, in loc sa-i multumeasca presedintelui pentru ca l-a ridicat de unde cazuse si domnului Ciolos pentru ca l-a ajutat sa urce inapoi pe cal, a declansat numaidecat o campanie de ponegrire a tuturor celor care l-au ajutat sa iasa din spanac.

Dar incercarea domnului Iohannis de a se implica cu succes in treburile statului se inscrie intr-o paleta mult mai vasta, pe care domnul Dragnea se face ca nu o observa. Ar fi suficient sa reamintesc felul cum sustine lupta contra coruptiei, cum apara statul de drept si independenta Justitiei, cum apara stabilitatea economica a tarii pretinzand sustenabilitate si predictibilitate si inca multe, multe altele, care se observa la Bruxelles, se vad la Washington, dar ii scapa liderului PSD.

Discursul despre funie in casa spanzuratului

L.D. afirma: "Ce ne spune Iohannis (...) Habar nu are sa vorbeasca despre economie si el si slugile lui de la PNL".

Lasand la o parte limbajul suburban inacceptabil pentru orice cetatean cu cei sapte ani de acasa, darmite pentru un demnitar, ma intreb cat habar are sa vorbeasca despre economie insusi domnul Dragnea, autorul programului de guvernare, din care retin:

A marit salariile bugetarilor numai din condei, respectiv bazat pe imprumuturi si nu pe masuri economice care sa aduca noi venituri la bugetul de stat printr-o politica economica inteleapta. Rezultatul? A urmat prabusirea monedei nationale, prabusirea bursei, un val de scumpiri care anihileaza o buna parte din majorarile aplicate bugetarilor si o bajbaiala pentru nascocirea de noi taxe si impozite.

N-a stiut sa conceapa nicio masura care sa duca la cresterea celorlalte salarii (4 din 5 salariati lucreaza in mediul privat) . In schimb, s-a pretat la ingineria financiara numita "trecerea contributiilor de la angajator la angajat", care a anulat aproape toate cresterile salariale din 2018.

Nu pot fi decat doua explicatii: ori domnul Dragnea habar nu are despre economie si-l acuza de acest lucru chiar pe dl Iohannis, ori are habar, dar a incercat sa smechereasca toti salariatii din tara. Care-i adevarul, domnule Dragnea?

Investitiile, element cheie al economiei, sunt tratate inca si astazi pompieristic. Cand doamna Dancila a fost in Turcia, a discutat acolo despre un urias spital la Constanta, pe care turcii urmau sa-l construiasca in sistem PPP. Sunt cateva luni de atunci, dar lipsa oricarei miscari in acest sens sugereaza ca problema e moarta.

Cand aceeasi doamna a fost in tarile arabe, a convenit acolo construirea unui port in Bucuresti, la un viitor canal care deocamdata nu exista. S-au implinit patru luni de cand delegatia araba urma sa vina la Bucuresti pentru tratative, dar nici nu s-a prezentat si nici n-am primit vreo explicatie din partea premierului, care anuntase personal aranjamentul.

Vorbind de economie, ma ingrozeste o declaratie a domnului Dragnea, facuta duminica la Targu Jiu: "Economia a crescut intr-un ritm mai mare decat putem dezvolta drumurile. O sa dezvoltam si drumurile, o sa facem si autostrazi. Dupa doi ani, am reusit sa identificam o parte dintre piedicile si cei care pun piedici acestor lucrari".

Nici faimosului Bula nu-i putea trece prin cap sa declare ca nu incompetenta guvernelor ne-a lasat fara drumuri si autostrazi, ci harnicia lor, incununata cu faptul ca economia Romaniei s-a dezvoltat intr-un ritm prea rapid, iar drumurile nu mai fac fata.

Domnul Dragnea ori vrea sa ne pacaleasca la modul cel mai ordinar, ori este atat de naiv incat sa creada sincer ceea ce rosteste. In acest de al doilea caz, insa, nu-l poate acuza pe preseditele Iohannis in stilul "Habar nu are sa vorbeasca despre economie si el si slugile lui de la PNL". Prea este ca in zicala cu funia din casa spanzuratului!

Cine a intarziat bugetul? PSD care l-a tinut cateva luni in sertar sau presedintele care l-a inaintat imediat la CCR, conform prerogativelor sale?

L.D. afirma, referindu-se la presedintele Iohannis: "Ce suflet sa ai, sa blochezi bugetul Romaniei, numai gandindu-te ca 4 milioane de copii nu vor primi alocatie marita de la 1 martie, de ieri trebuia sa primeasca. Cum sa fii atat de rau?".

Domnul Dragnea ori nu stie, ori se face ca n-ar sti, dar bugetul este intarziat cu mai bine de trei luni de catre Guvern, nu de catre presedinte. Incalcand legea, Guvernul l-a prezentat Parlamentului in februarie 2019, in loc de noiembrie 2018. Alta explicatie nu mai este necesara, ca sa vada si un copil cine a blocat bugetul Romaniei.

Ca sa nu mai vorbim de rolul nul al PSD la majorarea alocatiior, propusa prin amendament de "slugile" din PNL - ca sa fiu in tonul domnului Dragnea.

Si sa nu mai vorbesc de jalnicul mod prin care domnul Dragnea incearca sa mai castige ceva din capitalul politic pierdut, facandu-si arma de lupta din cei 4 milioane de copii, care vor primi alocatii marite datorita amendamentului PNL, nu unui efort al PSD.

Iarasi as aminti de funia din casa spanzuratului, adica tocmai a domnului Dragnea, cel condamnat deja in prima instanta la inchisoare cu executare. Pentru ce a fost condamnat? Pentru un abuz in serviciu, legat de angajari fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului jud. Teleorman.

Pe scurt, banii copiilor i-a deturnat in folosul partidului. Este de necrezut: cel condamnat deja in prima instanta pentru deturnarea acestor bani il acuza pe presedinte de neplata alocatiilor majorate, din cauza intarzierii bugetului, care buget a fost intarziat de Guvernul PSD. Merde!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Liviu Dragnea Resita, #Liviu Dragnea Targu Jiu, #Liviu Dragnea autostrazi, #Liviu Dragnea drumuri , #Klaus Iohannis