In plina criza, Dragnea isi da demisia

Luni, 02 Februarie 2009, ora 23:56
8308 citiri
In plina criza, Dragnea isi da demisia

"Pentru a nu fi intr-o situatie ingrata, imi depun demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor", a anuntat Liviu Dragnea luni seara, in cadrul unei scurte si neasteptate declaratii de presa.

"Cand am acceptat mandatul de a deveni ministru al Administratiei si Internelor mi-am asumat o serie de obiective clare. M-am angajat sa le ating. Descentralizarea administratiei, siguranta cetatenilor si pentru ca sunt un om de actiune nu am incercat sa tergiversez aceste lucruri. Dar pasiunea nu este suficienta pentru acest lucru", a declarat Dragnea.

"Inteleg restrangerile bugetare, dar refuz sa asist la masuri care imi impiedica acest mandat si apoi sa ma uit cu seninatate la colegii mei si sa le explic ca inteleg, dar nu am resursele necesare sa ma tin de cuvant", a mai spus Dragnea.

"Nu pot asista tacit la diminuarea resurselor bugetare, refuz sa le accept", a fost motivatia domniei sale. "Poate intr-o alta realitate politica am sa revin", a concluzionat ministrul.

El a mai spus ca ramane presedintele Consiliului Judetean Teleorman si al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania. Coincidenta sau nu, luni era ultima zi in care Dragnea putea sa opteze intre functia de ministru si cea de presedinte al Consiliului Judetean.

Potrivit NewsIn, care citeaza surse guvernamentale, Liviu Dragnea si-a depus demisia personal la Cabinetul premierului Emil Boc, luni seara, in jurul orei 20:00.

Surse politice sustin insa ca Liviu Dragnea ar fi avut o convorbire, in cursul serii de luni, cu premierul Emil Boc, informatie confirmata ulterior de seful Guvernului.

12 zile

Liviu Dragnea si-a depus demisia din functia de ministru de Interne, dupa doar 12 zile petrecute in fruntea ministerului, in plin scandal legat de un criminal lasat in libertate care a omorat doi oameni, la Brasov.

Mai mult, Dragnea si-a dat demisia in timp ce un alt scandal zguduie Romania: armele disparute dintr-o unitate militara. Fireste, aceasta problema nu ii putea fi imputata direct domniei sale, dar este cert ca miile de politisti mobilizati in ultimele zile nu au reusit sa gaseasca respectivele arme. In plus, serviciile secrete ale Internelor nu au reusit sa previna sau sa afle la timp despre furt.

Care este motivul real al demisiei?

Surse politice citate de NewsIn afirma ca, de fapt, Liviu Dragnea a demisionat de la MAI din cauza intarzierii numirii sefului DGIPI si a unui secretar de stat, neacceptate in PSD si PD-L.

Potrivit acelorasi surse, PD-L nu ar fi fost de acord cu numirea lui Ionel Georgescu la DGIPI, in timp ce in PSD au fost discutii aprinse cu privire la numirea lui Mincu Silvestru ca secretar de stat.

Aparent, aceste probleme nu au avut nimic de-a face cu motivatia oficiala a ministrului, Dragnea acuzand lipsa fondurilor alocate ministerului pe care il conducea dupa finalizarea proiectului de buget pe 2009.

Principala nemultumire oficiala a lui Dragnea este bugetul de 1,57% din PIB pe care Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) l-a primit. Dragnea a spus ca nu este de acord cu reducerea cheltuielilor de personal cu 20% la Ministerul de Interne si ca, daca ministerul pe care il conduce primea un buget de 2% din PIB, "dansa in Piata Victoriei".

El a mai spus ca oamenii care lucreaza in minister sunt profesionisti care merita premiati pentru ceea ce fac. "Cum apar eu, ca ministru, cand s-a facut o captura asa de mare de cocaina si sa nu-i recompensez? Cum putem sa nu-i premiem cand au rezultate bune?", a mai spus seful MAI.

Potrivit lui Dragnea, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii si cel al Justitiei sunt ministere ce ar trebui sa aiba "un statut mai special" privind abordarea bugetara.

Al doilea sef al MAI care isi da demisia in doar o luna

Liviu Dragnea este al doilea ministru care isi da demisia de la MAI in doar o luna de cand coalitia PSD+PC-PD-L se afla la guvernare. La o zi dupa ce PSD i-a retras sprijinul politic, Gabriel Oprea a demisionat din fruntea Ministerului Administratiei si Internelor.

Acuzat de colegi ca este "pionul lui Basescu", el nu a renuntat la functie inainte de a mai avea o intrevedere cu sefului statului.

Gabriel Oprea i-a trimis demisia premierului Boc prin curier chiar inainte de a si-o anunta public. Se pare ca varianta demisiei a fost aleasa pentru ca seful statului sa nu fie pus in situatia delicata de a-l revoca, fiind stiut faptul ca presedintele a impus regula ca aproba revocarea unui ministru doar daca exista un inlocuitor pentru el.

"Se pare ca am deranjat. Pentru ca nu am acceptat sa intre in minister si sa ocupe functii importante oameni impusi pe alte criterii decat competenta", a comentat Gabriel Oprea decizia retragerii sprijinului politic.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
#Liviu Dragnea, #demisie de onoare , #ministru de Interne