Blestemul Ministerului de Interne

Marti, 03 Februarie 2009, ora 21:45
5555 citiri
Blestemul Ministerului de Interne

Demisia de luni a lui Liviu Dragnea ar putea marca inceputul sfarsitului pentru actuala coalitie. El a renuntat la functia pe care si-a dorit-o ingrozitor de tare, in care s-a instalat printr-o ceremonie feudala.

Pentru un asemenea sacrificiu, de onoare, desigur, nu ne indoim, motivatia trebuie sa fie extrem de puternica.

Liviu Dragnea invoca faptul ca nu a primit la impartirea bugetului banii pe care miza. Avea nevoie de ei pentru a-si indeplini obiectivele, adica siguranta cetateanului si descentralizarea, spune el.

Avea nevoie de ei pentru a satisface clientela politica a baronilor locali, ar putea spune orice om care a inteles de ce au vrut baronii la putere.

Banii de la Interne nu inseamna doar sporurile si primele politistilor. Inseamna banii pentru consilii judetene si primarii, adica pentru feudele PSD.

Exista insa posibilitatea sa nu fie aceasta singura explicatie. Sa nu uitam ca numirea pentru sefia DGIPI, postul cheie de la care i s-a tras beleaua si lui Gabriel Oprea, nu a devenit nici pana astazi fapt implinit, in conditii cel putin dubioase, pierduta undeva intre Mircea Geoana, care zice ca a trimis-o, si Emil Boc, care zice ca nu a primit-o.

Asadar, este posibil ca Liviu Dragnea sa fi descoperit ca nu-si poate trage pe turta lui si a baronilor pe care-i reprezinta, nici spuza de bani, nici cea de putere vizate.

Demisia lui Liviu Dragnea este, in orice caz, inca o grenada, dupa cea aruncata de Gabriel Oprea, si in curtea PSD, si a coalitiei.

Pentru social democrati deficitul de imagine este destul de mare. Al doilea ministru al partidului pleaca din functie la mai putin de o luna dupa instalare, din motive greu de inteles pentru electoratul care vede ca in Romania se fura arme cu camionul, pe strada umbla criminali inarmati neprinsi, Internele mustesc de incompetenta, iar ministrul isi da demisia nu din aceste cauze, ci pentru ca nu poate face o descentralizare pentru care nu are nici macar un plan concret.

Cu atat mai greu va fi de gasit un titular pentru acest minister blestemat si de maxima importanta, pe care PSD si l-a dorit atat de mult incat l-a ales primul in detrimentul Transporturilor.

Crisparea pe care Mircea Geoana nu si-o putea ascunde imediat dupa anuntul lui Liviu Dragnea este pe deplin justificata.

Demisia pune sub semnul intrebarii si disciplina de partid din PSD cat timp un ministru se retrage contestand o realitate bugetara asumata de colegii sai in frunte cu vicepremierul, o realitate impusa de criza, nu de vrerea partenerului de coalitie.

Nici pentru coalitie nu e prea roz ce se intampla. Retragerea lui Liviu Dragnea echivaleaza cu un pas inapoi si chiar un avertisment al baronilor locali in raport cu aceasta guvernare.

Liviu Dragnea, suficient de abil sa nu fi renuntat la sefia consiliului judetean Teleorman, unde se intoarce, va fi de-acum cu arme si bagaje in tabara Iliescu - Nastase, care ar face orice sa rastoarne coalitia PSD+PD-L.

De altfel, Liviu Dragnea a si declarat ca s-ar putea intoarce la Interne intr-o alta realitate politica, a se citi intr-o guvernare fara PD-L.

Ne putem astepta deci la o intarire substantiala a opozitiei interne din PSD. "Imi depun demisia ca sa nu fie tensiuni in coalitie", a spus Liviu Dragnea, prevestind, de fapt, exact ce va urma.

Lasand la o parte calculele de partid, este foarte grav ca in mai putin de o luna si jumatate de la instalarea guvernului doi ministri de Interne si-au dat demisia afirmand ca sunt impiedicati sa-si indeplineasca obiectivele si in tot acest timp in Romania s-au intamplat lucruri extrem de grave tocmai de competenta acestui minister.

Este o dovada grava de instabilitate si ar putea fi doar inceputul marii instabilitati.

Poate si Traian Basescu regreta acum ca nu i-a lasat Internele lui Vasile Blaga. Ar fi avut mai putina bataie de cap.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Dragnea ministru demisie, #Dragnea buget, #baroni PSD Guvern , #ministru de Interne