Calugarii de la manastirea lui Mihai Viteazul ii declara razboi lui Dragnea

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 10:00
3116 citiri
Calugarii de la manastirea lui Mihai Viteazul ii declara razboi lui Dragnea
Foto: Romania Libera

Calugarii de la o manastire din judetul Teleorman, unde se crede ca exista ramasitele lui Mihai Viteazul, vor sa refaca o asezare bisericeasca aflata intr-o padure, dar nu pot din cauza unui fond de vanatoare de cateva sute de hectare din zona.

Ei se plang ca cea mai mare problema o au cu vicepremierul Liviu Dragnea, dar inca de pe vremea cand acesta era presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

Staretul Teoctist Moldovanul se plange si de faptul ca nu i s-a dat inapoi terenul care a apartinut candva manastirii, arata Romania Libera.

"Cea mai mare patima a mea de cand am venit aici de la Cernica a fost acest Dragnea. Desi ar trebui sa primim inapoi 230 de hectare de teren agricol si 48 de hectare de padure, nu am vazut nimic inapoi. 2.000 de metri, atat. Am depus cereri la timp, insa ne-au spus ca nu mai exista teren si pentru noi.

Am fost la Dragnea, cand era presedintele Consiliului Judetean Teleorman, de mai multe ori si ne-a tinut la usa cateva ore. Nu intra si nu iesea nimeni. Pana la urma, a plecat si ne-a spus ca are treaba la Bruxelles. El nu spune niciodata NU", a declarat staretul pentru sursa citata.

Acesta il acuza pe Dragnea ca a facut in zona un fond de vanatoare de cateva sute de hectare.

"A populat cu animale de tot felul si a tras curent electric pe tot gardul celor cateva sute de hectare. Desi este foarte aproape de manastire, noi nu avem curent electric. L-am prins asta-iarna la vanatoare cu politicienii pe aici. M-am dus la el si a zis ca nu poate sa stea de vorba atunci.

Practic, ne evita, iar cand il prind... ne promite ca rezolva totul. Cand a venit a doua oara a inchis drumul si am venit pe jos prin padure. Ma aducea un politist din Olt, dar cand a vazut ca e vanatoare si au inchis drumul m-a lasat pe jos. De aia am si facut biserica noua dincolo de parau, in judetul Olt, sa nu mai trecem pe la Teleorman pentru autorizatii", a continuat Teoctist Moldovanul.

Vechea biserica a manastirii a fost restaurata in 2003, cand au fost descoperite mai multe morminte, printre care si cel al lui Mihai Viteazul, dupa cum cred calugarii.

"Am observat ca lipsesc capul, mainile, parti din corp, de la jumatate in sus. Am chemat criminalistii, care au facut fotografii, apoi le-am asezat in biserica, fara sa stim cui apartin", a spus Teoctist Moldovanul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#calugari manastire Liviu Dragnea, #calugari cearta Liviu Dragnea, #calugari Teleorman Liviu Dragnea , #ministrul Dezvoltarii Regionale