Geoana: II urez lui Dragnea sa nu uite de unde a plecat

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 10:40
2015 citiri
Geoana: II urez lui Dragnea sa nu uite de unde a plecat

Liderul PSD Mircea Geoana i-a urat noului ministru de Interne, Liviu Dragnea, la ceremonia de investire de miercuri, "putere de munca" si "sa nu uite de unde a plecat".

El a adaugat ca are incredere in Dragnea si ca acesta are sprijinul partidului sau.

"Cred ca este primul ministru de Interne care provine dintr-o functie locala si asta arata ca Romania trebuie sa mearga mai departe si sa devina un stat european si modern", a declarat Mircea Geoana.

"Domnul ministru Dragnea, desi reprezinta un partid din cele doua care formeaza coalitia, nu mai este un ministru PSD, este un mininstru in Guvern care are obligatia de a colabora cu institutiile satatului. Va asigur in numele meu si al Parlamentului ca ma voi asigura ca factorul politic sa nu afecteze functia sa in minister. Voi fi garantul unei atitudini impartiale atat timp cat va faceti datoria fata de cetatean si patrie", a promis liderul PSD.

Romania trebuie "sa reziste unui asalt de forte malefice"

Geoana a facut un apel la structurile Ministerului de Interne ca acestea sa sporeasca vigilenta, in conditiile in care criza economica va duce la cresterea criminalitatii.

"Vom sti sa intampinam aceasta perioada dificila de criza. Pe plan intern se va accentua crima organizata si transfrontaliera, fac apel la o actiune conjugata in asa fel incat Romania sa reziste unui asalt de forte malefice in asa fel incat tara sa nu devina piata de desfacere pentru droguri, arme, crima organizata", a declarat Geoana.

El a precizat si ca trebuie sporita vigilenta in ceea ce priveste evaziunea fiscala, pentru ca "orice privare de resurse la bugetul tarii" va duce la probleme si la accentuarea crizei economice.

"Inca mai avem amintirea unui stat care oprima cetateanul"

In ceea ce priveste noua lege prin care companiile de telecomunicatii au obligatia de a inregistra date despre durata convorbirilor telefonice, despre cei care apeleaza sau trimit e-mailuri, Geoana a precizat ca "este firesc sa inarmam statul cu instrumente moderne de adaptare la o era globalizata" si ca se va mentine un echilibru.

"Inca mai avem undeva in spatele creierului amintirea unui stat care oprima cetateanul. Nu am facut degeaba revolutie si nu au trecut 20 de ani de democratie pentru ca acum sa inclinam balanta in alta directie, cea a oprimarii. Sunt convins ca autoritatile vor folosi cu cea mai mare atentie aceasta parghie pentru indeplinirea atributiilor, si exista si posibilitatea de a spune "Nu" si de a veni cu elemente de legiferare pentru protejarea reala a secretului convorbirilor telefonice, a spatiului privat si de familie", a adaugat Mircea Geoana.

Liderul PSD a conchis prin a spune ca noul ministru de Interne se bucura de "respect si consideratiune" din partea partidului si ca "s-a incheiat caruselul numirilor la Interne".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Mircea Geoana, #ureaza Liviu Dragnea, #putere munca , #ministru de Interne