Asaltul lui Dragnea asupra lui Tudose

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 30 Decembrie 2017, ora 06:50
13874 citiri
Asaltul lui Dragnea asupra lui Tudose

"Trebuie sa vedem anul viitor daca forma Guvernului este cea mai buna, daca este nevoie sau nu sa se procedeze la o restructurare a Guvernului. (...) Am avut o discutie cu primul ministru si cu domnul Tariceanu ca in ianuarie sa incepem sa discutam daca se impune, dintr-o discutie cu membrii Guvernului, sa vedem daca este necesar sau nu, pentru ca in ianuarie vom incepe discutii serioase despre ce putem face pentru ca activitatea guvernamentala sa fie si mai buna decat a fost in aceasta perioada", a spus Liviu Dragnea, aprizand speculatiile ca ar fi vorba despre un mesaj pentru Mihai Tudose care ar cam trebui sa se gandeasa la demisie.

Eu nu cred deloc ca mesajul este in primul rand pentru Mihai Tudose. Mesajul este pentru public si pentru partid.

Nu stiu de ce ar avea cineva impresia ca Liviu Dragnea are nevoie de emisiuni tv cand vrea sa ii transmita una sau alta lui Mihai Tudose. Vi s-a parut ca nu se mai intalnesc? Credeti cumva ca premierul nu-i mai raspunde la telefon? Daca ideea era sa-l ameninte, o putea face cu mult mai direct decat printr-un mesaj public.

In plus, eu cred ca dl Dragnea e deja fript cu petardele publice care sa-i explodeze apoi in fata pentru ca premierul nu vrea sa demisioneze. Nici el, nici PSD nu-si permit inca o criza de tip Grindeanu.

Asta nu inseamna ca relatia dintre Dragnea si Tudose e una fericita. Nici gand si asta pentru ca Mihai Tudose este principalul rival pentru sefia PSD. Unul care se profileaza tot mai amenintator. Si sunt convinsa ca declaratia lui Liviu Dragnea referitoare la ministrii care ar fi fost ofertati de statul paralel pentru a prelua sefia PSD se refera in principal la Mihai Tudose.

In plus, exista informatii ca dl Tudose se gandeste si el la niste schimbari in guvern, despre care nu vorbeste pentru ca el chiar le poate face. O remaniere are nevoie de doar doua semnaturi: a premierului si a presedintelui. Si umbla vorba ca dl Tudose ar fi pus gand rau chiar unor apropiati ai lui Liviu Dragnea, in frunte cu Carmen Dan.

Dar pentru ca nu il poate ataca direct pe premier si nu mai are forta sa-l dea jos doar pentru ca asa vrea el, Liviu Dragnea trebuie sa-l demonizeze.

Pe de-o parte, Mihai Tudose trebuie facut idezirabil, chiar proscris pentru partid. Si ce alta metoda mai buna decat aceea de a-l prezenta drept omul "statului paralel" care baga la puscarie securisti? Asta, desigur, si ca un contraatac la acuzatia ca Dragnea insusi si-ar fi negociat pe persoana fizica, cat a putut si cu cine a putut, o oarecare protectie pentru ca ar fi fost, dupa cum spun unii, deloc neinformati, cartita lui Traian Basescu in PSD.

Pe de alta parte, dl Tudose trebuie sa devina pentru publicul larg, in special pentru electoratul PSD, vinovatul pentru cele care vor veni dupa 1 ianuarie. Si cred ca asta e intr-un fel cea mai proasta veste, ca pana si Dragnea se asteapta ca dupa 1 ianuarie vor fi multe de analizat si discutat.

Nu trebuie sa fii genial ca sa intelegi cam ce. De exemplu, va fi decontat tot ce e litera moarta in programul de guvernare, cum ar fi salariile de mii de euro pentru medici care sa mai si aiba impozit zero pe venituri. In ianuarie vor incepe sa se vada efectele mutarii contributiilor, cel mai probabil ROBOR si euro vor continua sa creasca, vor veni facturile iernii, adica tot ceea ce este pe deplin previzibil ca va spori tensiunea sociala inclusiv in zona pesedista.

Tensiuni mari vor fi, deja se simt, si in zona primariilor, inclusiv cele conduse de PSD, care vor simti din plin efectul mutarii contributiilor.

Asadar, ceea ce se profileaza este ca in Liviu Dragnea a inceput un asalt asupra imaginii lui Mihai Tudose care sa devina indeziarabil si vinovat pentru toate cele care vor urma, astfel incat orice pretentie la sefia PSD sa fie anulata.

Si daca aceasta operatiune de anihilare ii va reusi lui Liviu Dragnea, nici nu cred ca ar mai fi interesat sa-l elimine de la sefia guvernului pe Mihai Tudose pentru ca ii va fi greu sa instaleze un inlocuitor care sa fie si acceptat de Klaus Iohannis si despre care sa fie sigur ca nu va urma aceeasi traiectorie care sa duca la o rivalitate.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Liviu Dragnea Mihai Tudose PSD , #Mihai Tudose