Dragnea: Ar trebui, ca natie, sa avem o abordare pragmatica privind gazele de sist (Video)

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 15:14
2863 citiri
Dragnea: Ar trebui, ca natie, sa avem o abordare pragmatica privind gazele de sist (Video)

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca romanii ar trebui sa acorde o atentie mai mare exploatarii gazelor de sist, deoarece aceasta poate contribui la reducerea facturilor.

"Aici ar trebui, ca natie, sa avem o altfel de abordare, mult mai pragmatica. Noi ne certam deocamdata in Romania, fara sa stim ce avem sub noi, daca avem gaz in subsol sau nu avem, fara ca cineva sa fie lasat sa faca prospectiuni", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Oradea, vicepremierul Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Dragnea a dat exemplu Statele Unite ale Americii, mentionand ca populatia acestei tari nu s-a opus exploatarea gazelor de sist.

Ministrul a mai afirmat ca trebuie sa profitam aceasta oportunitate, deoarece poate duce la scaderea costurilor gazelor in tara, deci si a facturilor.

"Gazele de sist reprezinta pentru Romania o oportunitate pe care nici nu o banuim, si anume sa contribuie serios la dezvoltarea industriei, a economiei, pentru ca un pret al gazelor mai mic ar putea ajuta dezvoltarea economiei. Deci, ar trebui sa avem o abordare mult mai normala", a spus Dragnea.

Intrebat despre faptul ca Uniunea Europeana incurajeaza politicile verzi, Liviu Dragnea a spus ca "toti iubim Uniunea Europeana, dar ar trebui intai sa ne iubim tara", precizand ca romanii subventioneaza dezvoltatorii energiei verzi in cea mai mare pondere raportat la cetatenii celorlalte state din UE.

Vicepremierul a afirmat ca, dat fiind costul mare al certificatelor verzi, dar si faptul ca in energia verde nu sunt create locuri de munca, Guvernul intentioneaza sa reduca la jumatate contributia consumatorilor la sprijinirea beneficiarilor de certificate verzi.

"Toata lumea vorbeste de energia verde, e bine sa o dezvoltam, dar ar fi bine sa ne gandim si la noi. Deocamdata, energiile verzi au adus foarte mari avantaje pentru tara noastra, la doua - trei mori eoliene un paznic si din cand in cand plasa de sarma care este folosita la gard.

Cam astea sunt marile avantaje ale energiei verzi, pe care Guvernul nu vrea sa le opreasca, numai ca pretul certificatelor verzi in Romania este cel mai mare din Europa. Si ne-am uitat si noi la Germania, la Spania, sa vedem ce se intampla, si decizia noastra este sa reducem la jumatate costul pe care trebuie sa-l suporte fiecare cetatean si fiecare consumator la factura lui", a spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a facut aceste precizari la Oradea in contextul in care aici, la fel ca la Arad, Timisoara, Cluj-Napoca, Vaslui si Barlad, au avut loc, joi seara, proteste fata de exploatarea gazelor de sist, la care au participat cateva sute de persoane.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#dragnea declaratii gaze sist, #Dragnea exploatare gaze sist, #exploatare gaze sist Romania , #ministru de Interne