Dragnea are planuri ambitioase pentru fondurile UE: Absorbtie 100% pana in 2015 (Video)

Marti, 28 Mai 2013, ora 17:11
1405 citiri
Dragnea are planuri ambitioase pentru fondurile UE: Absorbtie 100% pana in 2015 (Video)
Foto: B1 Tv

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca si-a propus ca in doi ani gradul de absorbtie a fondurilor europene prin Programul Operational Regional (POR) sa ajunga la 100%.

"Sumele totale din fonduri europene pe POR care au fost platite efectiv in Romania reprezinta 40% din total, iar gradul de absorbtie este de 30%. Practic, e vorba de 1,5 miliarde de euro - bani europeni efectivi platiti pe proiecte plus refinantarea", a mentionat Dragnea, in cadrul unei conferinte de presa.

El a mentionat ca la aceasta suma se adauga 200 milioane de euro, ce reprezinta contributia statului, astfel ca in total ar veni 1,7 miliarde de euro care au fost efectiv platiti pe proiecte in cadrul POR.

"Tinta initiala era infiintarea de 15.000 de locuri noi de munca, acum estimarea este de 22.500 de locuri de munca directe, la care se adauga cele indirecte pe care sper sa le prezentam in viitor. In plus, tinta pana la sfarsitul anului propusa de mine este o absorbtie de peste 50% pentru a fi siguri ca la finalul perioadei, in 2015, sa ajungem la 100%", a mai spus ministrul.

La data de 5 noiembrie, Programul Operational Regional avea un grad de absorbtie de 21,1%, in conditiile in care la 31 decembrie 2011 era de aproximativ 11,7%.

Ulterior, in 2013, dupa ce Liviu Dragnea a preluat cabinetul de la Dezvoltare Regionala, programul operational si-a imbunatatit si mai mult gradul de absorbtie, ajungand la 29,56% in mai, ceea ce inseamna un avans de 8 procente in 5 luni.

Insa, potrivit unui comunicat al ministerului, aceasta crestere a fost datorata de ultimele plati efectuate de Comisia Europeana (CE), care a trecut circa 142 milioane de euro in contul acestui program.

Platile reprezinta acceptul Comisiei pentru declaratiile de cheltuieli transmise de MDRAP in ultimele saptamani, aferente cererilor de rambursare autorizate si decontate de catre minister beneficiarilor.

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Dragnea fonduri europene, #Dragnea absorbtie POR, #absorbtie fonduri europene , #ministrul Dezvoltarii Regionale