Ziare.com

Presedintele explica de ce nu a ajuns la investirea lui Liviu Dragnea

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 21:20

   

Presedintele explica de ce nu a ajuns la investirea lui Liviu Dragnea
Fastul exagerat al instalarii noului ministru de interne, Liviu Dragnea, este motivul pentru care presedintele Traian Basescu nu a mai ajuns la ceremonie.

Presedintele a precizat, luni seara, la postul national de televiziune, ca l-a atentionat pe Liviu Dragnea asupra fastului exagerat al instalarii.

Pentru ca nu s-a schimbat nimic pana in ziua instalarii in aceasta privinta, presedintele nu s-a mai oprit in drumul spre casa la aceasta ceremonie.

Presedintele a confirmat si ca l-a intrebat pe procurorul sef Daniel Morar daca Liviu Dragnea are dosar de urmarire la DNA.

"Eu spun ca nu exista niciun ministru care sa aiba in momentul investirii un dosar penal, nu exista niciun ministru care sa fi avut dosar la securitate, sunt lucrurile pe care le-am verificat dupa ce am primit lista Guvernului, propunerile pentru desemnarea ministrilor. Ce va fi de acum inainte este chiar problema lor", a adaugat Basescu.

Seful statului a aratat ca, dincolo de comportamentul politic ce se poate interpreta in orice fel, niciunul dintre ministrii actualului Cabinet nu a avut probleme legate de fosta securitate, actualele servicii de securitate si nici nu are un dosar penal pe rol.

"Daca vor avea candva, voi aplica tratamentul constitutional. Niciun ministru asupra caruia voi fi sesizat pentru incperea urmaririi penale nu va ramane in Guvern, voi ramane consecvent pozitiei din mandatul trecutului Guvern", a subliniat seful statului.

Presedintele Traian Basescu a comentat si afirmatiile aparute in presa germana potrivit carora minsitrul de interne Liviu Dragnea ar fi "unul dintre cei mai faimosi traseisti politici din tara" si "un personaj binecunoscut la DNA, care nu a reusit insa sa il puna sub acuzare pentru deturnare de fonduri UE".

"Din acest punct de vedere sunt politicieni mult mai plimbareti decat domnul Dragnea. In ceea ce priveste dosarul de la DNA al domnului Dragnea va pot spune ca a fost declaratia publica pe care dansul a facut-o ca nu este urmarit penal, s-a dat neinceperea urmaririi penale inainte de alegeri, daca nu ma insel, iar acest lucru eu l-am verificat", a sustinut seful statului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1472 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor